Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste camcorder

 

Overzicht met de beste camcorders van dit moment en tips voor het kiezen van je beste camcorder.


Videocamera handycam Lipa DVC


Ondanks dat je met een goede moderne smartphone ook filmpjes kunt maken is de compacte videocamera (de camcorder of handycam) nog steeds populair. Voor de beste video heb je nog steeds een specifieke videocamera nodig. Daarom kijken we hier naar de beste camcorders / beste handycams.

De beste camcorders

Goede camcorders worden onder andere gemaakt door Sony, JVC, Panasonic, Canon en Lipa. In het overzicht met beste camcorders vind je de beste van deze handycams, al deze camcorders hebben een waardering van 4 of 5 sterren gekregen.

Meer goede camcorders, en de beste winkels waar je deze camcorders goedkoop kunt kopen, vind je op Beste Video Camera Kopen. Daar is ondermeer ook de Camcorder Top 10 te vinden.


Tips kiezen beste camcorder

Als je een camcorder koopt verwacht je natuurlijk een betere kwaliteit en meer mogelijkheden dan dat de camera van je smartphone biedt. Daarom hieronder tips voor het kiezen van de voor jou beste camcorder.

Optische zoom
Een goede optische zoom is een sterk punt van een goede camcorder. Met optische zoom kun je inzoomen op een onderwerp zonder dat de beeldscherpte daarbij achteruit gaat (iets dat bij digitale zoom wel het geval is). De optische zoom van een camcorder loopt van 10x zoom tot meer dan 30x zoom.

Beeldstabilisatie
Beeldstabilisatie is een ander sterk punt van een videocamera. Een goede camcorder beschikt over beeldstabilisatie die er voor zorgt dat beelden niet trillen. Ook niet al je (als filmer) je hand licht beweegt, bijvoorbeeld doordat je loopt of door sterke wind. 

Optische beeldstabilisatie zorgt voor scherpe beelden omdat de lens in de camera strak op het onderwerp gericht blijft. De lens lijkt hierbij in de camera te zweven en beweegt dus niet mee met de trillingen.

Daarnaast is er digitale beeldstabilistatie, maar deze is minder effectief omdat de beelden achteraf door de camera bewerkt worden. De beste camcorders beschikken over optische beeldstabilisatie.

Beeldresolutie
Natuurlijk is ook de beeldresolutie van de camcorder belangrijk. De resolutie is het aantal beeldpuntjes waaruit ieder videobeeldje wordt opgebouwd. Hoe meer beeldpuntjes (pixels) hoe scherper het beeld, tenminste... over het algemeen, want de scherpte is van meer factoren afhankelijk.

 De beste camcorders bieden een Ultra HD resolutie (4K), de minst goede camcorders schieten de beelden in HD Ready formaat. Daartussen bevindt zich nog de Full HD resolutie die lange tijd standaard was. Deze standaard verplaatst zich echter steeds meer naar Ultra HD.

Beeldsensor
Bij camcorders kom je verschillende beeldsensoren tegen. De meest voorkomende beeldsensor bij een camcorder zijn de 1/2.3 inch en 1/2.5 sensoren. Deze zijn namelijk klein en licht en passen daarom makkelijk in een compacte videocamera.

Externe microfoon
Een handycam beschikt over een eigen microfoon, maar voor het beste geluid bij je video's kun je ook een externe (betere) microfoon aansluiten. Maar de camcorder moet deze mogelijkheid wel bieden. Dit is een optie voor de meer professionele filmer, zoals een vlogger.

Kijk bovenaan welke camcorders er als beste camcorder zijn aangewezen. Al deze goede camcorders hebben een waardering van minimaal 4 sterren gekregen.Foto: Lipa camcorder


Samenvatting:
De camcorder (handcam) is nog steeds populair voor het maken van goede video's. Zo'n compacte videocamera heeft veel voordelen ten opzichte van het filmen met een smartphone of fotocamera. Hierboven alle informatie om je beste camcorder te kiezen en de beste camcorders uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *