Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bakfiets test

 

Bakfietsen zie je steeds vaker in het verkeer. Het zijn dan ook handige fietsen waarmee je veel kunt meenemen. Vooral ouders met meerdere kinderen zijn dol op de bakfiets. Een bakfiets is namelijk de ideale fiets om veilig meerdere kinderen te vervoeren. Zelfs als je meer dan twee kinderen op de fiets wil meenemen. Plus nog wat boodschappen en andere bagage. Maar wat is de beste bakfiets? Hier hebben we de testen van bakfietsen verzameld. Kijk hier voor de beste bakfietsen uit de test.

Testen van bakfietsen


Vooralsnog gaat het om één bakfiets test. Meer bakfiets testen volgen binnenkort.Moderne bakfietsen

De bakfiets is één van de oudste soorten fietsen. Ooit werd de bakfiets vooral door winkeliers en ondernemers gebruikt als voorloper van de bestelauto. Die toepassing van de bakfiets kom je echter nauwelijks nog tegen. Tegenwoordig zijn het vooral ouders van meerdere kleine kinderen die de bakfiets gebruiken, Vooral in de buurt van lagere scholen worden de bakfietsmoeders (en bakfietsvaders) veel gesignaleerd.

Babboe, Cangoo, Johnny Loco, Urban Wheelz, maar ook Gazelle en Popal zijn populaire bakfiets-merken. Kijk naar eens op Beste Bakfiets Kopen wat de belangrijkste winkels op dit gebied allemaal online aan bakfietsen aanbieden.

Deze moderne bakfietsen zijn lang niet zo lomp en onhandelbaar als de oude klassieke bakfiets. Het zijn tweewielers of driewielers met een groter achterwiel en een bak die kan draaien. Zo stuur je makkelijk door een bocht in met je gevulde bakfiets.

Waarom een bakfiets?

Een groot voordeel van een bakfiets is de stabiliteit. Je kunt bij een bakfiets gerust de bak vol kinderen of spullen laden. Je stapt op en rijdt weg. Ook met een zware lading (zoals meerdere kinderen) fietst een moderne bakfiets licht. En de kinderen vinden het alleen maar leuk.

Veilig is een goede bakfiets ook. Kinderen en boodschappen gaan in de bak zonder kans dat je onderuit gaat.

Bakfiets met twee wielen of bakfiets met drie wielen

Een moderne bakfiets die er compleet anders uitziet dan de klassieke bakfiets is de bakfiets met twee wielen. Een bakfiets met twee wielen is niet zo stabiel als een bakfiets met drie wielen maar de tweewieler stuurt wel een stuk lichter en een bakfiets met twee wielen is wendbaarder. De bakfiets buigt mee bij bochten en oneffenheden in de weg. Daarom wordt de tweewieler bakfiets tegenwoordig het meest verkocht.

Wel biedt een bakfiets met drie wielen meestal een ruimere bak omdat deze breder is. Bij het bovenstaande Beste Bakfiets Kopen kom je zowel bakfietsen met twee wielen als bakfietsen met drie wielen tegen.

Elektrische bakfiets

Geen fiets leent zich zo goed voor een e-bike toepassing als de bakfiets. Met een elektrische bakfiets gaat het transporteren van zware vrachtjes helemaal makkelijk, ook over langere afstanden. Steeds meer verkochte bakfietsen zijn dan ook een elektrische bakfiets. Vooral als je heuveltjes, bruggen en andere hellingen moet nemen merk je de toegevoegde waarde van een elektrische bakfiets.

Tip: Kies voor een elektrische bakfiets met walk assist. Deze loophulp zorgt er voor dat je ook als je loopt ondersteuning hebt. Dat rijdt makkelijker weg met een zwaar gevulde bakfiets.

Kijk bij het bovenstaande Beste Bakfiets Kopen voor alle mogelijkheden en prijzen.Zie ook:

Onderwerpen:
Beste bakfiets test, getest, beste bakfietsen test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.