Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomstrijkijzer

 

Informatie en aanbiedingen van het beste stoomstrijkijzer uit de test en andere goede stoomstrijkijzers.

Tefal stoomstrijkijzer

Het stoomstrijkijzer is met afstand het meest gebruikte soort strijkijzer. Maar het ene stoomstrijkijzer is het andere niet. Hier kijken we naar de beste stoomstrijkijzer uit de test en andere goede stoomstrijkijzers. Ook vind je hier tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste stoomstrijkijzer.


De beste stoomstrijkijzers uit de test

Hieronder vind je een overzicht met alle beste stoomstrijkijzers. Al deze beste strijkijzers hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Ook vind je hier onder diverse testen van strijkijzers.


Beste stoomstrijkijzer test consumentenbond Philips Azur


Wat is een stoomstrijkijzer?

Een stoomstrijkijzer is een strijkijzer met een een ingebouwd waterreservoir (stoomstrijkijzers met een los waterreservoir worden stoomgenerator genoemd). Bij het strijken wordt het strijkgoed via stoom bevochtigd waardoor de kreukels beter gladgestreken worden. Ook kun je bij een goed stoomstrijkijzer een extra puf stoom geven als je een hardnekkige kreukel tegenkomt. 

Het stoomstrijkijzer is het standaard strijkijzer. Vrijwel alle strijkijzers die er tegenwoordig te koop worden aangeboden zijn stoomstrijkijzers. 


Stoomgenerator Tefal

Tefal stoomgenerator


Het waterreservoir

Het waterreservoir is een belangrijk deel van een stoomstrijkijzer. Een groot waterreservoir is handig, omdat je het stoomstrijkijzer dan niet zo vaak hoeft bij te vullen. Maar een groot en goed gevuld waterreservoir maakt het strijkijzer wel een stuk zwaarder. 

Wil je een groot waterreservoir om flink te kunnen doorstrijken, maar heb je moeite met het extra gewicht van een gevuld stoomstrijkijzer? Kijk dan bij de eerder genoemde stoomgeneratoren voor de beste stoomstrijkijzers waarbij het water in een apart reservoir zit dat met een slang aan het strijkijzer is verbonden.

Anti kalk

Niemand wil een strijkijzer dat sporen van kalk achterlaat bij het strijken van het net gewassen strijkgoed. Het anti kalk systeem van een stoomstrijkijzer is dus erg belangrijk. Of je nu thuis kalkrijk water of minder kalkrijk water hebt. 

Veel stoomstrijkijzers beschikken over een kalkverzamelaar. Dit is een blokje of staafje waaraan de kalk zich hecht. Af en toe moet je dit blokje of staafje even schoonspoelen. Een ander anti kalk systeem is een kalk cartridge in het waterreservoir. Deze cartridges lossen de kalk via een chemische reactie op. 

Ook zijn er stoomstrijkijzers die een automatisch kalkreiniging programma hebben dat je af en toe moet draaien. Al deze anti kalk systemen zijn er op gericht dat er zich geen kalk in het stoomstrijkijzer ophoopt.

Minder goede stoomstrijkijzers hebben geen anti kalk systeem. Deze strijkijzers moet je handmatig schoonmaken.

Stoomstrijkijzer Braun

Braun stoomstrijkijzer


De stoomproductie

Hoe goed een stoomstrijkijzer strijkt hangt voor een groot deel van de stoomproductie af. Deze stoomproductie wordt in gram per minuut uitgedrukt.

Met een stoomstrijkijzer met een lage stoomproductie van 35 gram per minuut of minder kun je niet al te veel verwachten. Kreukels wegstrijken gaat niet bepaald makkelijk met zo weinig stoom. Een gemiddeld stoomstrijkijzer produceert zo'n 50 gram stoom per minuut. 

Maar voor het snel en makkelijk glad strijken van stugge materialen zoals de stof van een spijkerbroek is meer stoom gewenst. Met circa 100 gram stoom per minuut kun je kreukels stugge stoffen goed te lijf.

Stoomgeneratoren produceren vaak nog meer stoom. Deze beschikken over een dusdanig groot reservoir voor water dat je ook bij een hoge stoomproductie maar weinig hoeft te vullen.

Stoomstoot
Naast de continue stoomproductie is er ook nog de stoomstoot waarmee je een hardnekkige kreukel extra kunt bevochtigen. Hoeveel stoom er via deze stoot afgegeven kan worden verschilt sterk per stoomstrijkijzer. Voor hardnekkige kreukels is een stoot van meer dan 150 gram stoom vaak wel nodig.

