Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste strijkijzer test Consumentenbond

Hier vind je aanbiedingen van strijkijzers die door de Consumentenbond als beste strijkijzer of beste koop getest zijn.
Beste strijkijzer test Consumentenbond

Wat is het beste strijkijzer uit de Consumentenbond test? De Consumentenbond test regelmatig strijkijzers. Hier een overzicht van de beste strijkijzers en de beste koop uit de testen van de Consumentenbond.

Het betreft twee soorten strijkijzers die de Consumentenbond getest heeft: het stoomstrijkijzer en de stoomgenerator. Het ouderwetse strijkijzer, dus zonder stoom, komt eigenlijk niet meer voor. Ieder goed strijkijzer werkt met stoom. 

De stoomgenerator is daarbij een variant op het bekende stoomstrijkijzer. Bij een stoomgenerator bevindt het water zich niet in het het gedeelte dat je in de hand heb, maar in een apart reservoir. Op de stoomgenerator komen we verderop terug.

Laten we eerst kijken wat het beste strijkijzer is uit de Consumentenbond test van strijkijzers.

Beste stoomstrijkijzer en beste stoomgenerator volgens de Consumentenbond test

Welke strijkijzers er volgens de actuele testen van de Consumentenbond het beste strijkijzer en de beste stoomgenerator zijn kun je vinden in het onderstaande overzicht met beste strijkijzers en beste stoomgeneratoren volgens de Consumentenbond test.


Daar vind je het beste strijkijzer en de beste koop uit de meest recente Consumentenbond test, plus de beste strijkijzers uit eerdere testen van de Consumentenbond mits deze nog verkrijgbaar zijn. Dit overzicht wordt verzorgd door Coolblue.

Meer goede strijkijzers en stoomgeneratoren, en bijvoorbeeld ook hun goedkoopste online aanbieders, vind je op Beste Strijkijzer Kopen. Daar vind je tevens nog meer tips voor bij het goedkoop kopen van het voor jou beste strijkijzer of beste stoomgenerator.

Stoomstrijkijzer of stoomgenerator?

We schreven het al, het beste strijkijzer is tegenwoordig altijd een stoomstrijkijzer of stoomgenerator. De stoomgenerator is een strijkijzer met een aparte watertank die je naast je strijkplank zet. Zodoende hoef je het gewicht van het water niet te tillen als jet het ijzer op tilt.

Stoomgeneratoren worden vooral gekozen door mensen die heel veel achter elkaar moeten strijken zoals professionals en grote gezinnen. Het strijkwerk gaat met een goede stoomgenerator lichter omdat je minder gewicht hoeft te tillen en een stoomgenerator moet veel minder vaak bijgevuld worden omdat het waterreservoir van een stoomgenerator veel groter is.


Stoomgenerator test

Stoomgenerator

De meeste mensen kiezen echter voor hun kleinere strijkklussen voor een gewoon stoomstrijkijzer. Dat is wat handzamer omdat je er geen watertank aan hebt hangen en de aanschafprijs is lager.

Kies je beste stoomstrijkijzer

Terug naar het "gewone" strijkijzer. Dit gewone strijkijzer is tegenwoordig een stoomstrijkijzer. Het traditionele strijkijzer (letterlijk een ijzer met een handvat) komt namelijk niet meer voor. Maar dat betekent niet dat alle stoomstrijkijzers gelijk zijn. Verre van! 

Hieronder vind je een keuzehulp die je bij het selecteren van je beste stoomstrijkijzer helpt.

Strijkijzer keuzehulp

Ook vind je hier onder tips voor bij dat vinden van het beste stoomstrijkijzer.

Stoomafgifte strijkijzer
Er zijn veel veel verschillen tussen de mogelijkheden van de strijkijzers. Let bij het kiezen van je beste strijkijzer bijvoorbeeld op de stoomafgifte. Dit is een hoeveelheid stoom die een stoomstrijkijzer afgeeft. Hoe meer stoom, hoe makkelijker het strijkwerk gaat. In de keuzehulp kun je hierop selecteren.

Stoomstoot
Dat geldt ook voor de stoomstoot. Dit is de hoeveelheid stoom je op jouw verzoek op een kreukel wordt losgelaten als je op een knop drukt. Een krachtige stoomstoot helpt tegen hardnekkige kreukels in je was.


Meer kenmerken en mogelijkheden
En zo zijn er nog wat handige extra mogelijkheden waarover het voor jou beste strijkijzer misschien moet beschikken, en waarop je dus kunt selecteren. Bijvoorbeeld op de mogelijkheid verticaal te stomen. Je kunt je strijkgoed, zoals een jurk over overhemd, dan stomen terwijl deze op een kledinghanger hangt.

Voor het bijvullen van het waterreservoir zijn ook wat handige opties, zoals de mogelijkheid bij te vullen, bijvoorbeeld via een afneembaar waterreservoir. Verder zijn er in beperkte mate snoerloze strijkijzers met accu te koop.

Op al deze mogelijkheden en eigenschappen (en meer) kun je bij bovenstaande overzichten je beste strijkijzer selecteren en goedkoop online kopen.

Tips Consumentenbond beste strijkijzer kopen

In onderstaande Consumentenbond video geeft de strijkijzer van de Consumentenbond nog enkele tips voor bij het kiezen en kopen van je beste stoomstrijkijzer.Kijk voor alle mogelijkheden en alle prijzen bij het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen of bij de beste strijkijzers uit de test van de Consumentenbond.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Wat is de beste strijkijzer uit de Consumentenbond test, en wat is de beste koop volgens de Consumentenbond test? Hierboven vind je een overzicht van Coolblue met alle, best geteste strijkijzers uit de Consumentenbond testen consumentenbond die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Het betreft zowel de beste stroomstrijkijzers en de beste stoomgeneratoren uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een stoomstrijkijzer is geen ingewikkeld apparaat. Daarom voldoet een goedkoop stoomstrijkijzer vaak ook. Ik zelf gebruik ook een goedkoop strijkijzer. Naar alle tevredenheid. Het is bij een stoomstrijkijzer vooral belangrijk dat hij een continue hoeveelheid stoom afgeeft. Een hoog vermogen (wattage) en een de stoomstoot functie zijn belangrijk bij hardnekkige kreukels en dikke stoffen. Vooral bij een hoog vermogen is een stoomregeling ook handig.

    Andere kenmerken als een druppelstop, automatische uitschakeling, een afneembaar reservoir en een lang snoer zijn allemaal persoonlijke keuzes. De 1 zal dat belangrijk vinden bij het kiezen van een stoomstrijkijzer, de ander niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.