Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tegelsnijder test

 

Een tegelsnijder is onmisbaar gereedschap als je zelf gaat tegelen. Bij een tegelsnijder kun je het net zo duur (en makkelijk) maken als je zelf wil. Je hebt namelijk goedkope tegelsnijwieltjes van nog geen 20 euro, maar ook professionele elektrische tegelsnijmachines van enkele honderden euro's. Tussen deze goedkope tegelsnijder en professionele tegelsnijder bevinden zich nog vele goede tegelsnijders. Hier kijken we naar de beste tegelsnijders voor verschillende soorten gebruik en de beste tegelsnijder uit de test.

Beste tegelsnijder test

We hebben één tegelsnijder test voor je gevonden. Kijk hier voor de beste tegelsnijder en de beste koop uit deze test.


Kies zelf je beste tegelsnijder

Hierboven vind je de beste tegelsnijder uit de tegelsnijder test. Wil je zelf je beste tegelsnijder selecteren? De beste tegelsnijder volgens jouw wensen en eisen? In het overzicht met alle tegelsnijders vind je alle goede tegelsnijders waaruit je via enkele selectiecriteria snel en makkelijk de voor jou beste tegelsnijder tegen de laagste prijs kunt vinden.

In dit overzicht vind je meer dan 100 goede tegelsnijders met hun specificaties, mogelijkheden en prijs.HMB tegelsnijder (handmatig)


Een goede tegelsnijder is handig en niet duur

Ga je zelf een badkamer, keuken, toilet of andere ruimte betegelen? Dan is een tegelsnijder een goede investering. Een goede tegelsnijder hoeft niet duur te zijn en het maakt het op maat maken van je tegels heel veel makkelijker. 

Vooral als je te maken hebt met veel hoekjes en obstakels kan je met een goede tegelsnijder je veel tijd besparen en voorkom je dat je tegels moet weggooien omdat ze beschadigd raken. Met een goede tegelsnijder kun je kaarsrecht en haarscherp je tegels snijden. Je breekt de tegel daarna precies zo  met de hand door.


VidaXL elektrische tegelsnijmachine

Tips kiezen beste tegelsnijder

Hier hebben we nog wat tips die je van pas kunnen komen als je via het bovenstaand overzicht met alle tegelsnijders je beste tegelsnijder selecteert.

Elektrische tegelsnijder of hand tegelsnijder

Je hebt elektrische tegelsnijders en tegelsnijders waarmee je met de hand snijdt. De handmatige tegelsnijders zijn ver in de meerderheid en goedkoper dan een elektrische tegelsnijder. Elektrische tegelsnijders worden vooral door professionals gebruikt die regelmatige grote hoeveelheden tegels achter elkaar moeten snijden.

Een elektrische tegelsnijder wordt ook wel een tegelzaagmachine of tegelsnijmachine genoemd. Deze tegelsnijmachines worden onder andere gemaakt door Wiltec, Mejix, Viper, Makita en KB.
 

De snijlengte van de tegelsnijder

Wil je grote tegels snijden? Let er dan op of de snijlengte van de tegelsnijder toereikend is. Deze ligt meestal tussen de 400 mm (40 cm) en 800 mm (80 cm), maar ook groter en kleiner komt voor.

Je kunt ook diagonaal snijden, maar de snijlengte van diagonaal snijden kan afwijken van de normale snijlengte.

In het overzicht met alle tegelsnijders kun je de gewenste snijlengte aangeven.

Perel tegelsnijder

Perel tegelsnijder


De dikte van de tegels

Let bij aanschaf van een tegelsnijder ook op de breekkracht van de tegelsnijder. Bij de specificaties kun je lezen hoe dik de tegels kunnen zijn die je met de tegelsnijder kunt snijden. Een goede tegelsnijder kan met iedere gangbare tegeldikte overweg, maar als je bovengemiddeld dikke tegels wilt snijden is dit wel iets om op te letten.

Voor heel dikke tegels (ruim een centimeter) is het aan te raden om een tegelsnijder te kiezen die ook zelf kan breken.

Bekende merken voor een goede tegelsnijder zijn Perel, Lemato, Kreator, Güde, Silverline, Topex, Rubi, Brüder Mannesman, Rodia en Carat. In het bovenstaand overzicht met alle goede tegelsnijders vind je ze allemaal tegen een goedkope prijs.

Zie ook: Meer beste gereedschap uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste tegelsnijder? In de bovenstaande tegelsnijder test vind je de beste tegelsnijders. Meer goede tegelsnijders vind je in het overzicht. Daar koop je tegen een goede tegelsnijder goedkoop. Een goedkope tegelsnijder is voor de gemiddelde klus goed genoeg. Wil je dikke tegels snijden? Of wil jegrote tegels snijden? Hou dan wel rekening met de maximale maten. Deze vind je in het overzicht met goede tegelsnijders. Voor professioneel gebruik kiest men soms voor een elektrische tegelsnijder / elektrische tegelsnijmachine.Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *