Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste heater overkapping of terras (terrasverwarming)

Een overzicht van de beste terras heaters uit de test met de beste heater voor ieder soort terras of overkapping. De beste elektrische heaters en de beste terrasverwarming op gas.

Test beste heater overkapping terras

Met een goede heater voor je overkapping of terras kun je veel langer en vaker buiten zitten. Maar wat is voor jou de beste heater? Terrasverwarming heb je in vele soorten en maten. Hier kijken we naar beste heaters voor buiten.

Het betreft de beste elektrische heaters en de beste terrasverwarmers op gas. Zowel een staande heater als een hangende terrasheater.

Dit zijn de beste heaters voor je terras

Hieronder vind je drie overzichten. Het eerste overzicht toont de beste heaters voor het terras. De beste terrasheater voor aan de muur of schutting, de beste heater voor aan een plafond (bijv. van een veranda of overkapping) en de beste heater voor een open terras. 

Ook de beste gasheaters en de beste elektrische heaters, de beste heaters voor een klein, middelgroot of groot terras en de beste energiezuinige heaters vind je in dit overzicht met beste terrasverwarmers.

In het overzicht met alle terras heaters vind je alle terrasverwarming en kun je makkelijk door enkele vinkjes te zetten je beste terrasheater vinden.

En ten slotte hebben we de aanbiedingen van all goede heaters bij de beste en goedkoopste winkels online.


Tips kiezen beste heater overkapping of terras

Als je hier boven bij de beste heaters uit de test kijkt zie je meerdere beste heaters. Dat is niet zo heel vreemd, want de ene terrasheater is de andere niet.  

De beste heater voor de één hoeft niet de beste terrasverwarmer voor de ander te zijn. Niet iedereen verwacht immers hetzelfde van zijn heater, niet iedereen heeft hetzelfde terras en niet iedereen gebruikt zijn terrasheater op dezelfde manier.

Hieronder kijken we naar de grote verschillen tussen de verschillende heaters.


Bester heater overkapping test

Hangende Europ heater terras (elektrisch)Staande heater of hangende heater?
Een belangrijke keuze die je maakt als je je beste heater kiest is die tussen een staande terrasverwarmer en een hangende terrasverwarming. 

Een hangende terrasheater is ideaal als je een vaste plaats onder een overkapping of parasol hebt. Een vaste plek waar je warm wilt zitten zoals een loungeset of een eettafel.

De hangende heater kost je geen terrasruimte en staat je niet in de weg. Dat maakt de hangende heater tot de beste heater voor een vaste plek en de beste heater onder een overkapping.

Maar de terras heater even verplaatsten is bij een hangende heater geen optie. Dat kan wel makkelijk met een staande heater. Zo'n terrasverwarmer heeft vaak de vorm van een staande lamp of een zuil of piramide. Meestal staat de staande heater op wieltjes zodat je de terras heater extra makkelijk kunt verplaatsen.

Je kunt een zelfstandig staande heater dan ook overal gebruiken en bent niet afhankelijk van bijvoorbeeld een parasol of een overkapping om de terras heater aan op te hangen.


Heater staand JustFire

JustFire staande heater terras op gas


Bij de beste heaters uit de test vind je zowel de beste staande heaters als de beste hangende heaters voor onder de overkapping.


Elektrische heater of gasheater?

Zowel staande heaters als hangende heaters zijn er op gas en op stroom. Hiervan zie je bij de afbeeldingen op deze pagina wat voorbeelden. 

Een elektrische terrasverwarming vinden veel mensen plezierig omdat je geen gasfles nodig hebt. Je hoeft alleen de stekker maar in het stopcontact te steken. Gebruik je een vaste heater op een vaste plek, bijvoorbeeld bevestigd aan de overkapping? Dan kun je er een stroomsnoer naar toe trekken en de terrasverwarming is altijd paraat.

Bij een gasheater heb je geen stoomsnoer nodig, de buiten heater werkt snoerloos, maar een gasfles is dan wel nodig.

