Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stoomgenerator

Wat is de beste stoomgenerator uit de test? En wat zijn andere goede stoomgeneratoren om de was makkelijk en snel te strijken? Hier lees je het!

beste stoomgenerator test

Philips stoomgenerator

We kijken hier naar de beste stoomgenerator en hebben tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste stoomgenerator.Beste stoomgeneratoren uit de test

De beste stoomgeneratoren zijn hier onder te vinden bij de beste stoomgenerator test.  Het betreft meerdere stoomgenerators die als beste in hun klasse getest zijn.
Stoomgenerator aanbiedingen


Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van stoomgeneratoren. In dit overzicht vind je alle in Nederland gangbare stoomgeneratoren (ruim 100) met hun lage prijs, specificaties, mogelijkheden en een review met de voordelen en nadelen van de betreffende stoomgenerator.Of kijk op Beste Strijkijzer Kopen voor aanbiedingen meer goede en goedkope online winkels die stoomgenerators en stoomstrijkijzers verkopen.

Hieronder vind je tips en informatie voor het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste stoomgenerator.Philips stoomgeneratorWat is een stoomgenerator?

Maar eerst even uitleg wat een stoomgenerator precies is. Je zou de stoomgenerator kortweg kunnen omschrijven als een power stoomstrijkijzer.

Een stoomgenerator is een stoomstrijkijzer waarbij het waterreservoir zich niet in het strijkijzer zelf bevindt, maar in een aparte watertank die tijdens het strijken naast de strijkplank staat.

Dit betekent dat het waterreservoir van het strijkijzer veel groter kan zijn. Dat is ideaal voor bulkwerk, want je kan veel langer strijken voordat je het strijkijzer met water moet bijvullen. Ook is het strijkijzer dat je in de hand houdt ook veel lichter. Er zit immers geen water in. Ook dat is een groot voordeel als je lang aaneengesloten aan het strijken bent.

Hieronder vind je een aantal stoomgeneratoren die als beste stoomgenerator of als beste koop getest zijn. Kijk op het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen voor de prijzen.
Beste stoomgenerator merken

Het aantal fabrikanten van stoomgeneratoren is nog lang niet zo groot als het aantal fabrikanten van stoomstrijkijzers, maar de stoomgenerator wordt door steeds meer fabrikanten gemaakt. Dit zijn de beste stoomgenerator makers en hum stoomgenerators.

Philips stoomgenerator

De beste stoomgenerator van Philips is de PerfectCare 9000. Dit is een geavanceerde Philips stoomgenerator die de stof kan herkennen en daar de temperatuur en de hoeveelheid stoom automatisch aan aanpast. 

Wat goedkoper is de Philips Perfectcare 8000 stoomgenerator die de hoeveelheid stoom aanpast op je snelheid van strijken gevolgd door de Philips Perfectcare 7000 is de meest goedkope Philips stoomgenerator, maar een steeds een goede stoomgenerator die met een krachtige hoeveelheid stoom moeilijke stoffen en dikke kreuken makkelijk aan kan.

Verder zijn nog de Philips Perfectcare Elite, de ELite Plus en de kleinere Philips Perfectcare Compact en Compact Plus met 1,5 liter waterreseroir. Een goede goedkope stoomgenerator is de Philips Perfectcare Compact Essental (met 1,3 liter reservoir). Bij de aanbiedingen vind je alle Philips stoomgeneratoren.

Tefal stoomgenerator

Ook Tefal behoort tot de beste stoomgenerator fabrikanten met een heel reeks verschillende modellen. Ze hebben heel aantrekkelijk geprijsde stoomgeneratoren zoals de goedkope Tefal Express Eesential. Ook de Tefal Rexpress Easy is een relatief goedkope stoomgenerator.

stoomgenerator tefal

Tefal stoomgenerator


Voor meer stoomkracht (6,3 bar) is er de krachtige (2800 Watt) Tefal Express Power die een 420 g/min stoomstoot kan geven. Maar de beste stoomgenerator van Tefal is de Pro Express Utimate (7,7 bar, 155 g/m met een stoomstoot van 500g/min. Daarmee kun je werkelijk iedere kreuk aan.

Calor stoomgenerator

Calor is een minder bekende naam dan Philips en Tafal maar dat komt omdat deze fabrikant helemaal in strijken gespecialiseerd is, en dan vooral in stoomgeneratoren. Calor behoort zonder meer tot de beste stoomgenerator merken. Ze bieden meer dan 10 stoomgenerators in series als de Calor Pro Express Ulimate, de Protect Power en de Calor Express Protect, Vision en Essential. De adviesprijzen lopen uiteen van minder dan 130 euro tot ruim 300 euro.

Braun stoomgenerator

Braun biedt met de Braun CareStyle 1, CareStyle 3, Carestyle 5 en CareStyle 7 vier stoomgeneratoren aan voor verschillende volumes strijkgoed. De Braun Carestyl 7 is een professionele stoomgenerator om echt grote hoeveelheden snel te kunnen strijken. De Carestyle 1 en 3 zijn meer voor thuisgebruik. Een vierde Braun stoomgenerator is de Braum CareStyle Compact, die zoals de naam aangeeft klein is. Dit is een relatief goedkope stoomgenerator, maar het kleine reservoir leent zich minder voor lang aaneengesloten strijken.

