Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste bakfiets test

De beste bakfiets uit de test en aanbiedingen van andere goede bakfietsen. Met tips om je beste bakfiets te vinden en goedkoop te kopen.

Vogue bakfiets
Vogue bakfiets

Bakfietsen zie je steeds vaker in het verkeer. Een bakfiets dan ook handige fietsen waarmee je veel kunt meenemen. Vooral ouders met meerdere kinderen zijn dol op de bakfiets. Een bakfiets is namelijk de ideale fiets om veilig meerdere kinderen te vervoeren. Zelfs als je meer dan twee kinderen op de fiets wil meenemen. Plus nog wat boodschappen en andere bagage. 

Maar wat is de beste bakfiets? Hier hebben we de testen van bakfietsen verzameld. Kijk hier voor de beste bakfietsen uit de test.

Goede bakfietsen zijn online goedkoop (met hoge korting) te koop. Kijk bij de aanbiedingen van bakfietsen bij de beste winkels.

Testen van bakfietsen


Vooralsnog gaat het om één bakfiets test. Meer bakfiets testen volgen binnenkort.Qivelo bakfiets
Qivelo bakfiets met 2 wielen


Moderne bakfietsen

De bakfiets is één van de oudste soorten fietsen. Ooit werd de bakfiets vooral door winkeliers en ondernemers gebruikt als voorloper van de bestelauto. Die toepassing van de bakfiets kom je echter nauwelijks nog tegen. 

Tegenwoordig zijn het vooral ouders van meerdere kleine kinderen die de bakfiets gebruiken, Vooral in de buurt van lagere scholen worden de bakfietsmoeders (en bakfietsvaders) veel gesignaleerd.

Babboe, Cangoo, Johnny Loco, Urban Wheelz, maar ook Gazelle en Popal zijn populaire bakfiets-merken. Kijk naar eens op Beste Bakfiets Kopen wat de belangrijkste winkels op dit gebied allemaal online aan bakfietsen aanbieden.

Deze moderne bakfietsen zijn lang niet zo lomp en onhandelbaar als de oude klassieke bakfiets. Het zijn tweewielers of driewielers met een groter achterwiel en een bak die kan draaien. Zo stuur je makkelijk door een bocht in met je gevulde bakfiets.

Vogue bakfiets elektrisch

Vogue bakfiets elektrisch met 2 wielen

Waarom een bakfiets?

Een groot voordeel van een bakfiets is de stabiliteit. Je kunt bij een bakfiets gerust de bak vol kinderen of spullen laden. Je stapt op en rijdt weg. Ook met een zware lading (zoals meerdere kinderen) fietst een moderne bakfiets licht. En de kinderen vinden het alleen maar leuk.

Veilig is een goede bakfiets ook. Kinderen en boodschappen gaan in de bak zonder kans dat je onderuit gaat.

Bakfiets met twee wielen of bakfiets met drie wielen

Een moderne bakfiets die er compleet anders uitziet dan de klassieke bakfiets is de bakfiets met twee wielen. Een bakfiets met twee wielen is niet zo stabiel als een bakfiets met drie wielen maar de tweewieler stuurt wel een stuk lichter en een bakfiets met twee wielen is wendbaarder. 

De bakfiets buigt mee bij bochten en oneffenheden in de weg. Daarom wordt de tweewieler bakfiets tegenwoordig het meest verkocht.

Wel biedt een bakfiets met drie wielen meestal een ruimere bak omdat deze breder is. Bij het bovenstaande Beste Bakfiets Kopen kom je zowel bakfietsen met twee wielen als bakfietsen met drie wielen tegen.

Elektrische bakfiets

Geen fiets leent zich zo goed voor een e-bike toepassing als de bakfiets. Met een elektrische bakfiets gaat het transporteren van zware vrachtjes helemaal makkelijk, ook over langere afstanden. Steeds meer verkochte bakfietsen zijn dan ook een elektrische bakfiets. Vooral als je heuveltjes, bruggen en andere hellingen moet nemen merk je de toegevoegde waarde van een elektrische bakfiets.

Troy elektrische bakfiets

Troy elektrische bakfiets met 3 wielenOnder andere Babboe, Vogue, Troy, Urban Arrow, Popal, Gazelle, Qivelo, Bimas en KeeWee, maar ook vele andere bakfiets fabrikanten maken elektrische bakfietsen. Dit grote aanbod geeft wel aan hoe populair en zinvol de elektrische bakfiets is.

Tip: Kies voor een elektrische bakfiets met walk assist. Deze loophulp zorgt er voor dat je ook als je loopt ondersteuning hebt. Dat rijdt makkelijker weg met een zwaar gevulde bakfiets.

Beste bakfiets merken

Nog niet zo lang geleden waren er maar enkele fabrikanten van bakfietsen, maar tijden veranderen. Tegenwoordig zijn er vele fietsfabrikanten en bakfiets specialisten die goede bakfietsen maken.

Fietsfabrikanten als Batavus, Gazelle, Popal, Johnny Loco en Altec, maar vooral veel gespecialiseerde bakfiets merken, zoals Urban Arrow, Cangoo, Babboe, Velora Troy, Winther Kangaroo en Nihola. 

Kijk bij het bovenstaande Beste Bakfiets Kopen voor alle mogelijkheden en prijzen.


Zie ook:Onderwerpen:
Kijk hier voor de beste bakfiets uit de beste bakfietsen test. Dit betreft een elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets heeft grote voordelen. Steeds meer fietsmerken en gespecialiseerde fabrikanten maken bakfietsen. Je hebt de bakfiets of 2 wielen en de bakfiets op 3 wielen. Beide vind je goedkoop bij de bakfiets aanbiedingen bij de beste winkels bovenaan en bij de bakfiets testen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Els Cornellissen16 april 2024 om 15:13

    3 kinderen heb ik met de bakfiets vervoerd, 3 kinderen zijn er nu uitgegroeid en 3 kinderen hebben nu een folderwijk of krantenwijk. En alle 3 gebruiken ze daar de bakfiets voor. Bovendien doe ik er regelmatig boodschappen mee en mijn man gebruikt hem ook af en toe om iets te vervoeren. Ik zou niet weten hoe ik dat alles zonder bakfiets zou moeten doen! Die bakfiets gaat dus voorlopig niet de deur uit. Het is een oudje, hij piept en kraakt, maar voldoet nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.