Bij een mobiele heater die je vaak verplaatst kan gas wel interessant zijn. Je bent dan immers nooit afhankelijk van een stopcontact.


Elektrische heater overkapping Garden Impressions
Hangende elektrische Garden Impressions heater overkappingLet ook hier op!
Terrasheaters heb je in diverse soorten die geoptimaliseerd zijn voor verschillende toepassingen. Zo heb je loungeheaters die hun warmte op zithoogte afgeven. Dat geeft een optimale warmte voor als je in een loungeset of tuinstoel zit. Deze loungeheaters zijn wel altijd laag geplaatst. 

Met een plafondheater bestrijk je een groter gebied en heb je minder last van voorwerpen of personen die de warmte blokkeren. Deze heaters worden meestal bij een overkapping gebruikt.

Een wandheater is handig als je geen mogelijkheid hebt de terrasverwarmer onder een overkapping of parasol te plaatsen en geen losstaande heater wil. De terrasverwarming kan dan toch hoog worden geplaatst.

Een flameheater is een terrasverwarmer die zichtbare vlam geeft. Een gezellig vuur voor op je terras. Een flameheater werkt altijd op gas.

Heater gas JustFire

Justfire staande heater terras met vlam (gas)


Tips voor bij het kiezen van een heater

 • Hoe meer vermogen hoe meer warmte de terrasverwarmer kan leveren, maar je merkt dit natuurlijk wel aan het verbruik aan stroom of gas.
   
 • Het aantal standen geeft aan hoe je de temperatuur kunt stellen. Let op: Sommige heaters kennen maar één stand. Het beste zijn de heaters die je traploos kunt stellen, daarbij kun je iedere gewenste temperatuur kiezen.
   
 • Een afstandsbediening is erg plezierig, vooral bij een plafondheater, maar ook bij iedere andere terrasverwarmer die buiten je bereik staat.
   
 • Het kan handig zijn als een buiten heater over verlichting beschikt, je kunt de verwarming dan ook als lamp gebruiken.
   
 • Bij een vaste terrasverwarming is het handig als je deze kunt kantelen of op een andere manier kunt richten.
   
 • Bij een groot terras is het bereik natuurlijk ook iets om rekening mee te houden.

 • Een staande elektrische heater is erg handig in het gebruik, deze heater is altijd operationeel, maar dan moet er wel stroom in de buurt zijn voor de staande elektrische heater. Een mobiele heater op gas kun je overal gebruiken, maar je hebt wel een gasfles nodig.

 • Populaire en goede fabrikanten voor een heater voor overkapping of open terras zijn Eurom, Sunred, Monzan en Trotec. Deze fabrikanten maken goede goedkope heaters voor de terras overkapping. Goede merken voor een duurdere professionele terrasheater zijn Goldsun, Mo-El en Progretti Heliosa.

Bij de aanbevolen winkels genoemd op het bovenaan genoemde Beste Terras Verwarming Kopen kun je op al dit soort kenmerken de heaters selecteren, en zo de voor jou beste heater voor je overkapping of terras vinden.


Zie ook: 


Onderwerp:
Hier vind je de beste heaters voor het terras uit de beste terrasverwarming test. Een goede terras heater, heb je elektrisch en op gas. Wat de beste terrasheater is hangt daarbij van je voorkeur af. Hierboven vind je de beste terrasverwarmers / beste terrasheaters voor je overkapping of open terras. Deze goede terrasverwarming kun je goedkoop kopen. Is jouw beste heater een terrasverwarming op gas of een elektrische heater? Een plafondheater (hangende terrasverwarmer bij een terras overkapping), een muurheater of een staande heater voor een open terras. Iedere beste heater vind je hier boven.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik kan een Eurom elektrische heater aanbevelen. Eurom maakt goede terrasheaters die best goedkoop zijn. Tip, als je net als ik voor een staande elektrische heater kiest kun je die in de winter ook binnen in huis als elektrische kachel inzetten.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.