Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste bladhark (grashark, gazonhark) om het gazon te harken

De beste bladharken uit de test. Met de beste bladhark van kunststof en de beste bladhark van metaal. Beide beste harken zijn Gardena Combisysteem bladharken.

Beste bladhark test: Gardena

De hark met de hoogste waardering uit de test is de Gardena Combisysteem bladhark. Een bladhark (grashark, gazonhark) is een hark die vooral gebruikt wordt voor hij bijeen harken van afval als grasresten, bladeren, uitgetrokken onkruid en geverticuteerd tuinafval. Deze beste hark heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere harken.

Dit betreft de beste bladharken uit de test. Zoek je een ander soort hark, zoals een tuinhark, kijk dan in bij de beste harken test.

Hieronder vind je informatie over de beste bladharken. De kunststof bladhark en de metalen bladhark uit de Gardena Combisystem serie. 

De meest actuele prijs van de  Gardena Combisysteem bladhark (en van andere goede harken) zijn te vinden bij onderstaande aanbiedingen. In het tweede overzicht zijn de prijzen en gegevens van enkele honderden harken te vinden!


Gardena Combisysteem hark

De Gardena Combisysteem bladhark is de beste bladhark uit de test. Deze beste hark maakt deel uit van de Combisystem serie tuingereedschap van Gardena. 

Dat houdt in dat je deze beste bladhark zonder steel koopt. Die steel moet je dus los aanschaffen, tenzij je al eerder zo'n steel gekocht hebt, bijvoorbeeld bij een Gardena schoffel, verticuteerhark, gazonhark of bezem.

Gardena Combisystem bladhark (kunststof)

Gardena Combisystem bladhark (kunststof)


Voordeel hiervan is dat je bij aanschaf van een volgend Gardena Combisysteem geen steel hoeft te kopen en dat je de keuze hebt uit stelen van verschillende maten en materialen die allemaal op deze hark passen.

Met de best geteste bladhark kun je de afstand tussen de kunststof tanden van de hark makkelijk verstellen waardoor je er zowel grof als fijn afval makkelijk mee kunt harken. De werkbreedte van de hark loopt daarbij uiteen van 35 tot 52 centimeter. Hoe kleiner de afstand tussen de tanden, hoe smaller de hark wordt.

De tanden van deze kunststof tuinhark zijn van kunststof wat als voordeel hebt dat ze flexibel zijn bij het harken. Daarom hark je heel makkelijk alles mee, of de ondergrond nou hard of zacht is. Ook bij het verwijderen van afval uit een hoekje is de flexibiliteit goed merkbaar en duidelijk een voordeel.

Zoals we van Gardena gewend zijn is deze bladhark van prima kwaliteit, duurzaam en praktisch in het gebruik.

Kijk voor de actuele laagste prijs bij de bovenstaande aanbiedingen.
Alternatief: Gardena Combisysteem metalen bladhark

Heb je liever een metalen bladhark, dan is dit een qua prijs vergelijkbaar alternatief. Deze versie van de hark beschikt over verzinkte verenstalen tanden die net zoals bij de kunststof versie instelbaar zijn. Alleen is deze hark met een werkbreedte van 30 tot 50 centimeter iets smaller.

Gardena Combisystem bladhark (metaal)

Gardena Combisysteem bladhark (metaal)


In de praktijk is het verschil tussen beide harken dat de kunststof hark beter presteert op het gazon en andere zachte ondergronden, terwijl de metalen hark beter bestand is tegen gebruik op harde ondergronden als steen en asfalt. Wat de beste hark is hangt dus af van waarvoor je deze het meest gebruikt.Bladhark, gazonhark of grashark?

De bladhark kom je ook vaak onder de naam grashark of gazonhark tegen. Met deze brede hark kun je namelijk niet alleen heel goed en makkelijk bladeren van het gazon halen, maar ook heel goed het gemaaide gras opharken. 

Ik geef echter de voorkeur aan de term bladhark omdat de benamingen grashark en gazonhark ook wel gebruikt worden voor de verticuteerhark, en dat is een compleet ander soort hark.Andere goede bladharken

De Gardena Combisysteem bladharken zijn als beste bladhark getest, maar dat betekent niet dat er niet meer fabrikanten zijn die goede bladharken maken. Bij de bovenstaande hark aanbiedingen vind je ook goede bladharken van andere merken. 

Ook Wolf-Garten, de grote Gardena concurrent, maakt goede bladharken, waaronder ook diverse combisysteem harken. En ook de tuingereedschap fabrikanten Polet, Fiskars en Talen Tools maken goede bladharken.

Ook deze beste hark voor een harde ondergrond is te vinden in het bovenaan genoemde overzicht met alle harken en bij de aanbiedingen van Gardena harken.

Heb je een ervaring met zo'n gazonhark voor het harken van bladeren en grasresten? Of heb je tips met betrekking tot een grashark of bladhark. Onderaan deze pagina kun je al je reacties, vragen, tips, ervaringen en opmerkingen over deze harken plaatsen.

Zie ook: 

Samenvatting:
De Gardena Combisystem bladhark is de beste hark uit de test. Deze beste bladhark is er als kunststof hark (de beste hark ui de test) en als metalen hark. Bovenin het overzicht vind je nog meer goede bladharken, goede gazonharken (grasharken) en andere goede tuinharken.


Foto's: Gardena

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De bladhark van Gardena is echt een topper. Zoals al het Gardena Combisystem gereedschap. Ik koop altijd iets uit die serie waarvan ik ook twee stelen in verschillende lengtes heb. De kwaliteit is altijd bijzonder goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.