Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste tegelzaagmachine

De top 10 van goede tegelzaagmachines. Ook geschikt voor het zagen van harde en dikke tegels.

Beste tegelzaagmachine test Einhell

Hier kijken we naar de beste elektrische tegelzaagmachines. Wil je handmatig tegels op maat maken? Kijk dan bij de beste tegelsnijder test.

Wij kijken zo naar het verschil tussen de handmatige tegelsnijder en de elektrische regelzaag machine. Maar eerst de 10 meest populaire tegelzaagmachines van dit moment.


In deze tegelzaagmachine top 10 vind je zowel professionele tegelzaagmachines van enkele honderden euro's als goede goedkope tegelzaagmachine voor de particuliere klusser. Deze heb je al ruim onder de 80 euro.

Tegelzaag machine Einhell

Einhell elektrische tegelzaag machine


Tegels zagen of tegels snijden?

Je hebt de tegelsnijder, en je hebt de tegelzaagmachine. Deze apparaten zijn niet gelijk. Het belangrijkste verschil tussen een tegelsnijder en een tegelzaag zie je al aan de de naam. Met een tegelsnijder snij je de tegels. Met een tegelzaag machine zaag je de tegels door.

Een tegelsnijder snijdt alleen door de toplaag van de tegel heen. Daardoor breekt de tegel vanzelf. Bij een tegelzaag machine zaag je de tegel helemaal doormidden.

Een ander verschil is een tegelzaagmachine elektrisch gereedschap is en een tegelsnijder vaak handmatig werkt, ook al zijn er ook elektrische tegelsnijders.

Er wordt meestal de voorkeur gegeven aan een tegelsnijder boven een tegelzaag. Ook door ervaren tegelzetters. Tegels snijden gaat namelijk sneller. Dat is een kwestie van tegel onder de snijmachine, via de hendel het mes naar beneden halen, snijden, en een laatste tikje geven. 

Bovendien is de snede vaak mooier dan bij een soms wat rafelige zaagrand, geeft het snijden minder stof en heb je geen stopcontact nodig..

Liever een tegelsnijder dan een tegelzaag? Kijk dan bij de beste tegelsnijder test.

Waarom dan een tegelzaagmachine kopen?

Waarom zou je dan kiezen voor een tegelzaagmachine? De elektrische tegelzaag machine wordt interessant als je dikke of heel harde tegels wilt zagen. Bij terrastegels, grindtegels en bij marmer tegels en andere natuurstenen tegels redt je het vaak niet met een tegelsnijmachine. Te dik, te hard. Dan heb je een power tool nodig, en dat is de tegelzaagmachiine.

Rubi elektrische tegelsnijmachine op poten

Rubi elektrische tegelsnijmachine op poten


Tegels zagen met een tegelzaag machine

Een tegelzaagmachine beschikt over geleiders, Hierdoor kun je een hele reeks tegels perfect op maat zagen. 

Omdat er bij het zagen van tegels stof vrij komt is een tegelzaagmachine met stofafzuigsysteem aan te raden. Ook zijn er elektrische tegelzaagmachines met een waterreservoir waarmee je nat kunt zagen. Met water voorkom je niet alleen stof maar ook oververhitting. Als de tegelzaagmachine hard miet werken kunnen zowel de zaagmachine als het zaagblad namelijk oververhit raken.

Een nadeel van deze koeling met water is wel dat water nat is. Dus de ruimte waar je klust ook. Dit maakt een tegelzaagmachine met waterkoeling vooral voor gebruik buiten geschikt. 

Bij dunne keramische tegels heb je de koeling ook niet nodig. Tenzij je heel lang aaneengesloten zou zagen.


Einhell tegelsnijmachine elektrisch

Einhell tegelsnijmachine elektrisch

Goede tegelzaagmachine merken

Het aanbod aan tegelzaagmachines is aanmerkelijk kleiner dan het aanbod aan tegelsnijders. Bovenaan kun je zien welke tegelzaagmachine merken goed scoren.

Einhell is een fabrikant van tegelzaagmachines die in een tegelzaagmachine test traditioneel goed scoort. Andere fabrikanten van goede tegelzaag machines zijn Hyundai, Ferm, HBM, Dolmar (van Makita), Rubi en MSW.

Kijk voor alle specificaties, mogelijkheden en lage prijzen van goede tegelzaagmachines in de bovenaan genoemde tegelzaagmachine top 10.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Omdat verkopen heel veel goedkoper is dan huren (voor een week of zo) heb ik een Einhell tegelsnijder gekocht. Een goedkope tegelzaagmachine die doet wat hij moet doen. Tegels zagen!

    Dit soort gereedschap kun je beter kopen dan huren, ook als je het alleen tijdens een verbouwing nodig hebt. Vaak betaal je minder voor de aanschaf dan voor één of twee weken huren. En als je hem dan niet meer nodig hebt verkoop je hem gewoon weer tweedehands.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.