Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste schuimblusser (brandblusser schuim)

 

De beste schuimblussers en andere goede brandblussers voor blussen met schuim. Met informatie voor het kiezen van de beste schuimblusser of andere brandblusser.
beste schuimblusser test


Er zijn verschillende soorten brandblussers met elk hun voordelen en nadelen. Hier kijken we naar de beste schuimblusser en of de schuimblusser voor jou de beste brandblusser is.

Een schuimblusser is een brandblusser voor het blussen van branden van vloeistoffen en vaste stoffen. Hieronder vind je de beste schuimblussers.

De beste schuimblussers

Al deze schuimblussers hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Een schuimblusser is een veel verkochte brandblusser, maar een schuimblusser is niet altijd de beste brandblusser. Of het de beste blusser is hangt af van hetgeen je wilt kunnen blussen.

Met een schuimblusser kun je categorie A branden (branden van vaste stoffen als hout, kunststof, papier en textiel) en categorie B branden (vloeistoffen zoals benzine, olie, alcohol en gesmolten kunststof) blussen.

Wil je ook brandende gassen kunnen blussen? Dan heb je een poederblusser nodig. Een poederblusser blust ook categorie C branden (gasbranden), maar die brandblusser heeft ook zijn nadelen (zie hier onder). 

Belangrijk: Wil je vet en olie kunnen blussen? Dan heb je een speciaal soort schuimblusser nodig, de vetbrandblusser

Deze vetblusser bevat een ander soort schuim dat ook olie en vet kan afkoelen en daarmee blussen. Deze schuimblussers blussen ook categorie F branden zoals een vlam in de pan (brandende braadolie of braadvet) en brand in een frituurpan.  

In de keuken is daarom een vetbrandblusser aan te raden. Zoek je een brandblusser voor in de keuken? Dan is de vetblusser de beste brandblusser. Deze beste brandblussers vind je bij de link hier boven.


Schuimblusser Ajax

Schuimblusser Ajax

Voordelen en nadelen schuimblussers

Het grote voordeel van een schuimblusser ten opzichte van een poederblusser is dat je met schuim schoon blust. In tegenstelling tot bluspoeder blijft het schuim niet overal achter en gaat schuim niet overal tussen zitten. Vooral bij elektrische apparatuur is dat een voordeel. Bluspoeder gaat in je elektronica zitten en trekt vocht aan. 

Blussen met schuim brandblusser is ook effectief. Het schuim dekt de brand meteen toe en zorgt er voor dat er geen zuurstof meer bij komt zodat het vuur dooft.

Daarentegen kan je met schuim dus geen gasbrand doven en het bereik is ook wat minder breed dan bij een poederblusser.

Kijk voor je beste schuimblusser in het boven genoemde overzicht met beste schuimblussers. Daar vind je de beste brandblussers met schuim in alle volumes, met de inhoud van nog geen liter schuim tot schuimblussers met meer dan 5 liter blusschuim.


Samenvatting:
De schuimblusser is een populaire en effectieve brandblusser, maar met een schuimblusser blus je geen gasbrand (met een poederblusser blus je wel gas). Kijk bovenaan voor je beste schuimblusser in het overzicht met beste schuimblussers. Of kies daar voor de beste vetblusser als je ook brandend olie of vet (bijv. frituur) wilt kunnen blussen.

,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *