Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste strategische bordspel

Voor veel spel liefhebbers is een strategische bordspel het beste spel. Een goed strategisch bordspel vereist spelinzicht en de juiste tactische beslissingen. Hier de beste strategische bordspellen.

beste bordspel strategisch


Bij veel spellen is geluk een belangrijke factor die bepaald of je wint of verliest. Bij een strategisch spel is de factor geluk veel minder groot. Bij de beste strategische spellen komt het op tactiek en inzicht aan. Wat is het beste strategische bordspel? Hier kijken we naar de meest populaire en beste strategische bordspellen.

Dit zijn de beste strategische bordspellen

De beste indicatie van hoe leuk een spel is om te spelen is de waardering die de spelers aan het spel geven. Hoe leuk is het spel zelf? Blijft het bordspel ook naar meerdere keren spelen leuk en uitdagend? 

Hieronder vind je een overzicht met alle strategie bordspellen die een maximale waardering van 5 sterren hebben gekregen. Ook hebben we een overzicht met alle strategische bordspellen en hun uitbreidingen. In dat geval gaat het om meer dan 2.000 strategie spellen!


Hieronder kijken we naar een aantal van de beste strategische bordspellen.

Azul

Het bordspel Azul won in 2018 de Nederlandse Spellenprijs als beste familiespel. Bij de beste strategische bordspel moet je in opdracht van de Portugese koning Manuel I zijn koninklijk kasteel met decoratieve tegels versieren. Een origineel thema dat heel wat spannender en uitdagender is dan het klinkt.

Azul spel

Het strategisch bordspel Azur speel je met 2, 3 of 4 personen. Het spel blijft leuk en is zelfs verslavend als je eenmaal door hebt hoe het werkt. En dat laatste hoeft niet lang te duren. Het spel is heel mooi uitgevoerd en de onderdelen zijn van goede kwaliteit. Een spelletje duurt zo'n 40 minuten.

Kijk voor meer informatie over Azur en dit beste strategische bordspel tegen een lage prijs bij de bovenstaande beste strategische bordspellen.

Wingspan

Met nominaties voor Speelgoed van het Jaar 2019 en de Nederlandse Spellenprijs is het strategische bordspel Wingspan een topper. 

Ook dit beste bordspel heeft een uniek thema. Je dient vogels uit te zetten in een natuurgebied om zo eieren, voedsel en punten te verzamelen. Tenminste, als je het op de juiste manier doet!

Wingspan spel


De vogels leven in een weide, moeras of bos en moeten samenwerken om te overleven. Dit spel zal vogelaars aanspreken, maar ook voor niet-vogelliefhebbers is dit een leuk en uitdagend spel. Het strategie bordspel Wingspan is heel mooi en luxe uitgevoerd, met bijvoorbeeld een vogelhuisje om mee te dobbelen en andere leuke details.

Wingspan is een gezelschapsspel (tot 5 personen), maar je kunt dit spel op een aangepaste manier ook alleen spelen wat een grote toegevoegde waarde is. 

Ook Wingspan kom je tegen bij de bovenaan genoemde beste bordspellen met 5 sterren.

 

De Legenden van Andor

De Legenden van Andor is een voormalig prijswinnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing en winnaar van de Expertspellen prijs. Dit beste strategische bordspel zal vooral de liefhebbers van fantasy aanspreken. Denk daarbij aan Lord of The Rings of Game of Thrones. 

Je verdedigt bij dit strategische bordspel het land Andor tegen draken, trollen en monsters. Je speelt daarbij niet tegen elkaar maar met elkaar om het gevaar te weren. Een goede samenwerking is bij dit strategisch bordspel noodzakelijk.


Andor spel


Het strategie spel bestaat uit meerdere legenden (spellen) en extra uitbreidingen zijn gratis te downloaden. Ook het speelbord kan aan twee kanten worden bespeeld. Kortom. De Legenden van Andor kent vele mogelijkheden en uitdagingen.

Kijk voor de actuele lage prijs en alle informatie bij de bovenaan genoemde beste strategische bordspellen.

De Zoektocht naar El Dorado

Speelgoed van het Jaar 2020 is De Zoektocht naar El Dorado. In dit strategie spel speel je een expeditieleider die op zoek gaat naar de legendarische gouden stad in het Amazone woud. Maar pas op, er zijn ook andere schatzoekers op weg. Bereik jij als eerste El Dorado?

El Dorado bordspel

Om als eerste El Dorado te bereiken moet je bij dit strategische bordspel expeditieleden aannemen en de juiste uitrusting kiezen. Je moet opschieten, maar teveel haast zal je zeker niet helpen.  Bovendien zijn er veel obstakels te overwinnen die het bereiken van El Dorado moeilijk maken.

Kijk voor meer details van dit strategie spel bij de bovenaan genoemde beste strategische bordspellen.

Kolonisten van Catan

Een overzicht van strategische bordspellen is natuurlijk niet compleet zonder de Kolonisten van Catan. Al in 1999 was dit strategisch bordspel Speelgoed van het Jaar, en Catan is zo toonaangevend dat er sindsdien talloze andere spellen uitgebracht zijn die gebaseerd zijn op de basis van de Kolonisten van Catan, namelijk het opbouwen van een wereld door het winnen en verbouwen van grondstoffen.

Ook Catan is door de jaren heen gegroeid en uitgebreid. Met vele uitbreidingspakketten en speciale versies.

Kolonisten Catan spel

Na al die jaren staat Kolonisten van Catan nog steeds aan de top van de strategische bordspellen en dit spel vind je dan natuurlijk ook bij de bovenstaande beste bordspellen met 5 sterren.

Meer beste strategie spellen

In bovenstaand overzicht vind je nog heel veel meer beste strategische bordspellen. Bijvoorbeeld Ticket to Ride, Risk, Monopoly, Patchwork, 7 Wonders, Pandemic, Carcassonne, Tiny Towns, Splendor, Everdell en vele andere goede uitdagende bordspellen. 

Spellen met heel uiteenlopende thema's, van opbouwen van een samenleving, het maken van een reis, het voeren van een oorlog of het weerstaan van fantasy monsters. Maar allemaal spellen waarbij tactiek en strategie een grotere rol speelt dan geluk.

Wanneer is een spel een goed strategisch spel?

Want tactiek en strategie zijn bepalend bij een goed strategisch bordspel. Je moet winst en verlies in eigen hand hebben, de factor geluk speelt wel mee, maar mag niet bepalend zijn.

Bij een goed strategisch bordspel moet je keer op keer beslissingen nemen, en daarbij is het belangrijk om vooruit te denken. Je moet continue de actuele situatie analyseren en de mogelijke gevolgen van de stappen die je neemt overzien.

Oorlog is een veel voorkomend thema bij goede strategische bordspellen. Veel van deze spellen spelen in historische tijden of fantasie werelden. Ook handel is een veel voorkomend thema bij een strategie spel (denk aan Monopoly), maar zoals je bij bovenstaande tips kunt zien zijn er ook heel andere strategische thema's te bedenken zoals decoreren (Azul) en natuurbeheer (Wingsspan).

Kijk hieronder voor beschrijvingen en aanbiedingen van nog veel meer goede en leuke strategie bordspellen. 

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste strategische bordspellen. Bij een goed strategisch spel is niet de factor geluk maar de juiste tactiek, strategie en spelinzicht van doorslaggev
end belang.

Een reactie posten

0 Reacties