Verticaal strijken

Een optie die je in het overzicht met beste strijkijzers kunt selecteren is "verticaal strijken".  Bij verticaal strijken kun je kleding stomen in plaats van strijken. Je kunt bij deze stoomstrijkijzers de kleding op de normale manier strijken, maar je kunt het strijkgoed ook op een kledinghanger laten hangen en de stoom zijn werk laten doen. Je stoomt de kreukels en plooien er uit zonder dat de strijkzool de kleding raakt.


Verticaal strijken (stomen) met een Tefal stoomstrijkijzer

Verticaal strijken (stomen) met een Tefal stoomstrijkijzer


Verticaal strijken is veilig bij tere stoffen als zijde of chiffon die snel beschadigen als je ze strijkt. Goede stoomstrijkijzers bieden de mogelijkheid om verticaal te strijken.


Strijkijzer met accu

Snoerloze strijkijzers zijn zeldzaam, maar er bestaan ook strijkijzers met accu. Met deze draadloze strijkijzers kun je je snoerloos strijken. Dat geeft je natuurlijk veel vrijheid.


Beper stoomstrijkijzer met accu

Beper stoomstrijkijzer met accu


Soms zijn deze snoerloze strijkijzers met accu compacte reisstrijkijzers, maar onder andere Tefal, Daewoo, Rowenta, Beper, Ariete en Camry maken volwaardige draadloze stoomstrijkijzers met accu. Selecteer in het overzicht met beste stoomstrijkijzers "draadloos" voor je beste stoomstrijkijzer met accu.


Waarom is een stoomstrijkijzer het beste strijkijzer?

Bijna alle strijkijzers die nu gekocht worden zijn stoomstrijkijzers. Als men het over een strijkijzer heeft dan heeft men het over een stoomstrijkijzer. Een strijkijzer dat je met water vult waarna het strijkijzer het water in stoom omzet. Via kleine gaatjes in de metalen zool van het stoomstrijkijzer wordt deze stoom uitgestoten. Door deze stoom worden de vezels van de kleding of andere stof zacht gemaakt en plat gedrukt. Door de strijkbeweging worden kreukels en vouwen vervolgens eenvoudig glad gestreken.

Dit gaat veel makkelijker dan bij een klassiek strijkijzer waarbij je droog strijkt en eventueel met bijvoorbeeld een plantenspuit de hardnekkige kreukels moet bevochtigen om ze glad te krijgen.

Ook gaat het strijken met een stoomstrijkijzer veel vlotter en het is hygiënischer omdat de hete stoom kan helpen bij het doden van bacteriën en mijten.

Het stoomstrijkijzer heeft ook nadelen. Het strijkijzer is wat zwaarder, vooral als het geheel met water is gevuld. Ook moet je opletten voor kalkaanslag bij een stoomstrijkijzer. Kalk kan als het ingestreken wordt vlekken in kleding geven. Het is dus zaak dat je het strijkijzer af en toe controleert en schoonmaakt, vooral als je kalkrijk water hebt.


Beste stoomstrijkijzer kopen

Op Beste Strijkijzer Kopen vind je veel meer informatie en tips voor bij het kiezen van het voor jou beste strijkijzer. Ook vind je hier de beste winkels om goedkoop online je beste stroomstrijkijzer, stoomgenerator of ander strijkijzer te kopen. 

Goede stoomstrijkijzers worden onder andere gemaakt door Philips. Tefal en Braun. Andere bekende fabrikanten die stoom strijkijzers maken zijn Bosch, Black & Decker en AEG. Goedkope strijkijzers worden gemaakt door ondermeer Tristar, Inventum, Rowenta en Severin. Bij de bovenstaande overzichten vind je al deze goede stoomstrijkijzers.

Foto bovenaan: Tefal stoomstrijkijzer


Samenvatting
Op zoek naar het beste stoomstrijkijzer? Bovenaan vind je een overzicht met alle beste stoomstrijkijzers. Deze goede stoomstrijkijzers hebben allemaal een waardering van 5 sterren gekregen. In het overzicht vind je de beste strijkijzers van onder andere Tefal, Philips, Braun, Tristar en andere goede stoomstrijkijzer fabrikanten. Verder vind je hier boven informatie over onder andere de beste strijkijzers voor verticaal strijken met stoom, de beste strijkijzers met accu, de stroomproductie van een stoomstrijkijzer, het waterreservoir en anti kalk mogelijkheden. Op Beste Strijkijzer Kopen koop je online goedkoop je beste stoomstrijkijzer.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.