Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste tegelsnijder test

De beste tegelsnijders uit de test, tegelsnijder aanbiedingen en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste tegelsnijder.

Beste tegelsnijder hand Bosch

Bosch tegelsnijder

Een tegelsnijder is onmisbaar gereedschap als je zelf gaat tegelen. Daarbij moet je immers de tegels op de juiste maat maken. Dat kan door de tegels te snijden of door de tegels te zagen. Maar daarover later meer.

Beste tegelsnijder test

Eerst de tegelsnijder test! We hebben één tegelsnijder test voor je gevonden. Kijk hier voor de beste tegelsnijder en de beste koop uit deze test.


Bij een tegelsnijder kun je het net zo duur (en makkelijk) maken als je zelf wil. Je hebt namelijk goedkope tegelsnijwieltjes van nog geen 20 euro, maar ook professionele elektrische tegelsnijmachines van enkele honderden euro's. 

Tussen deze goedkope tegelsnijder en professionele tegelsnijder bevinden zich nog vele goede tegelsnijders. 

Tegelsnijder of tegelzaag?

We schreven het hier boven al.  Je kunt tegels op maat maken door ze te zagen of te snijden. Tegels snijden doe je met een handmatige tegelsnijder, tegels zagen doe je met een elektrische tegelzaag machine.

De elektrische tegelzaagmachine wordt ook wel tegelsnijmachine genoemd. Maar de term tegelsnijmachine is eigenlijk niet correct aangezien het een zaagmachine is. Je zaagt er de tegels mee door.

Zoek je een elektrische "tegelsnijmachine"? Kijk dan bij de onderstaande tegelzaag machine test.


HMB tegelsnijder (handmatig)

Kies zelf je beste tegelsnijder

We kijken hier dus naar de handmatige tegelsnijmachine, de tegelsnijder.  

Hierboven vind je de beste tegelsnijder uit de tegelsnijder test. Wil je zelf je beste tegelsnijder selecteren? De beste tegelsnijder volgens jouw wensen en eisen? 

In het overzicht met aanbiedingen alle tegelsnijders vind je alle goede tegelsnijders waaruit je via enkele selectiecriteria snel en makkelijk de voor jou beste tegelsnijder tegen de laagste prijs kunt vinden.


In dit overzicht vind je meer dan 150 goede tegelsnijders met hun specificaties, mogelijkheden en prijs, en een keuzehulp om makkelijk uit het grote aanbod jouw beste tegelsnijder te selecteren..

Handmatig tegels snijden heeft de voorkeur

Om nog even op de elektrische tegelsnijmachine / tegelzaag terug te komen. Handmatig snijden heeft de voorkeur. Ook bij professionele tegelzetters. Handmatig snijden is namelijk sneller, makkelijker, schoner en netter dan tegels zagen.

Een professionele tegelzetter gebruikt alleen een tegelsnijmachine / tegelzaagmachine als de tegels te dik of te hard zijn om te snijden met een tegelsnijder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dikke tuintegels of aan harde natuursteen tegels.

Maar een tegelsnijder heeft de voorkeur omdat het nauwelijks stof geeft, snel en makkelijk gaat, Een kwestie van de tegelsnijder goed instellen, en je snijdt in korte tijd een hele stapel tegels perfect op maat.

Ook heb je geen stroom / stopcontact nodig en geeft snijden niet de rafelrandjes die je met zagen al gauw hebt.

Een goede tegelsnijder is handig en niet duur

Ga je zelf een badkamer, keuken, toilet of andere ruimte betegelen? Dan is een tegelsnijder een goede investering. Een kleine investering, want een goede tegelsnijder hoeft niet duur te zijn (je koopt ze al onder de 50 euro) en een tegelsnijder maakt het op maat maken van je tegels heel veel makkelijker. 

Vooral als je te maken hebt met veel hoekjes en obstakels kan je met een goede tegelsnijder je veel tijd besparen en voorkom je dat je tegels moet weggooien omdat ze beschadigd raken. Met een goede tegelsnijder kun je kaarsrecht en haarscherp je tegels snijden. Je breekt de tegel daarna precies zo  met de hand door.

Tips kiezen beste tegelsnijder

Hier hebben we nog wat tips die je van pas kunnen komen als je via het bovenstaand overzicht met alle tegelsnijders je beste tegelsnijder selecteert.
 

Perel tegelsnijder

Perel tegelsnijder

De snijlengte van de tegelsnijder

Wil je grote tegels snijden? Let er dan op of de snijlengte van de tegelsnijder toereikend is. Deze ligt meestal tussen de 400 mm (40 cm) en 800 mm (80 cm), maar ook groter en kleiner komt voor.

Je kunt ook diagonaal snijden, maar de snijlengte van diagonaal snijden kan afwijken van de normale snijlengte.

In het overzicht met alle tegelsnijders kun je de gewenste snijlengte aangeven.

De dikte van de tegels

Let bij aanschaf van een tegelsnijder ook op de breekkracht van de tegelsnijder. Bij de specificaties kun je lezen hoe dik de tegels kunnen zijn die je met de tegelsnijder kunt snijden. Een goede tegelsnijder kan met iedere gangbare tegeldikte overweg, maar als je bovengemiddeld dikke tegels wilt snijden is dit wel iets om op te letten.

Voor heel dikke tegels (ruim een centimeter) is het aan te raden om een tegelsnijder te kiezen die ook zelf kan breken.

Bekende merken voor een goede tegelsnijder zijn Perel, Lemato, Kreator, Güde, Silverline, Topex, Rubi, Brüder Mannesman, Rodia en Carat. In het bovenstaand overzicht met alle goede tegelsnijders vind je ze allemaal tegen een goedkope prijs.

Zie ook: Meer beste gereedschap uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste tegelsnijder? In de bovenstaande tegelsnijder test vind je de beste tegelsnijders. Meer goede tegelsnijders vind je in het overzicht. Daar koop je tegen een goede tegelsnijder goedkoop. Een goedkope tegelsnijder is voor de gemiddelde klus goed genoeg. Wil je dikke tegels snijden? Of wil jeg rote tegels snijden? Hou dan wel rekening met de maximale maten. Deze vind je in het overzicht met goede tegelsnijders. Voor het op maat maken van dikke tegels kiest men soms voor een elektrische tegelsnijder / elektrische tegelsnijmachine.


Een reactie posten

0 Reacties