Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Energiezuinige vrieskist / diepvrieskist

 

Een overzicht (met aanbiedingen) van energiezuinige diepvrieskisten. Met een energiezuinige vrieskist kun je etenswaren goedkoop lange tijd bewaren.

Energie zuinige vrieskist Inventum

Boodschappen zijn duur, dus je kunt veel geld besparen door je boodschappen goedkoop in de aanbieding te kopen en deze in een vrieskist in te vriezen tot je het eten nodig hebt. Maar natuurlijk moet dat vriezen niet teveel stroom kosten. Daarom hier aandacht voor energiezuinige vrieskisten.

We kijken daarbij naar energiezuinige diepvrieskisten. Zoek je een energiezuinige diepvrieskast of een energiezuinige koelkast met vriezer? Dan vind je hier onder ook de test van deze energie zuinige apparaten.

Energiezuinige vrieskisten

Hieronder vind de meest zuinige vrieskisten. Iedere energiezuinige vrieskist uit deze lijst heeft een energielabel C of D (verderop meer informatie over deze energieklasse).

De meest energiezuinige vrieskisten hebben het energielabel D. Deze zeer energiezuinige diepvrieskisten zijn echter zeldzaam. Bij een energieklasse lager (energielabel E) heb je meer keuze. Deze diepvriezers zijn nog steeds zeldzaam want de gemiddelde goede diepvrieskist heeft een energielabel F.

Je vraagt je misschien af waar de A+++ vrieskist gebleven is. Het A+++ label bestaat niet meer. Vrieskisten zijn in de loop der tijd zo energiezuinig geworden dat een A label standaard werd, en daar kwamen in de loop der tijd steeds meer plusjes bij.

De energielabels zijn opnieuw ingedeeld. Een vrieskist A+++ bestaat nu niet meer. Een vrieskist met energielabel D is nu extreem zuinig en een vrieskist energielabel E is heel zuinig met stroom.

Vrieskist energiezuinig Beko

Vrieskist energiezuinig Beko

Waarom een energiezuinige vrieskist?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een energie zuinige vrieskist. De belangrijkste reden om voor een diepvrieskist te kiezen in plaats van voor een diepvrieskast is de grote inhoud die een diepvrieskist (kan) bieden, 

Een vrieskist heeft geen laden, maar een grote ruimte die je eindeloos vol lijkt te kunnen stapelen. Hierbij in natuurlijk het volume (de inhoud) van de diepvrieskist belangrijk. Kies voor een energiezuinige vrieskist met een groot volume als je etenswaren in grote hoeveelheden wil invriezen en bewaren. Met een groot volume bedoelen we diepvriezers met een inhoud van meer dan 250 liter. 

Grotere vrieskisten komen ook voor. Met een inhoud van meer dan 350 liter. Maar deze zijn door hun omvang minder zuinig met energie. Kijk bij de bovenstaande test van (alle) vrieskisten voor de beste van deze grote vrieskisten,.

Een heel grote vrieskist is vooral aantrekkelijk als je bijvoorbeeld een groentetuin hebt en je eigen oogst voor lange tijd wilt invriezen.

Goedkope energiezuinige vrieskist

Een goede energiezuinige diepvrieskist hoeft niet duur te zijn. Dat kun je bij bovenstaande vrieskist aanbiedingen zien. Zo maakt Beko goede energiezuinige vrieskisten, en Beko is een relatief goedkope vrieskist fabrikant. Ook Zanussi, Inventum, Klarstein en Exquisit maken goedkope energiezuinige vrieskisten.

Andere goede diepvrieskist fabrikanten zijn AEG, Bauknecht, Liebherr en Whirlpool. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze diepvrieskisten.

Foto bovenaan: Energie zuinige vrieskist Inventum

Onderwerp:
Hier vind je de meest energiezuinige diepvrieskisten. Met een energiezuinige vrieskist kun je etenswaren goedkoop inslaan, invriezen en bevroren bewaren zonder dat het veel stroom kost.
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *