Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zaklamp test

 

De beste zaklamp uit de test en andere goede zaklampen (met aanbiedingen om een goede zaklamp goedkoop te kopen).

Een goede zaklamp is onmisbaar. Een goede zaklamp is nodig bij het kamperen, bij het klussen, maar ook bij dagelijkse situaties is het wel eens nodig dat je iets in het donker goed wilt bekijken. Daarom hier de beste zaklampen uit de test en tips om de voor jou beste zaklamp te vinden.

De beste zaklampen uit de test

Laten we beginnen met de beste zaklampen uit de test. Onderstaande vergelijkende test van zaklampen hebben we gevonden. Kijk daar voor de beste zaklamp uit de test.


Circa 700 zaklampen!

Maar je kunt ook zelf je beste zaklamp selecteren uit het overzicht met aanbiedingen wel 700 zaklampen hier onder. 


Diverse selectiemogelijkheden brengen je snel en makkelijk naar de voor jou beste zak lamp. Hieronder vind je tips die je bij het vinden van je persoonlijk beste zaklamp behulpzaam kunnen zijn.


Travelr zaklamp

Zaklamp Travelr

De sterkte van een zaklamp

Een goede zaklamp geeft veel licht. De sterkte van een zaklamp wordt in lumen uitgedrukt. Dit betreft de hoeveelheid lumen die er uit een lichtpunt komt. Een lichtpunt is bij een goede zaklamp tegenwoordig een LED-lampje.

Naar mate bij zak lampen het aantal lumen toeneemt worden deze krachtiger en geven ze in theorie meer licht. Maar er zij meer factoren die meespelen hoe fel het licht is en hoe ver het licht kan schijnen. Beschouw het aantal lumen dus als indicatie.

Voor deze indicatie kun je onderstaand overzicht gebruiken waarbij de lumen vergeleken worden met de lichtopbrengst van een "ouderwetse" gloeilamp:

100 tot 150 lumen: 15 wat
200 tot 300 lumen: 25 watt
400 tot 500 lumen: 40 watt
700 tot 800 lumen: 60 watt
900 tot 1.100 lumen: 75 watt
Meer dan 1,300 lumen: 100 watt

In het overzicht met alle goede zaklampen kun je het gewenste aantal lumen selecteren om je beste zaklamp te vinden.

Mini zaklamp Cree

Mini zaklamp Cree

Bereik van de zaklamp

De lichtopbrengst is een indicatie van de hoeveelheid licht die de zak lamp geeft, maar het geeft niet aan hoe ver de zaklamp kan schijnen. Zoek je een zaklamp die ver kan schijnen? Kijk dan bij de specificaties van de zaklampen uit het overzicht voor het bereik van de zaklamp in meters. 

Voor een zaklamp die ver kan schijnen kun je het best kiezen voor een militaire zaklamp. Deze zaklampen hebben een bereik van een paar honderd meter.

TravelMore militaire zaklamp
TravelMore militaire zaklamp

Dimmen zaklamp

Mogelijk wil je jouw beste zaklamp ook kunnen dempen. Ook dit is een selectiemogelijkheid. Dimmen van een zaklamp is vooral bij een sterke zaklamp belangrijk omdat je dan niet altijd het licht op volle sterkte hoeft te laten schijnen. Soms is dat namelijk helemaal niet handig maar juist hinderlijk.

Oplaadbare zaklamp

Een zak lamp werkt normaal gesproken op een batterij of accu, maar er zijn ook zaklampen die je (daarnaast) kunt gebruiken via een stopcontact. Dat kan handig zijn bij het klussen. 

Ook komen er steeds meer zaklampen met accu die je met zonne-energie kunt opladen. Zo'n solar zaklamp is een erg handige oplaadbare zaklamp voor bij het kamperen of bij andere outdoor activiteiten waarbij het niet altijd mogelijk is om je oplaadbare zaklamp via het stopcontact op te laden.

Camping zaklamp King Mungo

Camping zaklamp King Mungo


Bij de bovenstaande zaklamp test vind je ook de beste oplaadbare zaklamp uit de test.

Zaklampje of zaklantaarn:

Zaklampen heb je in verschillende soorten. Van grote zaklampen / zaklantaarns tot kleine mini zaklampjes.

Mini zaklamp
Je hebt bijvoorbeeld letterlijke zaklampen, oftewel zaklampjes die klein genoeg zijn om in je zak te stoppen. Mini zaklampjes die heel handig zijn om bij je te hebben, bijvoorbeeld in het dashboard kastje van de auto. Het is verbazend hoeveel licht zo'n klein zaklampje soms kan geven.

Militaire zaklampen
Kleine maar krachtige zaklampen worden militaire zaklampen genoemd. Dit zijn heel handige kleine outdoor zaklampen omdat ze nauwelijks ruimte innemen, maar wel je pad kunnen verlichten als je door een donker bos loopt.

Camping zaklamp
Maar er zijn ook grotere camping zaklampen die je als zaklamp kunt gebruiken maar ook in je tent kunt ophangen om de ruimte te verlichten. Deze zaklampen hebben dan vaak verschillende standen om ze als looplamp of als lantaarn te gebruiken.

Zaklantaarn
En je hebt de ouderwetse zaklantaarn. Een forse zaklamp die niet in je broekzak past. De zak van een grote zaklantaarn is dan eerder een rugzak.

 Al deze verschillende zaklampen komen in het bovenstaande overzicht met alle goede zaklampen voor.

Hoofdlamp

En dan is er ook nog de hoofdlamp. Bovenin vind je ook de beste hoofdlamp test. De hoofdlamp is ook een zaklamp, maar deze draag je niet in de hand maar via een hoofdband op je hoofd. 

Met een hoofdlamp heb je dus beide handen vrij wat je veel meer bewegingsvrijheid geeft.

LED zaklamp

Een LED lamp kost maar weinig stroom, ook als de LED lamp veel licht geeft. Dit maakt LED verlichting heel geschikt voor zaklampen. Een goede zaklamp is dan ook vrijwel altijd een LED zaklamp. Een LED zaklamp kan bovendien heel klein zijn omdat de LED lampen maar weinig ruimte innemen, 

En zoals je bovenaan in het overzicht met alle zaklampen kunt zien, kan een LED zaklamp ook heel goedkoop zijn.

Goede zaklamp merken

Zaklampen, zaklantaarns en zaklampjes worden door veel fabrikanten gemaakt. Daarbij is de ene zaklamp beter dan de andere. Goede zaklamp fabrikanten, waarvan de zaklampen traditioneel goed scoren in een zaklamp test, zijn LedLenser, Maglite, Olight, King Mungo, Trvlmore, Cree en Pulver. 

Maar in de bovenstaande beste zaklamp test vind je meer goede zaklampen, die soms een verbazend goedkope zaklamp zijn.

Kijk in het overzicht met alle zaklampen voor alle mogelijkheden en alle laagste prijzen.

Zie ook:


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste zaklampen uit de test. Het betreft vooral militaire zaklampen en led staaflampen (dunne langwerpige zaklampen), maar ook camping zaklampen, mini-zaklampen, zaklantaarns en andere goede zaklampen. Uit het overzicht met circa 700 zaklampen en zaklampjes kun je eenvoudig de voor jou beste zaklamp of zaklantaarn selecteren. Verder geven we hier nog wat tips voor bij het vinden van deze voor jou beste zaklamp.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *