Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi adapter (WiFi dongle, WiFi stick)

 

Geef je PC of laptop een (betere) WiFi verbinding met een goede WiFi adapter, WiFi stick of WiFi dongle. De beste WiFi adapter uit de test.


Heb je een computer zonder WiFi? Of ondersteunt jouw PC of laptop een tragere WiFi standaard dan je WiFi router? Dan kun je met een WiFi adapter / WiFi dongle / WiFi stick je computer een snelle draadloze verbinding geven. Deze WiFi adapter wordt op een USB-poort aangesloten. Hier de beste WiFi adapters / beste WiFi dongles.

Vooral bij desktop computers is een WiFi adapter interessant omdat deze desktop PC's lang niet altijd WiFi ondersteunen. En heb je een oude computer staan? Dan is de kans helemaal groot dat deze niet over WiFi beschikt. Een WiFi adapter is een goedkope manier om van een oude PC een netwerk computer te maken. Je kunt hem dan bijvoorbeeld gebruiken als file-server, print-server of voor het opslaan van bestanden op het netwerk.

De beste WiFi adapters / WiFi dongles

Hieronder vind je een overzicht van de beste WiFi adapters. Al deze beste WiFi dongles hebben een waardering van 5 sterren gekregen. De hoogste waardering. Ook vind je hieronder een link naar nog meer goede WiFi adapters.TP-Link WiFi adapter

Piepklein: TP-Link WiFi adapter


Snellere WiFi met een WiFi adapter

Ook als je al over WiFi beschikt op je PC of laptop kan een WiFi adapter een aantrekkelijke aankoop zijn. Er zijn namelijk meerdere WiFi standaarden. De WiFi techniek wordt steeds verbeterd, en daarmee steeds sneller en stabieler. Het is dan zonde om een oude en trage WiFi standaard te gebruiken als je netwerk hogere snelheden aan kan. Vooral gezien de lage prijs van een WiFi stick.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van dual WiFi waarbij je gebruik kunt maken van meerdere frequenties. Ondersteunt jouw desktop PC of laptop geen dual band WiFi? Dan kun je deze mogelijkheid met een dual band WiFi adapter aan je computer toevoegen.

TP-Link WiFi adapter

Een veel grotere TP-Link WiFi adapter


Inbouw WiFi adapters

Naast de WiFi dongle (de WiFi adapter die je in een USB-poort steekt) is er ook de inbouw adapter (PCI-adapter of PCIe/ PCI express adapter) die je in een PC kunt inbouwen. Dit kost je geen USB-poort en zo'n meer directe verbinding met de hardware is gunstig voor de snelheid en stabiliteit. 


WiFi adapter T-Link

Inbouw WiFi adapter TP-Link


Bij een laptop ben je wel altijd op een WiFi stick aangewezen. Geen probleem, want ook een goede WiFi dongle geeft een hoge snelheid en stabiliteit. Zoals je op de foto's op deze pagina kunt zien zijn er WiFi adapters in vele vormen. Soms zijn ze piepklein en kunnen gewoon in je laptop blijven zitten als je op pad gaat. Soms ook zijn het grotere stick, die dan wel wat meer kwetsbaar zijn.

Kijk voor alle mogelijkheden, prijzen en informatie van alle goede WiFi adapter bij de bovenstaande links naar de beste WiFi adapters en andere goede WiFi adapters.Foto bovenaan: TP-Link WiFi adapter


Onderwerp:
Met een WiFi adapter / WiFi dongle / WiFi stick kun je draadloze netwerk toegang verkrijgen op een USB apparaat dat normaal gesproken geen WiFi toegang biedt, zoals een oude PC of een printer. Een oude computer kun je zodoende in het netwerk een tweede leven geven. Hierboven de beste WiFi adapters, WiFi dongles, WiFi sticks uit de test en andere goede WiFi adapters.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.