Beste zaklamp

De beste zaklamp uit de test en andere goede zaklampen, Met aanbiedingen om een goede zaklantaarn of andere zaklamp goedkoop te kopen).

beste zaklamp test

Een goede zaklamp is onmisbaar. Een goede zaklamp is nodig bij het kamperen, bij het klussen, maar ook bij dagelijkse situaties is het wel eens nodig dat je iets in het donker goed wilt bekijken. Daarom hier de beste zaklampen uit de test en tips om de voor jou beste zaklamp te vinden.



De beste zaklampen uit de test

Laten we beginnen met de beste zaklampen uit de test. Onderstaande vergelijkende test van zaklampen hebben we gevonden. Kijk daar voor de beste zaklamp uit de test.




Kies zelf je beste zaklamp

Maar je kunt ook zelf je beste zaklamp selecteren uit het overzicht met aanbiedingen wel meer dan duizend zaklantaarns hier onder. Van al deze zaklampen vind je er ook de specificaties, prijzen, foto's, mogelijkheden en veel meer.


Diverse selectiemogelijkheden brengen je snel en makkelijk naar de voor jou beste zak lamp. Hieronder vind je tips die je bij het vinden van je persoonlijk beste zaklamp behulpzaam kunnen zijn.



Ledlenser zaklamp

Ledlenser led zaklamp




De sterkte van een led zaklamp

Een goede zaklamp geeft veel licht. De sterkte van een led zaklamp wordt in lumen uitgedrukt. Dit betreft de hoeveelheid lumen die er uit een lichtpunt komt. 

Naar mate bij led zaklampen het aantal lumen toeneemt worden deze krachtiger en geven ze in theorie meer licht. Maar er zij meer factoren die meespelen hoe fel het licht is en hoe ver het licht kan schijnen. Beschouw het aantal lumen dus als indicatie.

Voor deze indicatie kun je onderstaand overzicht gebruiken waarbij de lumen vergeleken worden met de lichtopbrengst van een "ouderwetse" gloeilamp:

  • 100 tot 150 lumen: 15 wat
  • 200 tot 300 lumen: 25 watt
  • 400 tot 500 lumen: 40 watt
  • 700 tot 800 lumen: 60 watt
  • 900 tot 1.100 lumen: 75 watt
  • Meer dan 1.300 lumen: 100 watt
Er zijn ook zaklantaarns met 2.000 of 3.000 lumen, en zelfs meer. Vaak militaire zaklantaarns genoemd. Zoek je een zaklamp die ver kan schijnen, kies dan voor een zaklamp met veel lumen.

In het overzicht met alle goede zaklampen kun je het gewenste aantal lumen selecteren om je beste zaklamp te vinden. 

Mini zaklamp Cree

Mini zaklamp Cree



Bereik van de zaklamp

De lichtopbrengst van de zaklantaarn is een indicatie van de hoeveelheid licht die de zak lamp geeft, maar het geeft niet aan hoe ver de zaklamp kan schijnen. Zoek je een zaklamp die ver kan schijnen? Kijk dan bij de specificaties van de zaklampen uit het overzicht voor het bereik van de zaklamp in meters. 

Voor een zaklamp die ver kan schijnen kun je het best kiezen voor een militaire zaklamp. Deze zaklampen hebben een bereik van een paar honderd meter.

TravelMore militaire zaklamp
TravelMore militaire zaklamp



Dimmen zaklamp

Hoe meer licht een zaklamp geeft, hoe meer energie de zaklantaarn verbruikt. Daarom is het erg handig als een krachtige zaklamp gedimd kan worden. Als je minder licht nodig hebt kun je dan het licht dimmen om stroom te sparen. De accu of batterij gaat dan langer mee voor deze weer opgeladen (accu) of vervangen (batterij) moet worden.

Bij het bovenstaande overzicht met alle beste zaklampen kun je aangeven dat je een dimbare zaklantaarn wil en zo de selectie verfijnen. Soms kun je de zaklamp traploos dimmen, soms ook beschikt de zaklantaarn over een bepaald aantal lichtstanden.

Dimmen van een zaklamp is vooral bij een sterke zaklantaarn belangrijk omdat je dan niet altijd het licht op volle sterkte hoeft te laten schijnen. Soms is een teveel aan licht namelijk helemaal niet handig maar juist hinderlijk.

Kies daarom bij een sterke zaklamp voor een zaklamp die dimbaar is.




