Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste sup board

Kijk hier als je op zoek bent naar je beste sup board. We hebben de beste sup boards (5 sterren) en aanbiedingen van alle goede sup boards. Plus tips om je beste supboard te kiezen.

Beste sup board test supboard


Sup boarden is een nieuwe manier van watersport. Een sup board (supboard, peddle board) is een opblaasbaar board waarop je recht opstaand over het water peddelt. Een sup board lijkt op een surfboard, maar qua manier van varen is het eerder een kano waarop je staat.

Sup boarden (of suppen) doe je ook niet op zee maar op rustig binnenwater. Golven wil je er niet bij hebben. Sup boarden is een relaxte rustgevende manier van varen die toch heel goed is voor lichaam en spieren.

Hieronder kijken we naar de beste sup boards (beste sups), verschillen tussen supboards en de de accessoires die extra mogelijkheden aan je sup board toevoegen.

De beste sup boards

Maar eerst een overzicht van de beste sup boards (met een 5 sterren waardering) en andere goede sup boards.

Opblaasbaar sup board

Zoals je in bovenstaande overzichten kunt zien zijn bijna alle sups opblaasbare sup boards. Er zijn ook niet opblaasbare supboards (een hardboard) maar deze zijn een stuk zeldzamer. Een opblaasbaar sup board is veel praktischer, want deze neemt veel minder ruimte in om op te bergen en mee te nemen, In een paar minuten blaas je ze op en kan dan suppen. Bovendien is een opblaasbaar sup board goedkoper dan een hard sup board.


Kraken sup board met accessoires

Kraken sup board met accessoires


Sup board voor kinderen en volwassenen

De meeste sup boards zijn zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Daarnaast is er een klein aanbod aan grotere sups die echt voor volwassenen gemaakt zijn en kleinere sup boards voor kinderen. In de overzichten hierboven kun je kiezen voor supboards voor kinderen, voor volwassenen en voor beiden.

Soorten sup boards

Sup boards heb je in verschillende soorten met elk hun voordelen en nadelen. Kijk hier onder voor de verschillende supboards.

Race sup board

De meeste mensen kopen een sup board om ontspannen wat te dobberen of om een stukje te peddelen. Maar je hebt ook meer competitie gedreven mannen en vrouwen en voor hen zijn er de race sup boards. Zo'n raceboard of race sup is licht, slank vormgegeven en stijf. Deze sup boards zijn minder geschikt om wat rond te dobberen, door hun spitse voorkant zijn ze minder stabiel, maar des te meer geschikt om met hoge snelheid te suppen. 

Kies in de bovenstaande sup board overzichten voor Racing om deze snelle sup boards zien.

Touring sup board

Voor het maken van een tochtje over het water zijn de touring sup boards veel beter geschikt. Ook bij een touring supboard is de neus wat scherper dan bij het gemiddelde sup board, maar het board (het deck) is langer waardoor deze supboards toch stabiel zijn.

Een beginner dan op een touring sup boards al prima uit de voeten op rustig water, en de meer ervaren suppers kunnen er ook een rustige zee mee op. Ook de beste touring sups zijn hier boven te vinden (selecteer Touring).

Yoga sup board

Het zal je niet verbazen, maar bij het yoga sup board is snelheid helemaal niet belangrijk. Deze sup boards zijn uitermate zen. Ze zijn dusdanig breed en liggen dusdanig stabiel dat je er zelfs yoga oefeningen op kunt doen zonder natte yogakleding te halen.

Selecteer hierboven Yoga bij soort supboard om de beste sup boards voor yoga te zien,

Surf sup board

Surf supboards (of surfing sup boards) zijn nog beter geschikt voor gebruik op zee. Door kun korte board, vrij smalle voorkant en hollere vorm zijn surf sup boards beter tegen golven opgewassen. Wil je op zee suppen? Kies dan voor een surf sup board. Op rustig rimpelloos water zijn deze surf sups echter weer minder stabiel dan andere sups.

Allround sup board

Samen met het touring sup board is het allround sup board het meest populaire supboard. De naam zegt het al, dit is de meest standaard sup board, zo gemaakt dat je er onder alle omstandigheden goed mee kunt suppen. Of je nu een vaartochtje wil maken of gewoon wat wil ronddobberen.


Waikiki sup board met peddel


Waikiki sup board met peddel


Sup board accessoires

Een sup board komt meestal met de meest noodzakelijke accessoires, en soms ook met wat extra sup accessoires.

Sup peddel

Een peddel is noodzakelijk op te suppen, dus die wordt bij een goed sup board altijd meegeleverd. Er zijn ook losse peddels te koop. De lengte van de peddel is belangrijk want een te lange peddel is vermoeiend en een te korte peddel levert rugklachten op. De beste sup peddel is daarom in lengte verstelbaar.

Enkelkoord sup board

Ook het enkelkoord is een standaard accessoire die met een goed sup board wordt meegeleverd. Hiermee maak je jezelf (via de enkel) vast aan het supboard zodat je je kostbare board niet door de stroming kwijt kan raken nadat je er af bent gevallen.

Luchtpomp sup board

Ook de luchtpomp is een accessoire die bij de beste sup boards wordt meegeleverd. Dat scheelt met de mond opblazen. Wordt er geen pomp meegeleverd dan kun je ook een standaard luchtpomp, voor  bijvoorbeeld een luchtbed, opblaasboot of zwembadje gebruiken.

Ook een draagtas wordt in principe bij het beste sup board meegeleverd. 

Sup board stoeltje

En dan zijn er nog de meer zeldzame sup accessoires, zoals een passend sup board stoeltje die van je sup board een bootje maakt.


Sup board met zeil XQ Max

Sup board met zeil XQ Max

Sup board zeil

Of een op het sup board te plaatsen zeil. Met zo'n sup board zeil maak je van je supboard een windsurf board als je zin hebt in windsurfen.

Kortom, met veel van de beste sup boards is veel mogelijk. Kijk voor je beste sup board in de bovenstaande overzichten.

Zie ook:


Samenvatting:
Wat is het beste sup board / beste supboard? Bovenaan vind je de beste sup boards (5 sterren) en andere goede supboards. Een sup board (ook wel foutief subboard of sub board genoemd) is een soort opblaasbare surfplank waarop je staande peddelt. Hierboven vind je informatie over de verschillende sup boards en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste sup board.

Een reactie posten

0 Reacties