Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stappenteller

Testen en aanbiedingen van stappentellers en sporthorloges en smartwatches die je goed als stappenteller kunt gebruiken.

Beste stappenteller test

Zoek je een stappenteller voor het meten van de het door jou afgelegde aantal stappen en meters, maar ook van de andere inspanningen? Dan zijn er er verschillende mogelijkheden. Wij kijken hier naar de beste activity trackers, sporthorloges en slimme horloge die je als stappenteller kunt gebruiken.

Activity tracker met stappenteller

Van deze horloges is de activity tracker de meest eenvoudige, en meest goedkope, stappenteller. Er is echter veel verschil in mogelijkheden en prijzen van activity trackers. 

De Fitbit stappenteller geldt als de beste stappenteller onder de activity trackers, maar voor een Fitbit betaal je wel ruim 100 euro.

Ook andere uitgebreide activity trackers vallen in die prijscategorie. Je hebt dan een geavanceerde stappenteller met hartslagmeter, ingebouwde GPS, de mogelijkheid om workouts vast te leggen en meer luxe functies.

Garmin stappenteller activity tracker

Garmin stappenteller / activity tracker


Wil je de stappenteller alleen gebruiken waarvoor deze in eerste instantie bedoeld is, namelijk het tellen van je stappen, dan kun je ook terecht bij meer eenvoudige goedkope stappentellers. Deze zijn er al onder de 20 euro.

Kijk hier onder voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden.


Sporthorloge met stappenteller

Een andere vorm van de stappenteller is het sporthorloge. Het verschil tussen een sporthorloge en een activity tracker zit hem vooral in de de vorm. Zoals de naam aangeeft is een sporthorloge meer een horloge om te zien. Een sporthorloge is een horloge met sportfuncties.

Garmin stappenteller sporthorloge

Garmin sporthorloge / stappenteller


Soms blijven deze functies steken bij metingen op het gebied van lopen zoals een stappenteller en een snelheidsmeter. Dit zijn eenvoudige sporthorloges vergelijkbaar met een stappenteller. Ook de hartslagmeter (via de pols) is standaard bij deze sporthorloges met stappenteller. Je koopt deze stappentellers al onder de 50 euro.

Maar er zijn ook veel uitgebreidere sporthorloges die veel verder gaan dan de stappenteller. Hiermee kun je trainingsprogramma's opstellen en soms ook metingen doen op het gebied van fietsen en zwemmen. 

Kijk hier onder voor de beste sporthorloges als je een stappenteller / horloge zoekt.

Smartwatch met stappenteller

De meest luxe versie van de stappenteller is de smartwatch. Dit slimme horloge is heel veel meer dan een stappenteller alleen, maar de stappenteller functie is wel op een smartwatch aanwezig.

Hoewel de termen sporthorloge en smartwatch vaak door elkaar gebruikt worden is het slimme horloge een verlengstuk van je smartphone om je pols terwijl een sporthorloge meer een zelfstandig werkend apparaat is met sportfuncties. 

Smartwatch functies kom je echter ook op veel sporthorloges tegen, en veel goede smartwatches blinken uit in het meten en registreren van je sportieve prestaties. Een smartwatch is de meest uitgebreide stappenteller.

FitBit smartwatch met stappenteller

FitBit smartwatch met stappenteller
Zoek je alleen een stappenteller om je stappen en gelopen kilometers te tellen, dan heb je geen dure smartwatch nodig. Een eenvoudige activity tracker is dan een veel goedkopere stappenteller.


Hoeveel stappen zetten is gezond?

Het aantal van 10.000 stappen wordt vaak genoemd als het aantal stappen dat gezond is om per dag te zetten. Dit is een gezond aantal stappen, maar dat aantal wordt vooral veel genoemd omdat het zo'n mooi rond getal is. En her is een mooi hoog aantal om aanschaf van een stappenteller mee te promoten.

Het werkelijke aantal stappen dat nodig is voor een gezond leven ligt een stuk lager. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tussen de 4.400 stappen en 7.500 stappen optimaal is. Stel je stappenteller dus tussen deze waarden in.

Meer dan 7.500 stappen per dag kan ook geen kwaad en is goed voor de conditie, maar zorgt verder niet voor gezondheidswinst. 

Ongemerkt stappen zetten

Als je een stappenteller gebruikt zal je merken dat je ongemerkt veel stappen zet, en dus ongemerkt veel kilometers maakt. Bij iemand die zittend werk heeft zal het sneller gaan, maar iemand die in een winkel werkt op een andere manier veel staat en loopt maakt ongemerkt veel stappen per dag. Soms zelfs meer dan tijdens het maken van een flinke wandeling.

Afvallen met de stappenteller

Met een stappenteller kun je goed in de gaten houden of je genoeg beweegt voor een gezond leven, maar de stappenteller wordt ook veel gebruikt om af te vallen. Per uur wandelen verbrand je bij een gemiddeld gewicht ongeveer 250 kcal (als je zwaarder bent meer). Dat is geen mega hoeveelheid, maar met wandelen gaat dat erg makkelijk en op een plezierige manier. Loop je sneller (en maak je meer stappen) dan verbrandt je meer gewicht. Het aantal stappen dat je zet is dus een goede indicatie van hoeveel calorie├źn je verbrandt. Dat maakt het gebruik van een stappenteller erg handig bij afvallen.

Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste stappenteller in diverse soorten, de activity tracker met stappenteller, het sporthorloge met stappenteller en de smartwatch met stappenteller. Van al deze verschillende stappertellers vind je hier de test en aanbiedingen bij de goedkoopste winkels.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik zou niet meer voor een losse stappenteller gaan maar voor een goede smartwatch of een goed sporthorloge. Deze horloges beschikken niet alleen over een goede betrouwbare stappenteller maar ook over veel andere mogelijkheden. Vooral de bij een smartwatch is dat het geval.

    Veel mensen die voor een specifieke activity tracker gaan doen dat omdat ze het idee hebben dat een smartwatch een groot lomp horloge is en ze niet graag een groot apparaat om hun pols hebben zitten. Maar er zijn ook kleine smartwatches zoals de Garmin Galaxy Watch 4 en voor dames de Garmin Lilly. Dat zijn wel echte horloges om te zien en niet de dunne bandjes zoals de klassieke stappenteller, als je dat wil kan jet het beste wel een specifieke stappenteller kopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.