Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste bluetooth headset

Kijk hier voor de beste bluetooth headset voor handsfree telefoneren. Deze beste headsets hebben de hoogste score gehaald.

Er zijn verschillende soorten bluetooth headsets. Hier kijken we naar de beste bluetooth headsets voor mobiel bellen, bijvoorbeeld in de auto. Zoek je een bluetooth headset voor bijvoorbeeld gaming of videotelefonie? Kijk dan bij de andere beste headsets uit de test.

Jabra bluetooth headset mono

Hieronder vind je de beste bluetooth headsets voor draadloos telefoneren. Mono headsets die je aan ´een van je oren bevestigt om draadloos te telefoneren.

De beste bluetooth headsets en meer goede handsfree headsets


Ook hebben we aanbiedingen van al deze bluetooth headsets. Een aanbod van circa 100 handsfree headsets waaruit je via selectiemogelijkheden makkelijk de voor jou beste bluetooth headset kunt selecteren.Geoptimaliseerd voor het voeren van gesprekken

Headset is eigenlijk niet zo'n goede benaming voor deze oortjes voor handsfree bellen. Het is namelijk geen koptelefoon zoals een gaming headset of PC headset maar (in de meeste gevallen) een enkel oortelefoontje dat je via een haak of clip aan één van je oren bevestigd. De bluetooth headset bevat ook een microfoontje.

Je kunt dus handsfree bellen, waarbij je via één oor degene waarmee je het gesprek voert kan horen, en via je andere oor nog in contact staat met de omgeving.

Dit is één van de voordelen van de bluetooth headset ten opzichte van draadloze oortjes. Ook is een goede bluetooth headset geoptimaliseerd voor spraak. 


Jabra bluetooth headset mono

Jabra bluetooth mono headset


Wil je de bluetooth headset gebruiken om muziek te luisteren? Dan is zo'n draadloze mono headset niet goed geschikt. Je kunt dan beter kiezen voor draadloze oortjes (oordopjes). Deze oordoppen beschikken meestal ook over een microfoon en zijn daardoor ook geschikt voor handsfree bellen.


Goede bluetooth headset fabrikanten

Hier boven vind je een overzicht met alle bluetooth headsets voor mobiel bellen die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Fabrikanten die bekend staan om goede bluetooth headsets zijn Jabra, Plantonics, Motorola, en Nokia.

In het bovenstaande overzicht vind je aanbiedingen van deze goede bluetooth headsets en andere draadloze handsfree headsets voor mobiele telefonie.

Over bluetooth

De oorsprong

De draadloze bluetooth technologie is vernoemd naar de Deense viking koning Harald Blauwtand (Harald Bluetooth in het Engels). Het Bluetooth logo bestaat uit de runen van de initialen van zijn naam.

Deze techniek is in 1994 uitgevonden door de Nederlandse ingenieur Jaap Haartsen in dienst van het Zweedse technologiebedrijf Ericsson.  Het doel van bluetooth was om 2 apparaten draadloos met elkaar te laten communiceren.

Dat is ook precies wat een  bluetooth headset doet. De bluetooth headset onderhoudt een draadloze verbinding tussen de headset en een ander bluetooth apparaat zoals een telefoon of een computer.

Bluetooth werd naar deze koning vernoemd omdat deze de Scandinavische landen verbond, precies zoals bluetooth apparaten verbindt.

Het bereik

Het draadloze bereik van bluetooth is veel minder dan het bereik van bijvoorbeeld WiFi. Meestal maximaal 10 meter. Dat betekent dat je al telefonerend niet te ver bij de geluidsbron (meestal een telefoon of computer) kan weglopen. Een bluetooth headset is ontwikkelt om deze te gebruiken in de buurt van je telefoon. De telefoon kan dan bijvoorbeeld in je broekzak, in je bureaula of in de tas in de achterbak van je auto blijven.

Bescherming tegen storing

Bluetooth werkt op dezelfde 2,4 GHz ISM-band die heel veel andere apparatuur ook gebruikt. Bijvoorbeeld een WiFi router of een magetron.Daarom wordt het bluetooth signaal over een breed frequentiebereik verspreid (spread spectrum) en wordt er binnen dat bereik continue geschkeld (frequentiehoppen). Daarnaast meet bluetooth het andere verkeer. Frequenties die in de directe omgeving veel gebruikt worden, die worden vermeden.

Kijk bovenaan voor de beste bluetooth headsets (hoogste waardering) en andere draadloze bluetooth headsets. Hieronder vind je de aanbiedingen van andere winkels.


Zie ook:


Foto's en video: Jabra mono headset bluetooth

Onderwerp:
De beste bluetooth headsets uit de test (hoogste waardering) en andere goede bluetooth headset sets. Met goedkope bluetooth headset aanbiedingen, de beste bluetooth headset uit de test en meer tips en informatie.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Carla van den Brink8 maart 2024 om 16:26

    Ik heb ooit een Jabra bluetooth headset voor mijn werk aangeschaft maar ik gebruik hem vooral privé. Ik bel onder het koken, schoonmaken, strijken en andere klusjes vaak lang met vriendinnen en zo gaat dat heel goed handsfree,

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.