Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste energiezuinige koelkast en aanbiedingen meer energie zuinige koelkasten

 

De beste energiezuinige koelkast uit de test (in elke soort), en  aanbiedingen van meer goede energie zuinige koelkasten.

beste energie zuinige koelkast test

Energie is duur, dus iedereen probeert zijn energiekosten te beperken door te kiezen voor energiezuinige elektrische apparatuur. Hier kijken we naar de beste energiezuinige koelkasten.

Beste energiezuinige koelkasten uit de test

Kijk hier onder voor de beste energiezuinige koelkast uit de test. Natuurlijk is een klein koelkastje altijd goedkoper met stroom dan een koelvries combinatie of een Amerikaanse koelkast. Daarom vind je hier niet één beste energiezuinige koelkast, maar meerdere beste energiezuinige koelkasten.

Bijvoorbeeld de beste energiezuinige Amerikaanse koelkast, de beste energie zuinige koelvriescombinatie, en de beste zuinige grote koelkast en tafelmodel koelkast. Maar bijvoorbeeld ook de beste middenklasse / goedkope energiezuinige koelkast.

Aanbiedingen energiezuinige koelkasten


Iedereen stelt zijn eigen eisen aan de beste koelkast. De kans is dan ook groot dat jouw beste energie zuinige koelkast niet bij de bovenstaande best getest zuinige koelkasten staat. 

Daarom hebben we hier onder een overzicht met aanbiedingen alle energie zuinige koelkasten. Via selectie velden kun je makkelijk de persoonlijk beste energiezuinige koelkast selecteren en goedkoop kopen.

Alle energiezuinige koelkasten uit dit aanbieding overzicht heeft een energielabel A, B, C of D. Energielabel A is het zuinigst. Een gemiddelde koelkast heeft energielabel E of F.


Één van de selectiemogelijkheden is het energielabel. Als je een heel zuinige koelkast wil kun je dus het vinkje bij energielabel D uitzetten. Je houdt dan alleen de heel energiezuinige koelkasten in energieklasse A, B en C over. 


Alle soorten energiezuinige koelkasten

Natuurlijk kun je ook het soort koelkast en het formaat van de koelkast in je selectie opnemen. Want als je een energiezuinige Amerikaanse koelkast wilt kopen heb je niets aan tafelmodel koelkasten in je overzicht.

Andere kenmerken, eigenschappen en specificaties waarop je je beste energiezuinige koelkast kunt selecteren zijn onder andere de (maximale) prijs, de aanwezigheid van een vriesgedeelte, het koelkast merk, het geluidsniveau, de inhoud, de diepte, de kleur en alles dat nog meer een rol speelt bij het kiezen van je beste zuinige koelkast.

Tip: Zoek je een goede zuinige koelkast tegen een lage prijs? Bij de koelkast aanbiedingen op Beste Koelkast Kopen vind je de aanbiedingen van de goedkoopste aanbieders.

Hoeveel stroom gebruikt een koelkast?

Het energieverbruik van een koelkast is afhankelijk van vele factoren zoals de grootte van de koelkast, de aanwezigheid van een vriesgedeelte, maar ook van de inhoud van de koelkast. Het is dus zinloos om aan te geven hoeveel stroom de gemiddelde koelkast gebruikt.

Wil je toch een idee van wat een koelkast ongeveer gebruikt? Dan hieronder een heel ruwe schatting per soort koelkast. Hierbij gaan we uit van een energielabel D koelkast en een energieprijs van 40 cent per Kwh.

 • Koelvriescombinatie: 194 kWh / 78 euro per jaar
 • 1 deurs koelkast zonder vriezer: 113 kwH / 45 euro
 • Tafelmodel koelkast: 103 kWh / 47 euro
 • Amerikaanse koelkast: 269 kWh / 108 euro

Als je er van uit gaat dat de koelkast het hele jaar 24 uur per dag aanstaat vallen de energiekosten over een jaar nog best mee. Natuurlijk moet je dan wel verantwoord met de koelkast omgaan. Hier wat tips om energie te besparen via de koelkast.

Tips stroom besparen op energie verbruik koelkast

 • Hou de deur van de koelkast of vriezer zo kort mogelijk open. Dit voorkomt veel verlies van kou.
 • Plaats de koelkast op een koele plaats. Dus niet waar de zon er op schijnt en niet naast een verwarming.
 • Stop de koelkast niet te vol. Een goede luchtcirculatie scheelt veel in het energieverbruik.
 • Voor deze luchtcirculatie is het ook belangrijk om de ventilatie openingen vrij te houden.
 • Zet de koelstand op 23 a 5 graden en de vriesstand op -18 graden.
 • Controleer regelmatig of de deurafdichting nog goed sluit en hou deze schoon.
 • Ontdooi het vriesgedeelte regelmatig.
En natuurlijk helpt het kiezen voor een energiezuinige koelkast heel goed bij het besparen van stroom.

Selecteer bij de aanbiedingen je beste energiezuinige koelkast of kijk bij de test wat volgens de experts de beste energie zuinige koelkast is in het soort koelkast dat je zoekt.

Zie ook:
Onderwerp:
Bij de bovenstaande beste energiezuinige koelkast test vind je de beste energie zuinige koelkast uit de test in iedere categorie (o.a. beste energiezuinige Amerikaanse koelkast, kleine koelkast, grote koelkast en goedkope koelkast). Bij de aanbiedingen vind je alle energiezuinige koelkasten goedkoop.
1
replies
 1. Wat ik erg handig vind is de QR code die op het nieuwe energielabel staat. Als je die QR code met je telefoon scant kun je in de winkel meer informatie krijgen. Niet van een gladde verkoper maar onafhankelijke informatie op je telefoon over het energieverbruik van de betreffende koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *