Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smart watch (slim horloge)

 

Zoek je een goed slim horloge? Hier alle smart watches met een 5 sterren waardering en een keuzehulp om uit het grote aanbod aan slimme horloges je persoonlijk beste smart watch te selecteren.

Beste smartwatches


Met een smart watch om je pols sta je altijd in contact met je smartphone in je tas of jaszak. Bovendien bieden de beste smart watches veel eigen functies aan. Een goede smart watch (slim horloge) is een klein computertje om je pols met veel mogelijkheden. 

Hieronder vind je een overzicht met de beste smart watches. Al deze slimme horloges hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Daaronder staat ook een overzicht met alle smart watches. In dat overzicht vind je meer dan 1.000 slimme horloges (van eenvoudig en goedkoop tot luxe en duur) met al hun prijzen, specificaties, reviews en gebruikerservaringen.

Via beide overzichten kun je door je voorkeuren aan te vinken makkelijk de voor jou beste smart watch vinden. Hieronder hebben we wat tips en uitleg die je behulpzaam kan zijn bij het vinden bij deze beste smart watch.

Wat kan ik met een smart watch?

De mogelijkheden van een smartwatch verschillen per slim horloge. Je hebt uitgebreide en minder uitgebreide smart watches. Bovendien worden er ook horloges onder de noemer smart watch verkocht die eigenlijk helemaal geen smartwatch zijn.

Maar een echte smart watch is een kleine polscomputer met een eigen besturingssysteem. Bij een Apple smartwatch is dat het iOS besturingssysteem, bij andere smar twatches is dat meestal Android. Doordat een slim horloge zijn eigen besturingssysteem heeft kan deze ook zelfstandig apps draaien, ook al is er geen smartphone in de buurt. Een slim horloge dat niet zonder je telefoon kan werken is geen echte smartwatch.


Samsung Galaxy smartwatch

Samsung Galaxy smartwatch


Voorbeelden van functies die een goede smart watch zelfstandig kan draaien zijn de functies die we ook van een sporthorloge kennen zoals een hartslagmeter, een stappenteller en een slaapritme-meter, maar op een echt slim horloge kun je ook apps draaien die je van de telefoon kent zoals spelletjes, een muziekspeler en route-navigatie. Sommige geavanceerde smart watches hebben zelfs een eigen camera.

Maar veel van de functies van een smartwatch worden in combinatie met een smartphone uitgevoerd. Het gaat dan vooral om internet-functies zoals notificaties van e-mails en appjes, en het gebruik van een browser en social media. Voor al deze internet-functies wordt de simkaart (of de WiFi) van de smartphone gebruikt.

En niet in de laatste plaats kun je op een smart watch zien hoe laat het is.

Sensoren 

Om de zelfstandige functies uit te voeren zijn er vaak specifieke sensoren of andere hardware nodig. Sensoren voor het meten van de hartslag (via de pols), afstanden (stappenteller) en slaapgedrag zijn op iedere goede smart watch aanwezig. Meer zeldzaam zijn een stressmonitor en een meter voor het zuurstofgehalte in het bloed.

Wel beschikken de beste smart watches over een GPS-ontvanger zodat je voor navigatie niet afhankelijk bent van je telefoon. Ook de mogelijkheid tot contactloos betalen is standaard aanwezig bij goede smart watches. Het hangt wel van de mogelijkheden van de bankrekening af of je deze functie kun gebruiken. 

Apple Watch smartwatch

Apple Watch smartwatch


Andere mogelijkheden

Nog wat mogelijkheden die bij bepaalde smartwatches tegenkomen:
  • Het ontvangen van notificaties is standaard op een smartphone, maar het beantwoorden van deze berichten via je telefoon wordt niet altijd ondersteund.
  • Hetzelfde geldt voor het voeren van telefoongesprekken. Het opnemen en voeren van een gesprek is standaard, maar met een slim horloge kun je niet altijd iemand opbellen.
  • Met een goede smart watch kun je de muziekspeler van je smartphone bedienen. Sommige smartphones hebben een eigen muziekspeler en kunnen zonder smartphone muziek afspelen. De muziek moet dan wel op de smartwatch aanwezig zijn.
  • Wil je met het slimme horloge op je pols kunnen zwemmen? Kies dan voor een horloge dat geheel waterdicht is (dus niet alleen spatwaterdicht).
  • Voor senioren is de valdetectie een handige optie. Deze detectie registreert of iemand valt en stuur in dat geval via SMS een bericht naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer.
  • Het bedienen van de camera van de smartphone kan via sommige smart watches. Je kunt de smart watch dan als afstandsbediening voor de camera gebruiken.


Vind je beste smart watch met de gewenste mogelijkheden


De mogelijkheden verschillen dus sterk per smartwatch. Maar hoe vind je de voor jou beste smart watch? De smartwatch die de mogelijkheden biedt die jij wenst? Gebruik de smart watch keuzehulp van Coolblue om deze beste smart watch te vinden. Vink alles aan dat je belangrijk vindt aan je slimme horloge en alle voor jou beste slimme horloges worden getoond.Onderwerp:
Een smart watch is een slim horloge. Nou is het ene slimme horloge wel wat slimmer dan de andere. Een echte smart watch biedt ook zonder smartphone in de buurt slimme mogelijkheden. Hierboven alle informatie over de smartwatch, de beste smart watches uit de test, een keuzehulp om je beste smart watch te vinden en de beste winkels om je beste smart watch goedkoop online te kopen. 

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.