Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste all season banden test (4 seizoenen banden / alle weather autobanden)

De beste all season banden uit de test van 4 seizoenen banden. Met aanbiedingen van deze alle seasons banden bij de goedkope aanbieders.

Deze all season banden testen zijn uitgevoerd door experts van de ANWB en Autoweek.

beste all season band all weather band 4 seizoenen autoband

Ze worden all season banden, all weather banden, 4 seizoenen banden of vier seizoenen banden genoemd. Het zijn autobanden die een mix zijn van zomerbanden (standaard autobanden) en winterbanden. Banden die je het hele jaar gebruikt maar die in de winter toch veiliger zijn dan normale autobanden. Hier kijken we naar de beste all season banden uit de test.

Deze 4 seizoenen banden zijn voor bet Nederlandse klimaat heel interessante autobanden. Sneeuw en ijs op het wegdek komen in Nederland niet heel vaak voor waardoor je zelden van de voordelen van winterbanden profiteert. 

Je hebt in Nederland meer aan een allround autoband zoals de all season banden die alle vier seizoenen goed presteren en niet ieder najaar en voorjaar hoeven te worden gewisseld.

Bovendien rijden all season banden zuiniger en comfortabeler dan winterbanden en hebben 4  seizoenen banden dezelfde wettelijke status als winterbanden . Dit betekent dat je met je 4 seizoenenbanden ook mag rijden in landen waar winterbanden in de winter verplicht zijn. Dat is bijvoorbeeld is bijvoorbeeld het geval in Duitsland of Oostenrijk, en dat kan een groot voordeel zijn als je op wintersport gaat. 

Al zijn goede winterbanden onder echte winterse omstandigheden natuurlijk wel veiliger dan all season banden.

De beste all season banden uit de test

Hieronder vind je de beste 4 seizoenen banden uit de test. Al deze all season autobanden, en nog veel meer goede all seasons banden, zijn goedkoop te koop bij de beste en goedkoopste online aanbieders van autobanden

Bij deze online winkels koop je goedkoop 4 seizoenen banden en andere autobanden die je thuis bezorgd kan krijgen maar ook kan laten afleveren bij een lokale dealer die de autobanden voor je op de auto zet.

Hieronder kijken we naar best geteste all season banden, autobanden voor vier seizoenen.

Goodyear Vector 4 Seasons all weather banden

De Goodyear 4 seizoenen band is door Autoweek als beste all season band getest. 

Bij de all season banden test van de ANWB was deze dit één van de vier best geteste all season banden (2 sterren). Dit maakt de Goodyear Vector 4 Seasons all weather banden tot de beste all season banden.

Bij de testen van zowel de ANWB als Autoweek bleek wel dat alle all seasons banden minder goed zijn op een nat wegdek en droog wegdek dan een goede zomerband (maar wel een stuk beter dan een winterband). 

Op een besneeuwd wegdek zijn de winterbanden logischerwijs de beste autobanden, maar de all weather banden komen dicht in de buurt. Zomerbanden presteren op sneeuw en ijs heel slecht.

De ANWB concludeert dat de combinatie van zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter toch echt de beste en meest veilige keuze is.

Maar als je niet twee keer per jaar banden wil (laten) wisselen is een 4 seizoenen band beter en veiliger dan het hele jaar op standaard banden (zomer banden) rijden.

De Goodyear Vector 4 Seasons all weather banden zijn de beste vier seizoenen banden uit de test. Deze vier seizoenen band is al aan zijn vierde generatie toe. Goodyear levert met deze band een goede allround autoband af. 

Kijk bij de bovenstaande productlink of bij de aanbevolen winkels om online all season autobanden goedkoop te kopen voor de actuele prijs van deze beste all season band uit de test.

Andere beste all season banden uit de ANWB test

Maar bij de ANWB test werd de eerste plaats gedeeld met andere goede all season banden die ook een twee sterren score haalden.

Daarom hier aandacht voor deze andere beste all season banden, 4 seizoenen banden van Continental, Michelin, Nokian en Uniroyal.

