Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste lijmpistool test

 

Het beste lijmpistool uit de lijmpistool test en aanbiedingen van nog meer goede lijmpistolen voor klussen, knutselen e.d.

dremel lijmpistool

Knutselen met een Dremel lijmpistool

Lijmen gaat veel makkelijker en sneller met een goed lijmpistool, en een goed lijmpistool hoeft maar weinig geld te kosten. De prijzen van lijmpistolen beginnen al onder een tientje, maar er zijn ook veel duurdere versies van dit gereedschap om te lijmen. 

Wat is een goed lijmpistool en wat kost het beste lijmpistool? Hier alle informatie over de beste lijmpistolen.

De beste lijmpistolen uit de test

We beginnen zoals gebruikelijk op deze website met de testen. We hebben twee testen van lijmpistolen gevonden. Dit zijn de beste lijmpistolen uit iedere lijmpistool test.


Kies zelf je beste lijmpistool

Of kies zelf je beste lijmpistolentest uit de lijst met aanbiedingen alle lijmpistolen. Je vindt daar ook een Lijmpistolen Keuzehulp met honderden verschillende lijmpistolen. Met deze lijmpistolen keuzehulp van Bol.com kun je heel makkelijk het voor jou beste lijmpistool vinden in de prijsklasse waarin je een goed lijmpistool zoekt. 


Hieronder vind je wat tips die je behulpzaam kunnen zijn als je via deze keuzehulp op zoek gaat naar het voor jou persoonlijk beste lijmpistool.


beste lijmpistool bosch

Klussen met een Bosch lijmpistool

Wat doe je met een lijmpistool?

Lijmen! En er kan met een lijmpistool heel wat op een eenvoudige manier gelijmd worden. Bijvoorbeeld de kapotte kunststof slang van een stofzuiger of de scherven van een koffiekopje, maar ook de decoratie op een kerstkrans of snoeren tegen een plint. Je kunt er alles mee "plakken" op plastic en ander kunststof, glas, hout, papier, keramiek, scrapbooks enz. 

Doordat de lijm van een lijmpistool heet is kun je de lijm heel makkelijk aanbrengen em hecht het onmiddellijk zodat je het niet geklemd hoeft te houden. Lijmen met een lijmpistool gaat echt heel makkelijk. Lijmen met een lijmpistool kan bij het klussen, maar ook bij het knutselen.

De lijm van een lijmpistool wordt in lijmsticks / lijmpatronen geleverd. Voor dat je kunt lijmen moet het lijmpistool een paar minuten opgewarmd worden. Dan is de lijm vloeibaar en kun je gaan lijmen.

Hoe werkt een lijmpistool?

Maar hoe gebruik je een lijmpistool? Je begint met het aanbrengen van een lijmpatroon / lijmstick in het lijmpistool. Vervolgens schakel je het lijmpistool aan. Een knipperend lichtje geeft aan dat de lijm in het lijmpatroon aan het opwarmen is. Dat duurt ongeveer twee minuten.

Leg het werkstuk op een stuk papier, karton of andere ondergrond tegen het morsen. Zorg dat het oppervlak van je werkstuk droog en vetvrij is. Hout eventueel licht schuren voor het beste resultaat.

Als het lampje uit is, is de lijm op temperatuur. Breng met het lijmpistool een kleine hoeveelheid lijm aan. Let op, je gebruikt snel teveel lijm.

Schakel na het lijmen het lijmpistool uit en haal de stekker uit het stopcontact. Maak de spuitmond van het lijmpistool schoon met een droge schone doek. Hou er rekening mee dat de spuitmond nog langere tijd heet kan zijn.

Hou er ook rekening mee dat de lijm vaak pas na ongeveer 24 uur droog is. Bij het lijmen van papier en karton gaat dat veel sneller.

Bosch lijmpistool

Bosch lijmpistool

Zo kies je je beste lijmpistool

Met de bovenaan genoemde keuzehulp kun je heel makkelijk je beste lijmpistool vinden. Dat kan door diverse selectiemogelijkheden aan te vinden, waarvan we er hieronder een paar zullen noemen.

Accu of alleen een stekker?

Een lijmpistool werkt op elektriciteit. De stroom kan uit het stopcontact komen, maar draadloos geeft meer vrijheid. De beste lijmpistolen zijn daarom voorzien van een accu zodat je altijd en overal snoerloos kunt lijmen. Voor deze vrijheid betaal je wel een hoge prijs, want een accu maakt een lijmpistool wel duurder.

De dikte van de lijmsticks

De lijmsticks (lijmpatronen) hebben een bepaalde dikte. De sticks zijn niet merkgebonden, je hebt dus de keuze, maar let wel op de dikte van de lijmsticks. Er zijn namelijk veel verschillende maten, en de maat van de stick moet wel op het lijmpistool overeenkomen. 7 en 11 mm zijn de meest standaard maten, maar er zijn nog veel andere maten.

Vermogen lijmpistool

Het vermogen is belangrijk voor de prestaties van het lijmpistool. Het vermogen bepaalt namelijk hoe snel je kunt lijmen (hoe veel gram lijm er per minuut uit het lijmpistool komt). 10 watt levert 3 gram lijm per minuut. Voor knutselwerkjes zoals een scrapbook is dat meer dan voldoende, maar voor klussen heb je echt meer nodig. Gelukkig heeft het merendeel van de lijmpistolen een veel hoger vermogen. In de keuzehulp kun je het gewenste vermogen kiezen.

Beste lijmpistolen

Fabrikanten van een goed lijmpistool zijn Bosch, Dremel, Ferm, Makita, Metabo, DeWalt, Milwaukee, PowerPlus, Stanley, Vonroc, Kinzo, Einhell, Parkside en Bison. Je hebt dus heel veel keuze uit goede lijmpistolen. 

Wat momenteel het beste lijmpistool is kun je bovenaan in de lijmpistool test zien.


Gebruik de lijmpistool keuzehulp om uit het grote aanbod het voor jou beste lijmpistool te kiezen.Samenvatting:
Welk lijmpistool is het beste lijmpistool? Is het een Bosch of Dremel lijmpistool? Of een goed lijmpistool van een ander merk. De beste lijmpistolen vind je in de bovenstaande lijmpistool test. Hoe werkt een lijmpistool en wat kan je met een lijmpistool? Ook dat kun je hier lezen. In het overzicht met alle lijmpistolen vind je honderden goede lijmpistolen met de mogelijkheid je beste lijmpistool te selecteren, Voor dat kiezen van het beste lijmpistool geven we ook wat tips.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *