Bouwlamp (werklamp)

Zoek je een goede werklamp? Bijvoorbeeld als kluslamp? Hier de beste bouwlampen. Staande werklampen die je makkelijk kunt verplaatsen.

Bouwlamp Aigostar

Aigostar bouwlamp


Een bouwlamp is een compacte werklamp die je tijdens het klussen ergens neer kunt zetten op je klus bij te lichten. Een goede led bouwlamp koop je voor een prijs tussen de 20 en 40 euro en zo'n werklamp heeft een laag stroomverbruik. Dat maakt een bouwlamp voor iedere klusser aantrekkelijk om te kopen. Om de kosten hoef je het niet te laten.Beste bouwlampen

Hieronder vind je een overzicht met aanbiedingen van de beste bouwlampen. Iedere beste bouwlamp uit dit overzicht heeft een waardering van 5 sterren gekregen.
Wat is een bouwlamp?

Een bouwlamp wordt bouwlamp genoemd omdat deze veel op bouwplaatsen wordt gebruikt, maar de meeste klussers hebben ook een bouwlamp in hun bezit. Een bouwlamp is namelijk een ideale lamp om je klus goed bij te lichten. In een donkere hoek of in een kruipruimte, maar ook in een kamer waar je aan het klussen bent. Omdat de gewone lampen buiten werking zijn, of omdat je extra goed licht nodig hebt om te zien wat je doet.

Ledvion bouwlamp

Ledvion bouwlampEen goede bouwlamp geeft namelijk veel licht. Veel meer licht dan een gewone lamp. Daarbij is het energieverbruik van een goede bouwlamp laag. Een goede werklamp beschikt over LED lampen zodat je veel licht hebt terwijl er weinig stroom wordt gebruikt.

Opgepast: Er zijn ook nog (beperkt) halogeen bouwlampen te koop. Een halogeen bouwlamp gebruikt veel meer stroom dan een led bouwlamp.
Hoeveel licht geeft een bouwlamp?

De lichtopbrengst van een led bouwlamp wordt in lumen uitgedrukt. De lichtsterkte versterkt erg per bouwlamp. Voor gebruik door de klus consument wordt meestal gekozen voor een bouwlamp met circa 4500 lumen. Zo'n werklamp geeft veel licht bij een stroomverbruik (afhankelijk van de bouwlamp) van 45 a 50 Watt. 

Bij het kiezen van je beste bouwlamp uit bovenstaande aanbiedingen kun je eventueel aangeven hoeveel lumen de lamp moet kunnen geven.Accu bouwlamp

Een bouwlamp gebruikt meestal een stekker. Dat betekent in de praktijk vaak dat je er een stroomhaspel bij nodig hebt omdat er op de klusplek niet altijd een werkend stopcontact beschikbaar is. Een oplossing daarvoor is een accu bouwlamp. Een accu bouwlamp is echter relatief duur (zoals al het accu gereedschap) en is zuiniger met energie. 

Dat laatste betekent helaas ook dat de lichtopbrengst van een accu bouwlamp vaak veel lager is tenzij je kiest voor een relatief dure accu bouwlamp met een krachtige accu.


Bosch accu bouwlamp

Bosch accu bouwlampDe lichtkleur van een bouwlamp

Bij de specificaties van een werklamp kom je ook altijd de lichtkleur tegen. Bij een kluslamp of bouwlamp is de kleur belangrijk om goed te kunnen zien wat je doet. Een bouwlamp is absoluut geen sfeerverlichting. Je hebt dus niets aan een warme kleur. Een koude heldere kleur is veel beter tijdens het klussen. 

6500 Kelvin is een kleur die je veel bij goede bouwlampen tegenkomt. 6500 Kelvin is een kleur die overeenkomt met licht bewolkt daglicht. Een natuurlijk kleur waarbij het plezierig werken is met een helder zicht. Onder de 4000 Kelvin is licht voor klussen minder geschikt. 

Let op! Verwar lumen (lichtopbrengst) niet met kelvin (lichtkleur), de waardes bevinden zich in dezelfde range maar hebben niets met elkaar te maken.
Goede bouwlamp merken

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je alle bouwlampen die de hoogste score hebben gehaald. Er zijn diverse fabrikanten die goede werklampen maken. En een goede bouwlamp hoeft niet duur te zijn. Zo maken bijvoorbeeld Aigostar, Ledvion en Imtex goede goedkope bouwlampen met stekker.

Liever een accu bouwlamp? Kijk dan eens naar de bouwlampen met accu van Bosch, Brennenstuhl en Einhell. Ook deze zijn bij de bovenstaande aanbiedingen van de beste bouwlampen te vinden.


Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik gebruik een draadloze bouwlamp met accu van Bosch. Niet goedkoop, maar wel handig. Ik zou geen bouwlamp met stekker en snoer meer willen hebben, veel te onhandig! Je kan de bouwlamp heel goed in de hand nemen. Neerzetten kan ook, dan rust de kluslamp op de zware batterij, maar toch staat de bouwlamp dan minder stabiel dan op een traditionele werkplaatslamp. Dat is wel een nadeel van deze draadloze bouwlamp met accu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik mijn bouwlamp enorm vaak. Met klussen, maar bijvoorbeeld ook als ik in de avond veel licht in de tuin nodig heb. Tip van mij: kies daarom voor een dimbare bouwlamp. Als je een bouwlamp kunt dimmen (zodat hij ook wat minder dan een bak licht kan geven) kun je hem voor veel meer toepassingen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.