Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Energiezuinige vrieskist / diepvrieskist

Een overzicht (met aanbiedingen) van energiezuinige diepvrieskisten. Met een energiezuinige vrieskist kun je etenswaren goedkoop lange tijd bewaren.

Energie zuinige vrieskist Inventum

Boodschappen zijn duur, dus je kunt veel geld besparen door je boodschappen goedkoop in de aanbieding te kopen en deze in een vrieskist in te vriezen tot je het eten nodig hebt. Maar natuurlijk moet dat vriezen niet teveel stroom kosten. Daarom hier aandacht voor energiezuinige vrieskisten.

We kijken daarbij naar energiezuinige diepvrieskisten. Zoek je een energiezuinige diepvrieskast of een energiezuinige koelkast met vriezer? Dan vind je hier onder ook de test van deze energie zuinige apparaten.

Energiezuinige vrieskisten

Hieronder vind de meest zuinige vrieskisten. Iedere energiezuinige vrieskist uit deze lijst heeft een energielabel C of D (verderop meer informatie over deze energieklasse).

De meest energiezuinige vrieskisten hebben het energielabel D. Deze zeer energiezuinige diepvrieskisten zijn echter zeldzaam. Bij een energieklasse lager (energielabel E) heb je meer keuze. Deze diepvriezers zijn nog steeds zeldzaam want de gemiddelde goede diepvrieskist heeft een energielabel F.

Je vraagt je misschien af waar de A+++ vrieskist gebleven is. Het A+++ label bestaat niet meer. Vrieskisten zijn in de loop der tijd zo energiezuinig geworden dat een A label standaard werd, en daar kwamen in de loop der tijd steeds meer plusjes bij.

De energielabels zijn opnieuw ingedeeld. Een vrieskist A+++ bestaat nu niet meer. Een vrieskist met energielabel D is nu extreem zuinig en een vrieskist energielabel E is heel zuinig met stroom.

Vrieskist energiezuinig Beko

Vrieskist energiezuinig Beko

Waarom een energiezuinige vrieskist?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een energie zuinige vrieskist. De belangrijkste reden om voor een diepvrieskist te kiezen in plaats van voor een diepvrieskast is de grote inhoud die een diepvrieskist (kan) bieden, 

Een vrieskist heeft geen laden, maar een grote ruimte die je eindeloos vol lijkt te kunnen stapelen. Hierbij in natuurlijk het volume (de inhoud) van de diepvrieskist belangrijk. Kies voor een energiezuinige vrieskist met een groot volume als je etenswaren in grote hoeveelheden wil invriezen en bewaren. Met een groot volume bedoelen we diepvriezers met een inhoud van meer dan 250 liter. 

Grotere vrieskisten komen ook voor. Met een inhoud van meer dan 350 liter. Maar deze zijn door hun omvang minder zuinig met energie. Kijk bij de bovenstaande test van (alle) vrieskisten voor de beste van deze grote vrieskisten,.

Een heel grote vrieskist is vooral aantrekkelijk als je bijvoorbeeld een groentetuin hebt en je eigen oogst voor lange tijd wilt invriezen.

Goedkope energiezuinige vrieskist

Een goede energiezuinige diepvrieskist hoeft niet duur te zijn. Dat kun je bij bovenstaande vrieskist aanbiedingen zien. Zo maakt Beko goede energiezuinige vrieskisten, en Beko is een relatief goedkope vrieskist fabrikant. Ook Zanussi, Inventum, Klarstein en Exquisit maken goedkope energiezuinige vrieskisten.

Andere goede diepvrieskist fabrikanten zijn AEG, Bauknecht, Liebherr en Whirlpool. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze diepvrieskisten.

Foto bovenaan: Energie zuinige vrieskist Inventum

Onderwerp:
Hier vind je de meest energiezuinige diepvrieskisten. Met een energiezuinige vrieskist kun je etenswaren goedkoop inslaan, invriezen en bevroren bewaren zonder dat het veel stroom kost.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Tomado is niet het eerste merk waaraan ik zou denken als ik een diepvrieskist koop, maar toch heb ik een Tomado diepvrieskist gekocht. Niet allee omdat dit een goedkope diepvrieskist is, maar het is ook een energiezuinige diepvrieskist. Circa 100 liter inhoud, een energielabel E, de mogelijkheid tot supervriezen en toch een prijs ruim onder de 200 euro. Ik ben er helemaal blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk moet je een energiezuinige vrieskist kopen. Maar er is meer dat je zelf kan doen om het energieverbruik van een vriezer laag te houden Voor een laag energieverbruik is het bijvoorbeeld ook belangrijk op de condensor van de vrieskist goed schoon te houden. Deze condensot zorgt voor de afvoer van de warmte en als de condensor zijn warmte slecht kwijt kan gaat deze meer koelen en dus meer energie verbruiken.

    Ook is het belangrijk om de vrieskist vrij van ijs te houden en deze dus af en toe te ontdooien. Natuurlijk miet je de vriezer niet op een warme plek zetten, zoals een plek waar de zon op schijnt en ook een goede ventilatie is goed voor een zuinig energieverbruik omdat de warmte dan beter afgevoerd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.