Continental All Season Contact
De Continental All Season Contact haalde een hoge score in de all season banden test op slijtage en brandstofverbruik. Dit is de beste all seasons band als je zuinig wilt rijden en lang met je all weather banden wil doen. 

Maar de rij eigenschappen op een droog wegdek zijn bij deze Continental 4 seizoenen band duidelijk minder. De remweg is op een warm wegdek langer dan die van zomerbanden en er zijn meer stuurcorrecties nodig. In de zomer is de Continental all season band daarom niet echt een veilige vier seizoenen band.

Michelin CrossClimate +
Ook een goede all season band is de Michelin CrossClimate Plus die in kleine bandenmaten wel beter presteert dan in grote maten (iets dat bij de bovenstaande Continental all seasons band ook het geval is).

Op slijtvastheid scoort deze all weather band nog beter dan de Continental band, maar op brandsstofverbruik is de Michelin 4 seizoenenband dan weer iets minder. Op een droog wegdek behoort de Micelin Cross Climate + vier seizoenen band tot de beste all season banden.

Minpunten worden er echter gescoord door de matige prestaties op sneeuw. Deze zijn dusdanig onvoldoende dat de Michelin all season band hierop een ster moet inleveren.

Nokian Weatherproof
De goedkoopste van de best geteste all season banden bij de ANWB all weather banden test is de Nokian Weaterproof. Door voor deze beste goedkope all season banden te kiezen kun je behoorlijk op de kosten besparen.

Nokian is een Finse bandenfabrikant en dat merk je aan hun vier seizoenen banden. Deze all weather banden komen dichter in de buurt van een winterband dan van een zomerband. Op sneeuw en ijs zijn dit dan ook de beste all season banden uit de test. Maar dat voordeel leveren de Nokian 4 seizoenen banden weer in op de zomerse prestaties.

De Nokian Weatherproof banden hebben op een droog wegdek veel correcties nodig en ze reageren wat traag op stuurbewegingen. Deze all seasons autobanden zijn een goed alternatief voor winterbanden maar in de rest van het jaar verre van ideaal.

Uniroyal AllSeason Expert
Andere relatief goedkope all season banden met de hoogste score in de ANWB all season banden test zijn de Uniroyal AllSeason Expert autobanden.

Uniroyal is een bandenfabrikant die zich wil onderscheiden met autobanden die in regen goed presteren, Deze all season band is dan ook de beste regenband onder de all weather banden. Maar evenals de Nokian Weatherproof banden leveren de Uniroyal all season banden hun voordeel op een droog wegdek wil in. De remweg op een droog wegdek was zelfs de langste van alle geteste all season banden.

Samenvatting:
De optimale all weather band is bij de all season bandentest niet gevonden. Alle 4 seizoenen banden hebben nadelen en de combinatie zomerbanden / winterbanden blijft de beste. 

De beste allround banden voor de auto zijn de Goodyear Vector 4 Seasons vier seizoenen banden. Andere beste all season banden uit de test vind je hier boven. 

Bij de bovenstaande goedkope winkels en bij de vermelde productlinks kun je deze beste all season banden uit de test goedkoop kopen. 

Meer all season banden
Je vindt bij de goedkope all season banden aanbieders ook (vaak goedkopere) vier seizoenen banden van bijvoorbeeld Vredestein, Nexen, Bridgestone, Kleber, Maxxis, Hankook, Pirelli en Dunlop. Ook van veel autobanden merken die minder bekend zijn kun de daar de 4 seizoenen banden vinden. Bijvoorbeeld all season banden van Linglong, GoodRide, Tourador, Sailun, Imperial, Kumho en Minerva.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste vier seizoenen banden / beste all weather banden / all season banden uit de ANWB bandentest van 4 seizoenen banden. Het betreft 4 seizoen autobanden van GoodYear, Continental, Uniroyal, Nokian en Michelin. De GoodYear all season banden zijn tevens de beste all season banden uit de 4 seizoenen banden uit de test all season banden van Autoweek.  Hierboven informatie over al deze beste all season autobanden.

Een reactie posten

0 Reacties