Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste elektrische fiets met middenmotor

Twee beste elektrische fietsen met middenmotor. Een trekking e-bike en de beste elektrische fiets met middenmotor voor dagelijks gebruik.

Beste elektrische fiets met middenmotor test Giant Stormguard E+2


Een elektrische fiets met middenmotor is over het algemeen de beste e-bike. Een centraal geplaatste fietsmotor zorgt namelijk voor een betere gewichtsverdeling en de trapondersteuning vindt direct op de trapas plaats wat zorgt voor een natuurlijk gevoel.

Hier onder vind je de beste elektrische fiets met middenmotor (de Giant Stormguard E+2) en een goedkoper alternatief (een beste koop) in de vorm van de Stella Livorno elektrische fiets met middenmotor.

De Giant Stormguard e-bike is vooral een elektrische trekking fiets (een e-bike voor lange afstanden), de veel goedkopere Stella e-bike is meer een elektrische fiets voor dagelijks gebruik.

Beste e-bike met middenmotor: Giant Stormguard E+2

De Giant Stormguard is uitgeroepen tot E-Bike van het jaar 2023.  De Giant Stormguard E+2 is een imponerende elekrische fiets om te zien. Deze beste e-bike uit de test is voorzien van een heel krachtige Yamaha middenmotor en ene minstens zo krachttig ogend frame. 

De Giant Stormguard e-bike oogt niet bepaald als een stadsfiets. Het frame van deze elektrische fiets met middenmotor is dan ook afgeleid van een mountainbike.

Elektrische fiets middenmotor Giant


Dit is de beste e-bike uit de test en daarmee ook meteen de beste elektrische fiets met middenmotor uit de test. Je kan bij de Giant Stormguard E+2 kiezen tussen een e-bike met 5 versnellingen en e-bike met een Enviolo traploos verstelbare achternaaf, De laatste versie van deze beste elektrische fiets met middenmotor maakt gebruik van een beltdrive, oftewel een aandrijfriem in plaats van een fietsketting.

Een nadeel van de Giant Stormguard E+2 is de prijs. Ook met korting blijft de prijs van de Giant Stormguard pittig. Kijk hier onder voor de actuele winkelprijs.


Goedkoper alternatief: Stella Livorno

De Giant Stormguard E+2 mag dan als beste e-bike van 2023 zijn uitgeroepen, het is een prijzige elektrische fiets. Gelukkig is er nog een andere elektrische fiets met middenmotor in 2023 als beste e-bike getest, de Stella Livorno.

De ANWB koos in zijn test voor de Stella Livorno als beste elektrische fiets, en ook deze beste e-bike is een elektrische fiets met middenmotor. En de Stella Livorno elektrische fiets met middenmotor is een stuk goedkoper.


Stella Livorno beste e-bike test ANWB

Tip: Er zijn veel meer goede elektrische fietsen met middenmotor dan de Stella Livorno en de  Giant Stormguard E+2. Kijk bij de aanbiedingen elektrische fietsen met middenmotor voor de aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels.

Voordelen en nadelen middenmotor

Je hebt e-bikes met voorwielmotor, achterwielmotor en middenmotor. Bij elektrische fietsen met middenmotor is de motor direct aan de trapas bevestigd. Dat geeft een heel natuurlijk aanvoelende trapondersteuning. Je hebt niet het gevoel dat je voortgetrokken wordt zoals bij een voorwielmotor of dat je geduwd wordt zoals bij een achterwielmotor.

Doordat motor en trappers direct met elkaar in verbinding staan kan een krachtsensor de kracht meten die op de trappers wordt uitgeoefend. Hierdoor kan de trapondersteuning heel precies gedoseerd worden. De motor kan precies de ondersteuning geven die die nodig is. Dat merk je bijvoorbeeld heel goed bij het wegrijden uit stilstand en als je fiets zwaar beladen is.

Een ander voordeel van een middenmotor is dat de fiets stabieler is bij het rijden omdat het zwaartepunt van de motor laag zit.

Nadelen heeft een middenmotor voor de gebruiker niet. De fietsfabrikanten worden wel met meer uitdagingen geconfronteerd zoals het spatwaterdicht maken van de motorbehuizing en het geluidloos houden van de motor zelf. Bij een goede elektrische fiets met middenmotor is dat tegenwoordig prima onder controle.

Onderwerp:
Hier kijken we naar de 2 beste elektrische fietsen met middenmotor. De beste e-bike met middenmotor is de Giant Stormguard E+2. Dit is vooral een trekking fiets en niet goedkoop. De beste elektrische fiets met middenmotor voor het dagelijkse gebruik is de goedkopere Stella Livorno.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een middenmotor fiets is de beste e-bike. Maar een e-bike met middenmotor is over het algemeen ook een dure elektrische fiets. Vooral als je kiest voor een elektrische fiets met middenmotor van bijvoorbeeld Sparta of Gazelle. Omdat ik de middenmotor een belangrijke optie vind bij het kiezen van mijn beste elektrische fiets heb ik gekozen voor een Stella e-bike met middenmotor. Afgaande op de beste combinatie van prijs en kwaliteit is dat voor mij de beste elektrische fiets met middenmotor.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.