Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasmiddel test

 


Wasmiddelen heb je in vele soorten. Je hebt wasmiddelen voor de witte, bonte (gekleurde), fijne en donkere was. Je hebt waspoeder, capsules (pods) en vloeibaar wasmiddel. En dan zijn er ook nog heel specifieke wasmiddelen. Maar wat is dan het beste wasmiddel voor jouw was? Hier kijken we naar de beste wasmiddelen uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van het meest geschikte en beste wasmiddel.

De beste wasmiddelen uit de test

We beginnen met de best geteste wasmiddelen. We hebben diverse testen van wasmiddelen verzameld. Dit zijn de beste wasmiddelen uit de test.

Verschillende wasmiddelen voor verschillende soorten was


Wasmiddel witte was

In een wasmiddel voor witte was vind je witmakers die de was witter laten lijken. Daardoor kun je een specifiek wasmiddel voor de witte was beter niet voor je gekleurde was gebruiken. Een goed wasmiddel voor de witte was voorkomt ook dat wit vergeeld. In waspoeders voor de witte was zit een zuurstof-bleekmiddel dat lastige vlekken verwijderd.

Kleurecht wasgoed kan je een keer met een witte was wasmiddel wassen als je lastige vlekken hebt die er niet uit gaan. Doe dat echter niet te vaak want dan verlies je kleur. Vooral bij waspoeder vervagen door het bleekmiddel de kleuren in je gekleurde wasgoed. Gekleurde synthetische was verkleurd minder snel dan katoen. 

Wol en zijde kun je beter niet wassen met een waspoeder voor witte was, ook niet als het witte wol of witte zijde is. Het bleekmiddel kan namelijk de vezels aantasten.

Kijk bij de testen hierboven voor het beste wasmiddel voor de witte was uit de test.

Wasmiddel gekleurde was

Voor de gekleurde was gebruik je een wasmiddel voor de bonte was. Zo'n wasmiddel voor de gekleurde was bevatten geen witmakers en bleekmiddelen die de kleur aantasten. Wel bevat zo'n wasmiddel kleurbeschermers. Bij een vloeibaar wasmiddel voor de bonte was is de kleurbescherming vaak het best. Ecologische wasmiddelen en huidvriendelijke wasmiddelen hebben helaas vaak meer moeite om lastige vlekken goed weg te krijgen.

Bij de wasmiddel test hierboven vind je de beste wasmiddelen voor de gekleurde was / bonte was.

Beste wasmiddel test


Waspoeder, tablet of een vloeibaar wasmiddel?

Naast de verschillende wasmiddelen voor verschillende soorten was heb je ook nog te maken met wasmiddelen in verschillende vormen.

Waspoeder (zowel voor witte was als gekleurde was) weet het best lastige vlekken weg te krijgen. Waspoeder is dus het beste wasmiddel tegen vlekken. Een nadeel van waspoeder is dat er resten van de poeder achter kunnen blijven. Een extra naspoeling is bij waspoeder vaak aan te raden, vooral als je huid gevoelig is voor deze poederresten.

Bij een vloeibaar wasmiddel heb je dit nadeel niet. Een vloeibaar wasmiddel lost snel en makkelijk op. Ook houdt een vloeibaar wasmiddel je wasmachine schoner en presteren vloeibare wasmiddelen beter bij het behouden van de kleur. Veel mensen kiezen daarom voor een vloeibaar wasmiddel.

Een derde vorm die je bij wasmiddelen tegenkomt zijn de tabletten en de pods. Deze doe je in zijn geheel bij de was. Tabletten zijn poeder in een vaste vorm dus ook hier kunnen wat resten in de was achterblijven. 

Overzicht alle wasmiddelen

Kijk bovenaan voor de beste wasmiddelen uit de test, of kijk in het overzicht alle wasmiddelen voor een overzicht van alle wasmiddelen, in alle soorten, van  Robijn, AriĆ«l, Persil, Dash, Lenor, Omo, Witte Reus, Dreft, Dixan, Neutral, Ecover en andere goede wasmiddel merken. Je vindt daar alle prijzen (inclusief hoge online kortingen bij grootverpakkingen), alle informatie en vaak ook ervaringen van gebruikers van het wasmiddel.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *