Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zweefmaaier

 

Een zweefmaaier is een grasmaaier die boven het gras zweeft tijdens het maaien. Hier de beste zweefmaaier en andere goede zweefmaaiers.

Zweefmaaier Black & Decker


Je hebt grasmaaiers in diverse soorten. Maar de zweefmaaier is wel een heel bijzondere grasmaaier. Bijzonder, maar ook met grote voordelen.

De zweefmaaier zweeft echt boven het gazon. Daarvoor produceert deze wevende grasmaaier een opwaartse luchtstroom. Deze luchtstroom tilt het gras als het ware omhoog en snijdt deze af. Zo krijg je een mooi egaal gemaaid (of eigenlijk gesneden) gazon.

Ook is het gebruik van een zweefmaaier erg licht omdat je de grasmaaier niet hoeft te tillen en vrijwel niet hoeft te duwen. Ook het manoeuvreren gaat heel makkelijk en soepel. Dit zorgt er voor dat je zonder al te veel inspanning het gras kunt maaien. Een weefmaaier is dat ook erg handig voor ouderen en andere mensen die minder mobiel zijn.

Ook als het gras lang en dik is, kun je het gras met een goede zweefmaaier makkelijk maaien.

Aanbiedingen van zweefmaaiers

Het aanbod aan zweefmaaiers is desondanks niet groot. Maar online kun je een keuze maken uit goede zweefmaaiers en de zweefmaaier van je keuze goedkoop kopen. Hieronder vind je de beste winkels om een goede zweefmaaier goedkoop te kopen, en vervolgens kijken we naar de beste zweefmaaiers.


Beste zweefmaaier: Black & Decker

De meest bekende zweefmaaier fabrikant is Flymo (daarover meer). Maar de hoogste waardering in de test werd gehaald door de 1200 Watt Black & Decker zweefmaaier. De gunstige prijs speelt bij deze keuze ook een, want deze relatief goedkope zweefmaaier koop je voor een prijs lager dan 75 euro.

Beste zweefmaaier test Black & Decker


Deze beste zweefmaaier van Black & Decker presteert niet alleen prima op vlakke gazons maar ook in tuinen met hoogteverschillen. De Black & Decker zweefmaaier is wendbaar en licht en makkelijk te besturen. Zo heb je tijdens het maaien geen last van hobbels en hoekjes. 

Je kunt kiezen uit 3 verschillende maaihoogtes tussen de 2 cm en 4 cm. Deze zweefmaaier beschikt niet over een accu.

De maaibreedte is 30 cm. Dat maakt de Black & Decker zweefmaaier minder geschikt voor een grote tuin. Ook een groot gazon kun je met deze zweefmaaier maaien, maar het kost wat meer tijd met een smalle grasmaaier.

Flymo heeft ook bredere zweefgrasmaaiers die beter geschikt zijn voor grote gazons.

Flymo zweefmaaiers

We noemden Flymo al even. Flymo is de marktleider in zweefmaaiers voor de tuin. Flymo maakt een hele reeks zweefmaaiers met verschillende vermogens en verschillende breedtes. Zo is er voor zowel een grote tuin als een kleine tuin een geschikte zweefmaaier te vinden. Bij de bovenstaande Amazon aanbiedingen vind je al deze Flymo zweefmaaiers, maar de andere winkels verkopen deze zweef grasmaaiers ook.
Flymo is een fabrikant uit Engeland die gespecialiseerd is in tuingereedschap. Met name de Flymo grasmaaiers en ander gereedschap voor onderhoud van het gazon is populair en veel gekocht. 

Maar Flymo is het meest bekend om de Flymo zweefmaaier. Dat is geen toeval want Flymo is de uitvinder van de zweefmaaier. In 1964 vond de Zweedse ingenieur Karl Dahlman de zweefmaaier op en richtte in Engeland het bedrijf Flymo op om zijn uitvinding aan de man te brengen. De eerste Flymo zweefmaaier was de Model 20 en meteen een grot succes. De naam van Flymo was gevestigd en de zweefmaaier veroverde zich een plek tussen de andere soorten grasmaaiers.

Andere zweefmaaier merken

Hoewel de keuze uit goede zweefmaaiers veel kleiner is dan de keuze uit andere soorten grasmaaiers zijn er naast Flymo en Black & Decker nog meer fabrikanten die goede zweefmaaiers maken. Zo heb je bijvoorbeeld ook Gardena, Stiga, Husqvarna en Bosch zweefmaaiers.

Kijk bij de bovenstaande zweefmaaier aanbiedingen voor al deze zweefmaaiers tegen een lage prijs.


Zie ook:

Onderwerp:
Een zweefmaaier is een grasmaaier die niet op wielen rijdt maar boven het gazon zweeft op een luchtkussen. Dit maakt het gras maaier minder inspannend en een zweefmaaier is makkelijk wendbaar. Flymo zweefmaaiers zijn het meest bekend maar de beste zweefmaaier uit de test is een Black & Decker zweefmaaier. Ook onder andere Husqvarna, Gardena, Stiga en Bosch maken goede zweefmaaiers. Kijk bij de aanbiedingen zweefmaaiers om een goede zweefmaaier goedkoop te kopen.

, ,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *