Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste achteruitrijcamera

De beste achteruitrijcamera uit de test en andere goede achteruitrij camera's. Draadloos en ingebouwd.

achteruitrij camera Pro-User

Veilig achteruit rijden en achteruit inparkeren doe je met een goede achteruitrijcamera. Deze achteruitrij camera's kun je los kopen (voor als je al een display bij het dashboard hebt) of als combi van een achteruitrijcamera met scherm. Ook heb je bedraade parkeercamera's en draadloze achteruitrijcamera's. Kijk hier voor je beste achteruitrijcamera.

Goede achteruitrijcamera's

Wil je weten wat volgens hun gebruikers de beste achteruitrijcamera's zijn? Hieronder vind je een overzicht met alle beste achteruitrijcamera's. Al deze achteruitrij camera's hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Verder geven we hier onder informatie voor bij het kiezen van je beste achteruitrij camera's.


In het complete achteruitrij camera overzicht vind je alle achteruitrij camera's, ongeacht hun score. Uit dit overzicht kun je via tal van zoekoptie makkelijk de voor jou beste achteruitrijcamera selecteren.

Draadloze achteruitrijcamera

Wat veel mensen er van weerhoud een achteruitrijcamera voor hun huidige auto te kopen is het trekken van draden door de auto. Deze bekabeling tussen de camera achterop en de monitor voorin maakt de installatie van de achteruitrijcamera wat lastiger. 

Draadloze achteruitrijdcamera Pro-User camera en scherm

Draadloze achteruitrijdcamera Pro-User (camera en beeldscherm)


Maar kabels trekken voor de achteruitrijcamera is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Er zijn namelijk ook goede draadloze achteruitrijcamera's. Zo'n draadloze achteruitrijcamera koop je als set van camera en scherm. Het scherm kan op het dashboard worden geplaatst en staat draadloos in verbinding met de achteruitrijcamera.

Een draadloze achteruitrijcamera is ook zeer geschikt voor gebruik in combinatie met een caravan of aanhanger waarbij de camera niet aan de auto zelf bevestigd is.

Kijk bij de bovenstaande beste achteruitrijdcamera's voor je beste achteruitrijcamera draadloos.

Losse achteruitrijcamera

De meeste achteruitrijcamera's koop je als set van een camera met een scherm. Maar als je al een videoscherm in je dashboard hebt, bijvoorbeeld als mediaspeler of routenavigatie, of als je huidige parkeercamera defect is, dan kun je geld besparen door alleen de achteruitrijcamera zelf te kopen. Het gaat dan meestal wel om bedraade camera's.

Ook losse achteruitrijcamera's / parkeercamera's kom je tegen in het bovenstaande beste achteruitrijcamera overzicht.

Achteruitrijdcamera los Pioneer

Achteruitrijdcamera los Pioneer


Dual dashcam als achteruitrijcamera


Sommige mensen kiezen in plaats van voor een achteruitrijcamera voor een dual dashcam (dubbele dashboardcamera). Dit is een set van twee camera's (al die niet met een los scherm), een camera voor op het dashboard (de dashcam zelf) en één camera die naar achter gericht is. Hou er wel rekening mee dat deze dashcams niet als achteruitrijcamera ontworpen zijn en het beeld van de auto daarom minder goed in beeld brengen dan een echte achteruitrijcamera. Een dashcam is daarmee een minder goede parkeerhulp dan een achteruitrijcamera.

Waarop letten als je een achteruitrij camera kiest?

Let ook vooral op volgende kenmerken als je een achteruitrijcamera kiest en koopt.

Achteruitrijcamera met nachtzicht

Nachtzicht is een belangrijke eigenschap van een goede achteruitrijcamera. Parkeren doe je immers ook in het donker, en juist dan heb je vaak een goede parkeerhulp nodig. Via infrarood licht zorgt een goede achteruitrij camera er voor dat je ook in het donker een duidelijk beeld naar achter hebt en niets hoeft te raken.

De beeldresolutie achteruitrijcamera

Een goede achteruitrijdamera heeft geen superscherp beeld nodig. Het is vooral een praktisch apparaat. Maar een beetje scherp beeld is natuurlijk wel nodig voor een goed en duidelijk beeld van wat er zich achter je auto afspeelt. Een 4K Ultra HD resolutie is echt niet nodig, maar HD Ready, of beter nog Full HD is wel een aanrader voor een goede achteruitrijcamera.

In het bovenstaande beste achteruitrij camera overzicht kun je je beste achteruitrijcamera op beeldresolutie vinden.

Pro-User draadloze achteruitrijcamera bluetooth met spiegeldisplay

Pro-User draadloze achteruitrijcamera bluetooth met scherm in spiegel


Schermgrootte scherm achteruitrijcamera

De grootte van het scherm waarop je de beelden van de achteruitrijcamera kunt bekijken kunnen erg verschillen. 6 en 7 inch zijn veel voorkomende maten. Dit zijn parkeercamera's waarbij het scherm een diagonaal van 15 a 18 cm heeft. 

Kleiner kan ook, maar deze achteruitrijcamera's worden dan vaak niet geleverd met een dashboardmonitor maar met een speciale achteruitkijkspiegel waarin het display is opgenomen. Deze achteruitkijkspiegel vervangt dan de normale achteruitkijkspiegel in de auto. Dit is helemaal geen onlogische plek voor een achteruitrij beeld.

Prijs achteruitrijcamera

Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor waarop je je achteruitrijcamera wilt kunnen selecteren. In de bovenstaande overzichten met beste achteruitrijcamera's en andere achteruitrij camera's kun je de camera's daarom ook op de maximale prijs selecteren. 

Natuurlijk maakt het voor de prijs uit welke eisen je aan je beste achteruitkijkcamera stelt. Alleen een parkeercamera is goedkoper dan een achteruitrijcamera set met monitor, en een draadloze achteruitrijcamera is minder voordelig dan een achteruitrijcamera waarbij je een snoer moet trekken tussen camera en monitor.

Maar in het bovenaan genoemde complete achteruitrijcamera overzicht vind je al camera's plus scherm voor prijzen vanaf minder dan 25 euro.

Vink in het overzicht al je wensen aan en vind je beste achteruitrijcamera tegen de laagste prijs.

Zie ook:

Foto bovenaan: Achteruitrijcamera Pro-User

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik ben één keer achteruit tegen een paal aan gereden en de schade die je daarbij oploopt is duurder dan de prijs van een achteruitrijcamera. Je snapt dat die achteruitrijcamera er toen snel gekomen is.

    Ik heb spijt dat ik die camera niet eerder gekocht heb want je hebt zelfs al een achteruitrijcamera inclusief een scherm voor minder dan 100 euro. De achteruitrijcamera en het scherm staan draadloos met elkaar in contact dus je hoeft niet eens kabels door je auto te trekken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.