Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste digitale wekker

De beste digitale wekkers. De beste digitale wekker met de ondankbare taak je te wekken, maar ook de beste digitale wekker voor in de douche.

Luxime digitale wekker

De beste digitale wekker zorgt er niet alleen voor dat je je niet verslaapt, maar een goede digitale wekker is ook plezierig in het gebruik. En je kunt er zelfs geld mee besparen.

Hieronder vind je een overzicht met de beste digitale wekkers. Al deze wekkers hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Het betreft wekkers die je met een signaal wakker maken, maar ook digitale douche wekkers en digitale alarm klokken. 

Zoek je een digitale wekker die je op een andere manier wakker maakt, zoals met licht (wake up light) of met muziek (wekker radio) kijk dan bij onderstaande testen.

Digitale wekker slaapkamer

De meeste digitale wekker worden in de slaapkamer gebruikt. Een wekker om te voorkomen dat je je verslaapt en waarop je 's nachts kunt zien hoe laat het is. 

Maar van een goede slaapkamer wekker mag je nog iets meer verwachten. Natuurlijk is het belangrijk dat de wekker goed op tijd loopt (en blijft lopen), maar ook dat je de digitale wekker makkelijk op tijd kunt zetten en dat het licht van de wekker je niet bij je slaap stooty.

Hieronder wat eigenschappen waar je op kunt letten als je een goede digitale wekker zoekt.

Een duidelijke weergave van de tijd

De wek functie van een digitale wekker is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is een duidelijke tijdsweergave. Je moet 's nachts goed kunnen zien hoe laat het is. Ook als je brildrager bent en zonder bril de tijd wil kunnen aflezen.

Een voldoende grote tijdsweergave is daarbij belangrijk, evenals een helder display. Maar het licht van het display mag ook niet al te fel zijn waardoor het te licht wordt in de slaapkamer. Die helderheid is een persoonlijke keuze, dus het is fijn als je de helderheid van het licht zelf kunt instellen.


Braun digitale wekker

Braun digitale wekker

Een goede accu wekker

Werkt je wekker via een stekker op het stroomnet, werkt de wekker op batterijen, of heeft de wekker een ingebouwde accu. Als de wekker een accu heeft is het belangrijk hoe je deze moet opladen. Normaal gesproken is dat via een USB oplader. Ook is het belangrijk hoe goed de accu, of met andere woorden: Hoe vaak moet je opladen. Als je de digitale wekker via de USB kabel altijd in het stopcontact laat zitten is het uithoudingsvermogen van de accu minder belangrijk.

Wel is de aanwezigheid van een accu of batterijen ook handig als je de digitale wekker aan de stroom hebt hangen. Hte betekent namelijk dat je in geval van een stroomstoring de digitale wekker niet opnieuw hoeft in te stellen. De accu neemt het bij een storing immers over. Ook als je de stekker er per ongeluk uit trekt.

Meerdere wektijden en sluimertijd

Een digitale wekker schaf je in eerste instantie aan om je niet te verslapen. Een goede digitale wekker beschikt daarom over een sluimer functie en over meer dan één welktijd (als backup voor het geval je na het stoppen van de sluimer functie toch weer in slaap valt). 

Instelbaar volume wektijd

Van het alarm wil je wakker worden, maar je wilt je niet ieder ochtend een hartverzakking schrikken als de wekker afgaat. De beste digitale wekker beschikt daarom over een instelbaar volume van het alarm.


Digitale douche wekker

Een heel ander soort digitale wekker, die we hier toch even willen noemen, is de digitale douche wekker.  Deze wekker is niet voor de slaapkamer bedoelt, maar voor in de douche. Deze digitale wekker helpt je bij het besparen van water en gas of elektriciteit. Vooral met de huidige hoge gasprijzen is zo'n energiebesparende digitale wekker bijzonder interessant.

Prosin digitale wekker douche

Prosin digitale wekker douche


Iedereen weet dat je met kort douchen veel gas en water bespaart, en daarmee tegenwoordig enorm veel geld, maar als je onder het heerlijk warme water staat wil je dat nogal eens vergeten. Dat maakt de digitale douche wekker zo interessant. Deze helpt je er op een onplezierige, maar desondanks nuttige, manier aan helpen te onthouden dat je douche tijd er op zit.

Vooral gezinnen met kinderen kunnen met een digitale douche wekker heel veel geld besparen op hun gasverbruik. En dan te bedenken dat zo'n simpele waterdichte wekker bijna niets kost. 

Kijk maar bij de bovenstaande beste digitale wekkers.

Zie ook:


Foto bovenaan: Luxime digitale wekker


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik vind een digitale wekker net effe handiger om snel te zien hoe laat het is. Met mijn slaperige kop ben ik niet zo snel in klok kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.