Rowenta stoomgenerator

Ook Rowenta behoort tot de beste stoomgenerator merken met stoomgenerators als de Rowenta Perfect Steam Pro, de Rowenta MicroSteam, de Rowenta Calor en de relatief goedkope Rowenta Compact Steam Pro. Bij de aanbiedingen vind je ze allemaal voordelig.

Andere stoomgenerator merken

Andere bekende fabrikanten die stoomgeneratoren maken zijn Domo, AEG en Black+Decker. Kijk bij de stoomgenerator aanbiedingen boven voor alle prijzen en specificaties.


test stoomgenerators

Philips stoomgeneratorStoomgenerator of stoomstrijkijzer

Tenslotte kijken we nog even naar de voordelen en nadelen van een stoomgenerator ten opzichte van een stoomstrijkijzer. Is een stoomgenerator voor jou het beste strijkijzer?

Veel water
Het grote verschil tussen een stoom generator en een stoom strijkijzer zit hem in het waterreservoir. Bij een gewoon strijkijzer zit deze in het strijkijzer zelf. Er is dus weinig ruimte voor water, want anders wordt het apparaat te groot en te zwaar.

Bij de stoomgenerator zit het water in een los reservoir dat met een slang aan het strijkijzer is verbonden. Dat reservoir kan dus heel groot zijn. Je kunt lekker door strijken zonder dat je telkens het reservoir moet vullen. 

Weinig gewicht
Omdat er geen water in de "handheld" zit is het strijkijzer tijdens het gebruik ook nog eens heel licht.

Veel stoom
En omdat er veel water in het grote reservoir zit, hoeft het apparaat iet zuinig met water en stoom te zijn. Een stoomgenerator kan veel meer stoom geven dan een stoomstrijkijzer. Maar pas op, de hoeveelheid verschilt enorm per stoom generator. Bij een goedkope stoomgenerator kan de stoomproductie tegenvallen. Let goed op de specificaties.

Meer snelheid
Weinig bijvullen, meer stoom en een licht strijkijzer, dat draagt allemaal bij een sneller strijken. Professionals die veel te strijken hebben gebruiken dan ook een stroomgenerator in plaats van een stoomstrijkijzer.

Nadelen stoomgenerator
Maar alles heeft nadelen, dus ook de stoomgenerator. De nadelen zitten hem in de prijs (een stoomgenerator is duurder dan een stoomstrijkijzer) en de opbergruimte (een stoomgenerator neemt met zijn reservoir veel ruimte in als je hem in een kast wil zetten).

Alle genoemde stoomgeneratoren zijn te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Strijkijzer Kopen.


Onderwerp:
De beste stoomgenerator uit de test, aanbiedingen van goede stoomgeneratoren bij de beste winkels, de beste stoomgenerator merken en tips en informatie om je beste stoomgenerator te vinden en goedkoop te kopen.


Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik heb veel last van mijn arm en heb daarom een tijdje terug gekozen voor een Braun stoomgenerator. Ik ben er heel tevreden over. Voor de hoeveelheid strijkgoed is een stoomgenerator niet echt nodig maar het strijkt lichter en mijn man hoeft hem maar zelden voor mij bij te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht dat een stoomgenerator voor mij wat overdone was maar in de praktijk blijkt het een hit in de roos. Het strijken gaat supersnel en licht, en aangezien er genoeg ruimte op de strijkplank is heeft het gebruik van een stoomgenerator voor mij geen nadeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inge van Warmont31 mei 2024 om 16:21

  Lichamelijk is het hanteren van een met water gevuld stoomstrijkijzer voor mij zwaar. Daarom tipte iemand mij de stoomgenerator. Aan de hand van de Consumentenbond test heb ik toen een Braun stroomgenerator aangeschaft. Deze was als beste stoomgenerator getest.

  Het was een duur ding, maar ik had teveel last tijdens het strijken en ik wilde voor mijn strijkwerk niet van iemand anders afhankelijk zijn. Ik heb veel last van handen en armen, maar ik wil mezelf kunnen redden. Een stoomgenerator helpt daarbij want het strijken met zo'n apparaat gaat veel makkelijker. Je hoeft het reservoir maar af en toe met water te vullen en de strijkbout van een stoomgenerator is heel licht en makkelijk vast te houden. Hij staat op een vaste plek naast de strijkplank dus ik hoef hem niet te verplaatsen.

  Ik kan niet vergelijken met andere stoomgenerators maar de Braun werkt prima en aan het apparaat kan je al zien dat het heel degelijk is. Ook is de Braun stoomgenerator vriendelijk in het gebruik. Met een kalkfilter dat je alleen hoeft schoon te spoelen, een dunne voorkant waarmee je makkelijk tussen knopen kunt strijken en zonder ingewikkelde functies. De prijs doet nog steeds pijn, maar ik ben blij dat ik de stoomgenerator gekocht heb.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.