Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste 144hz monitor

Wil je een snelle monitor? Kijk hier voor de beste 144 Hertz monitor uit de test en andere goed geteste 144 Hz monitoren. Dit zijn goede gaming monitoren.

beste monitor 144Hz LG



Een 144Hz monitor (144 Hertz monitor) is een snelle monitor. Een 144 Hz monitor is vooral bij gamers populair. Er zijn snellere gaming monitoren, maar een 144Hz monitor biedt een goede combinatie van prijs en kwaliteit. Kijk hier voor de beste 144Hz monitor uit de test en andere goede 144 Hertz monitoren.

De beste 144 Hertz monitor

Hieronder staat de best geteste 144Hz monitor. Ook hebben we een overzicht met alle monitoren 144Hz  waaruit de makkelijk de voor jou persoonlijk beste 144Hz monitor kunt selecteren.

Het betreft goede 144 Hertz monitoren in diverse groottes. Veel 27 inch 144Hz monitoren, maar ook 144 Hertz monitoren van 24 inch, 32 inch, 34 inch en andere formaten. Ook vind je er Full HD (1080p) 144Hz monitoren, QHD (1440p) 144 Hz monitoren en 4K (UHD) 144 Hz monitoren.

Wanneer is een 144Hz monitor de beste monitor?

De Hertz waarde van een monitor staat voor de verversingssnelheid. Hoe meer Herz hoe vloeiender de beelden worden weergegeven. Hertz staat namelijk voor het aantal beeldjes dat per seconde om het beeldscherm wordt weergegeven. 

Voor normaal gebruik van een monitor, waaronder ook het weergeven van films en het spelen van eenvoudige games vallen, is een 60Hz monitor voldoende. Zo'n monitor heeft maar een lage verversingssnelheid, maar meer heb je niet nodig voor deze (voor een PC monitor) eenvoudige taken.

Ga je echter games spelen met veel beweging op het scherm, zoals shooters en racegames, dan gaan kunnen de beelden op een 60Hz monitor en een (25% snellere) 75Hz monitor gaan haperen. Je hebt voor snelle grafische games een snellere monitor nodig, en dat is een 144Hz monitor.

Het kan nog sneller. 165Hz en 240Hz monitoren worden ook veel als gaming monitor gebruikt. En er zijn nog hogere verversingssnelheden mogelijk. Deze zeer snelle gaming monitoren zijn echter ook duurder. Voor een fanatiek gamer is zo'n snelle gaming monitor de meerprijs waard. Maar voor wie maar af en toe een game speelt of op de centen moet letten is de 144Hz monitor een goede keuze.

Toch een snellere gaming monitor dan een 144Hz monitor? Kijk dan bij onderstaande beste gaming monitoren uit de test.

De snelheid van de videokaart

Voor het weergeven van snelle beelden op de monitor is niet alleen de snelheid van de monitor maar ook de snelheid van de computer belangrijk, en dan vooral van de videokaart of videochip van de PC of laptop.

Deze snelheid wordt in frames per seconde (fps) weergegeven. Ook dit zijn het aantal beeldjes per seconde. Om de volledige snelheid van een 144Hz monitor te kunnen benutten heb je ook een videokaart van minimaal 144 fps nodig. Let op, deze fps is dus een specificatie van de PC of laptop en niet van het beeldscherm.

Kijk voor meer informatie over snelle gaming pc's en gaming laptops bij de onderstaande game computer test.

Reactietijd monitor

Ook de reactietijd is een belangrijk kenmerk voor de snelheid van een monitor. De reactietijd van een monitor wordt in milliseconden (ms) aangegeven. De meeste 144Hz gaming monitoren hebben een reactietijd van 1 ms (1 milliseconde). Het duurt dan 0,001 seconde voor de actie op het scherm staat. Dat is dus super snel!

Goede 144Hz monitoren

De meeste 144Hz monitoren worden als gaming monitor op de markt gebracht. Goede fabrikanten voor een goede 144Hz gaming monitor zijn MSI, AOC, Iiyama, Samsung, LG, Gigabyte, BenQ, Acer en Asus. Plus nog meer bekende merken. Keuze genoeg dus. Bovenaan vind je de beste 144Hz monitor uit de test en andere goede 144Hz game monitoren en 144 Hertz monitoren.

Zie ook:
Foto: LG 144Hz gaming monitor


Onderwerp:
Hier vind je de beste 144Hz monitor uit de test en andere goede 144 Hertz monitoren. De meeste goede 144Gz monitoren worden als gaming monitor verkocht.

Een reactie posten

0 Reacties