Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomstrijkijzer

Redactie     14:19     No comments

Beste stoomstrijkijzer

Het stoomstrijkijzer is met afstand het meest gebruikte soort strijkijzer. Maar het ene stoomstrijkijzer is het andere niet. Hier kijken we naar de beste stoomstrijkijzers.

Hieronder vind je een overzicht met alle beste stoomstrijkijzers. Al deze beste strijkijzers hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Ook vind je hier onder diverse testen van strijkijzers.


Beste stoomstrijkijzer test consumentenbond Philips Azur


Wat is een stoomstrijkijzer?

Een stoomstrijkijzer is een strijkijzer met een een ingebouwd waterreservoir (stoomstrijkijzers met een los waterreservoir worden stoomgenerator genoemd). Bij het strijken wordt het strijkgoed via stoom bevochtigd waardoor de kreukels beter gladgestreken worden. Ook kun je bij een goed stoomstrijkijzer een extra puf stoom geven als je een hardnekkige kreukel tegenkomt. 

Vrijwel alle strijkijzers die er te koop worden aangeboden zijn stoomstrijkijzers.


Stoomgenerator Tefal

Tefal stoomgenerator


Het waterreservoir

Het waterreservoir is een belangrijk deel van een stoomstrijkijzer. Een groot waterreservoir is handig, omdat je het strijkijzer dan niet zo vaak hoeft bij te vullen. Maar een groot en vol waterreservoir maakt het strijkijzer wel een stuk zwaarder. 

Wil je een groot waterreservoir om flink te kunnen doorstrijken, maar heb je moeite met het extra gewicht van een gevuld stoomstrijkijzer? Kijk dan bij de eerder genoemde stoomgeneratoren voor de beste stoomstrijkijzers waarbij het water in een apart reservoir zit dat met een slang aan het strijkijzer is verbonden.

Anti kalk

Niemand wil een strijkijzer dat sporen van kalk achterlaat bij het strijken van het net gewassen strijkgoed. Het anti kalk systeem van een strijkijzer is dus erg belangrijk. Of je nu thuis kalkrijk water of minder kalkrijk water hebt. 

Veel stoomstrijkijzers beschikken over een kalkverzamelaar. Dit is een blokje of staafje waaraan de kalk zich hecht. Af en toe moet je dit blokje of staafje even schoonspoelen. Een ander anti kalk systeem is een kalk cartridge in het waterreservoir. Deze cartridges lossen de kalk via een chemische reactie op. 

Ook zijn er stoomstrijkijzers die een automatisch kalkreiniging programma hebben dat je af en toe moet draaien. Al deze anti kalk systemen zijn er op gericht dat er zich geen kalk in het stoomstrijkijzer ophoopt.

Minder goede strijkijzers hebben geen anti kalk systeem. Deze strijkijzers moet je handmatig schoonmaken.

Stoomstrijkijzer Braun

Braun stoomstrijkijzer


De stoomproductie

Hoe goed een stoomstrijkijzer strijkt hangt voor een groot deel van de stoomproductie af. Deze stoomproductie wordt in gram per minuut uitgedrukt.

Met een stoomstrijkijzer met een lage stoomproductie van 35 gram per minuut of minder kun je niet al te veel verwachten. Kreukels wegstrijken gaat niet bepaald makkelijk met zo weinig stoom. Een gemiddeld stoomstrijkijzer produceert zo'n 50 gram stoom per minuut. 

Maar voor het snel en makkelijk glad strijken van stugge materialen zoals de stof van een spijkerbroek is meer stoom gewenst. Met circa 100 gram stoom per minuut kun je kreukels stugge stoffen goed te lijf.

Stoomgeneratoren produceren vaak nog meer stoom. Deze beschikken over een dusdanig groot reservoir voor water dat je ook bij een hoge stoomproductie maar weinig hoeft te vullen.

Stoomstoot
Naast de continue stoomproductie is er ook nog de stoomstoot waarmee je een hardnekkige kreukel extra kunt bevochtigen. Hoeveel stoom er via deze stoot afgegeven kan worden verschilt sterk per stoomstrijkijzer. Voor hardnekkige kreukels is een stoot van meer dan 150 gram stoom vaak wel nodig.

Beste strijkijzer kopen

Op Beste Strijkijzer Kopen vind je veel meer informatie en tips voor bij het kiezen van het voor jou beste strijkijzer. Ook vind je hier de beste winkels om goedkoop online een stroomstrijkijzer, stoomgenerator of ander strijkijzer te kopen. 


,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.