Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zweefmaaier

 

Een zweefmaaier is een grasmaaier die boven het gras zweeft tijdens het maaien. Hier de beste zweefmaaier en andere goede zweefmaaiers.

Zweefmaaier Black & Decker


Je hebt grasmaaiers in diverse soorten. Maar de zweefmaaier is wel een heel bijzondere grasmaaier. Bijzonder, maar ook met grote voordelen.

De zweefmaaier zweeft echt boven het gazon. Daarvoor produceert deze wevende grasmaaier een opwaartse luchtstroom. Deze luchtstroom tilt het gras als het ware omhoog en snijdt deze af. Zo krijg je een mooi egaal gemaaid (of eigenlijk gesneden) gazon.

Ook is het gebruik van een zweefmaaier erg licht omdat je de grasmaaier niet hoeft te tillen en vrijwel niet hoeft te duwen. Ook het manoeuvreren gaat heel makkelijk en soepel. Dit zorgt er voor dat je zonder al te veel inspanning het gras kunt maaien. Een weefmaaier is dat ook erg handig voor ouderen en andere mensen die minder mobiel zijn.

Ook als het gras lang en dik is, kun je het gras met een goede zweefmaaier makkelijk maaien.

Aanbiedingen van zweefmaaiers

Het aanbod aan zweefmaaiers is desondanks niet groot. Maar online kun je een keuze maken uit goede zweefmaaiers en de zweefmaaier van je keuze goedkoop kopen. Hieronder vind je de beste winkels om een goede zweefmaaier goedkoop te kopen, en vervolgens kijken we naar de beste zweefmaaiers.


Beste zweefmaaier: Black & Decker

De meest bekende zweefmaaier fabrikant is Flymo (daarover meer). Maar de hoogste waardering in de test werd gehaald door de 1200 Watt Black & Decker zweefmaaier. De gunstige prijs speelt bij deze keuze ook een, want deze relatief goedkope zweefmaaier koop je voor een prijs lager dan 75 euro.

Beste zweefmaaier test Black & Decker


Deze beste zweefmaaier van Black & Decker presteert niet alleen prima op vlakke gazons maar ook in tuinen met hoogteverschillen. De Black & Decker zweefmaaier is wendbaar en licht en makkelijk te besturen. Zo heb je tijdens het maaien geen last van hobbels en hoekjes. 

Je kunt kiezen uit 3 verschillende maaihoogtes tussen de 2 cm en 4 cm. Deze zweefmaaier beschikt niet over een accu.

De maaibreedte is 30 cm. Dat maakt de Black & Decker zweefmaaier minder geschikt voor een grote tuin. Ook een groot gazon kun je met deze zweefmaaier maaien, maar het kost wat meer tijd met een smalle grasmaaier.

Flymo heeft ook bredere zweefgrasmaaiers die beter geschikt zijn voor grote gazons.

Flymo zweefmaaiers

We noemden Flymo al even. Flymo is de marktleider in zweefmaaiers voor de tuin. Flymo maakt een hele reeks zweefmaaiers met verschillende vernogens en verschillende breedtes. Zo is er voor zowel een grote tuin als een kleine tuin een geschikte zweefmaaier te vinden. Bij de bovenstaande Amazon aanbiedingen vind je al deze Flymo zweefmaaiers, maar de andere winkels verkopen deze zweef grasmaaiers ook.
Andere zweefmaaier merken

Hoewel de keuze uit goede zweefmaaiers veel kleiner is dan de keuze uit andere soorten grasmaaiers zijn er nog meer fabrikanten die goede zweefmaaiers maken. Bijvoorbeeld Gardena, Bosch, Stiga en Husqvarna.

Kijk bij de bovenstaande zweefmaaier aanbiedingen voor al deze zweefmaaiers tegen een lage prijs.


Zie ook:

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *