Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smartwatches (slim horloge)

Redactie     10:34     No comments

Beste smartwatches


Met een smartwatch om je pols sta je altijd in contact met je smartphone in je tas of jaszak. Bovendien bieden de beste smartwatches veel eigen functies aan. Een goede smartwatch is een klein computerte om je pols met veel mogelijkheden. 

Hieronder vind je een overzicht met de beste smartwatches. Al deze slimme horloges hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Daaronder staat ook een overzicht met alle smartwatches. In dat overzicht vind je meer dan 1.000 slimme horloges (van eenvoudig en goedkoop tot luxe en duur) met al hun prijzen, specificaties, reviews en gebruikerservaringen.

Via beide overzichten kun je door je voorkeuren aan te vinken makkelijk de voor jou beste smartwatch vinden. Hieronder hebben we wat tips en uitleg die je behulpzaam kan zijn bij het vinden bij deze beste smartwatch.

Wat kan ik met een smartwatch?

De mogelijkheden van een smartwatch verschillen per slim horloge. Je hebt uitgebreide en minder uitgebreide smartwatches. Bovendien worden er ook horloges onder de noemer smartwatch verkocht die eigenlijk helemaal geen smartwatch zijn.

Maar een echte smartwatch is een kleine polscomputer met een eigen besturingssysteem. Bij een Apple smartwatch is dat het iOS besturingssysteem, bij andere smartwatches is dat meestal Android. Doordat een slim horloge zijn eigen besturingssysteem heeft kan deze ook zelfstandig apps draaien, ook al is er geen smartphone in de buurt. Een smartwatch die niet zonder je telefoon kan werken is geen echte smartwatch.


Samsung Galaxy smartwatch

Samsung Galaxy smartwatch


Voorbeelden van functies die een goede smartwatch zelfstandig kan draaien zijn de functies die we ook van een sporthorloge kennen zoals een hartslagmeter, een stappenteller en een slaapritme-meter, maar op een echte smartwatch kun je ook apps draaien die je van de telefoon kent zoals spelletjes, een muziekspeler en route-navigatie. Sommige geavanceerde smartwatches hebben zelfs een eigen camera.

Maar veel van de functies van een smartwatch worden in combinatie met een smartphone uitgevoerd. Het gaat dan vooral om internet-functies zoals notificaties van e-mails en appjes, en het gebruik van een browser en social media. Voor al deze internet-functies wordt de simkaart (of de WiFi) van de smartphone gebruikt.

En niet in de laatste plaats kun je op een smartwatch zien hoe laat het is.

Sensoren 

Om de zelfstandige functies uit te voeren zijn er vaak specifieke sensoren of andere hardware nodig. Sensoren voor het meten van de hartslag (via de pols), afstanden (stappenteller) en slaapgedrag zijn op iedere goede smartwatch aanwezig. Meer zeldzaam zijn een stressmonitor en een meter voor het zuurstofgehalte in het bloed.

Wel beschikken de beste smartwatches over een GPS-ontvanger zodat je voor navigatie niet afhankelijk bent van je telefoon. Ook de mogelijkheid tot contactloos betalen is standaard aanwezig bij goede smartwatches. Het hangt wel van de mogelijkheden van de bankrekening af of je deze functie kun gebruiken. 

Apple Watch smartwatch

Apple Watch smartwatch


Andere mogelijkheden

Nog wat mogelijkheden die bij bepaalde smartwatches tegenkomen:
  • Het ontvangen van notificaties is standaard op een smartphone, maar het beantwoorden van deze berichten via je telefoon wordt niet altijd ondersteund.
  • Hetzelfde geldt voor het voeren van telefoongesprekken. Het opnemen en voeren van een gesprek is standaard, maar met een smartwatch kun je niet altijd iemand opbellen.
  • Met een goede smartwatch kun je de muziekspeler van je smartphone bedienen. Sommige smartphones hebben een eigen muziekspeler en kunnen zonder smartphone muziek afspelen. De muziek moet dan wel op de smartwatch aanwezig zijn.
  • Wil je met het slimme horloge op je pols kunnen zwemmen? Kies dan voor een horloge dat geheel waterdicht is (dus niet alleen spatwaterdicht).
  • Voor senioren is de valdetectie een handige optie. Deze detectie registreert of iemand valt en stuur in dat geval via SMS een bericht naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer.
  • Het bedienen van de camera van de smartphone kan via sommige smartwatches. Je kunt de smartwatch dan als afstandsbediening voor de camera gebruiken.


Vind je beste smartwatch met de gewenste mogelijkheden


De mogelijkheden verschillen dus sterk per smartwatch. Maar hoe vind je de voor jou beste smartwatch? De smartwatch die de mogelijkheden biedt die jij wenst? Gebruik de smartwatch keuzehulp van Coolblue om deze beste smartwatch te vinden. Vink alles aan dat je belangrijk vindt aan je slimme horloge en alle voor jou beste smartwatches worden getoond.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.