Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zaklamp test

Een goede zaklamp is onmisbaar. Bij het kamperen, bij het klussen, maar ook bij dagelijkse situaties is het wel eens nodig dat je iets in het donker goed wilt bekijken. Daarom hier de beste zaklampen uit de test en tips om de voor jou beste zaklamp te vinden.

De beste zaklampen uit de test

Laten we beginnen met de beste zaklampen uit de tests. Onderstaande twee vergelijkende testen van zaklampen hebben we gevonden.Ruim 1.500 zaklampen!

Maar je kunt ook zelf je beste zaklamp selecteren uit een overzicht met wel 1.500 zaklampen. Diverse selectiemogelijkheden brengen je snel en makkelijk naar de voor jou beste zaklamp. Hieronder vind je tips die je bij het vinden van je persoonlijk beste zaklamp behulpzaam kunnen zijn.

De sterkte van een zaklamp

De sterkte van een zaklamp wordt in lumen uitgedrukt. Dit betreft de hoeveelheid lumen die er uit een lichtpunt komt. Een lichtpunt is bij een goede zaklamp tegenwoordig een LED-lampje.

Naar mate bij zaklampen het aantal lumen toeneemt worden deze krachtiger en geven ze in therorie meer licht. Maar er zij meer factoren die meespelen hoe fel het licht is en hoe ver het licht kan schijnen. Beschouw het aantal lumen dus als indicatie.

Voor deze indicatie kun je onderstaand overzicht gebruiken waarbij de lumen vergeleken worden met de lichtopbrengst van een "ouderwetse" gloeilamp:

100 tot 150 lumen: 15 wat
200 tot 300 lumen: 25 watt
400 tot 500 lumen: 40 watt
700 tot 800 lumen: 60 watt
900 tot 1.100 lumen: 75 watt
Meer dan 1,300 lumen: 100 watt


In het overzicht met alle zaklampen kun je het gewenste aantal lumen selecteren om je beste zaklamp te vinden.

Dimmen zaklamp

Mogelijk wil je jouw beste zaklamp ook kunnen dempen. Ook dit is een selectiemogelijkheid. Dimmen van een zaklamp is vooral bij een sterke zaklamp belangrijk omdat je dan niet altijd het licht op volle sterkte hoeft te laten schijnen. Soms is dat namelijk helemaal niet handig maar juist hinderlijk.

Energiebron zaklamp

Een zaklamp werkt normaal gesproken op een batterij of accu, maar er zijn ook zaklampen die je (daarnaast) kunt gebruiken via een stopcontact. Dat kan handig zijn bij het klussen. Ook komen er steeds meer zaklampen met accu die je met zonne-energie kunt opladen. Dat laatste is erg handig bij het kamperen of bij andere outdoor activiteiten waarbij het niet altijd mogelijk is om je zaklamp via het stopcontact op te laden.

Soorten zaklampen

Zaklampen heb je in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld letterlijke zaklampen, zaklampjes klein genoeg om in je zak te stoppen. Maar er zijn ook grotere camping zaklampen die je als zaklamp kunt gebruiken maar ook in je tent kunt ophangen om de ruimte te verlichten. Deze zaklampen hebben dan vaak verschillende standen om ze als looplamp of als lantaarn te gebruiken.

Kijk in het overzicht met alle zaklampen voor alle mogelijkheden en alle laagste prijzen. 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.