Oplaadbare zaklamp en solar zaklamp

Een zak lamp werkt normaal gesproken op een batterij of accu, maar er zijn ook zaklampen die je (daarnaast) kunt gebruiken via een stopcontact. Dat kan handig zijn bij het klussen. 

Opladen van een zaklamp gaat meestal via een usb-kabel. Dat kan dan via een stekker, maar ook onderweg via een powerbank kunt opladen. Vooral bij een outdoor zaklamp (die je misschien gebruikt als je dagenlang geen toegang tot een stopcontact hebt) is de mogelijkheid om via usb en een powerbank erg handig.

Ook komen er steeds meer zaklampen met accu die je met zonne-energie kunt opladen. Zo'n solar zaklamp is een erg handige oplaadbare zaklamp voor bij het kamperen of bij andere outdoor activiteiten waarbij het niet altijd mogelijk is om je oplaadbare zaklamp via het stopcontact op te laden.

De solar zaklantaarn is nog zeldzaam, maar we komen deze steeds vaker tegen. Zoals de WakaWaka Light, een rechthoekige zaklantaarn die aan de achterkant over een vrij groot zonnepaneel beschikt. Zorg dat dit paneel overdag zon vangt en je hebt 's avonds en 's nachts licht.

Waka Waka zaklamp solar
WakaWaka solar zaklantaarn


De WakaWaka / Waka Waka zaklantaarn  is door zijn vorm niet de meest handzame outdoor zaklantaarn, maar door het platte zonnepaneel wekt deze solar zaklamp wel veel energie op, waarvan je dan in het donker profiteert. Om als campinglamp te gebruiken is deze solar zaklantaarn wel weer erg handig. Door de standaard kun je hem namelijk op je campingtafel (op gewoon op de grond) zetten.

De solar zaklantaarn van WakaWaka is ook een heel goede solar powerbank. Kijk bij de link hier boven voor alle informatie en de actuele lage prijzen.

Meer goede zaklampen met oplaadbre accu vind je de beste oplaadbare zaklamp test.

Zaklampje of zaklantaarn?

Zaklampen heb je in verschillende soorten. Van grote zaklampen / zaklantaarns tot kleine mini zaklampjes.

Mini zaklamp
Je hebt bijvoorbeeld letterlijke zaklampen, oftewel zaklampjes die klein genoeg zijn om in je zak te stoppen. Mini zaklampjes die heel handig zijn om bij je te hebben, bijvoorbeeld in het dashboard kastje van de auto. Het is verbazend hoeveel licht zo'n klein zaklampje soms kan geven.

Militaire zaklampen
Kleine maar krachtige zaklampen worden militaire zaklampen genoemd. Dit zijn heel handige kleine outdoor zaklampen omdat ze nauwelijks ruimte innemen, maar wel je pad kunnen verlichten als je door een donker bos loopt.

Camping zaklamp
Maar er zijn ook grotere camping zaklampen die je als zaklamp kunt gebruiken maar ook in je tent kunt ophangen om de ruimte te verlichten. Deze zaklampen hebben dan vaak verschillende standen om ze als looplamp of als lantaarn te gebruiken.

Zaklantaarn
En je hebt de ouderwetse zaklantaarn. Hoewel zaklantaarn synoniem is voor een zaklamp wordt de benaming zaklantaarn vooral bij grote zaklampen gebruikt.

Al deze verschillende zaklampen komen in het bovenstaande overzicht met alle goede zaklampen voor.


Camping zaklamp King Mungo

Camping zaklamp King Mungo




Hoofdlamp

En dan is er ook nog de hoofdlamp. Bovenin vind je ook de beste hoofdlamp test. De hoofdlamp is ook een zaklamp, maar deze draag je niet in de hand maar via een hoofdband op je hoofd. 

Met een hoofdlamp heb je dus beide handen vrij wat je veel meer bewegingsvrijheid geeft.



Goede zaklamp merken

Zaklampen, zaklantaarns en zaklampjes worden door veel fabrikanten gemaakt. Daarbij is de ene zaklamp beter dan de andere. Goede zaklamp fabrikanten, waarvan de zaklampen traditioneel goed scoren in een zaklamp test, zijn LedLenser, Maglite, Olight, King Mungo, Trvlmore, Cree en Pulver. 

Maar in de bovenstaande beste zaklamp test vind je meer goede zaklampen, die soms een verbazend goedkope zaklamp zijn.

Kijk in het overzicht met alle zaklampen voor alle mogelijkheden en alle laagste prijzen.


Zie ook:


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste zaklampen uit de test. Het betreft vooral militaire zaklampen en led staaflampen (dunne langwerpige zaklampen), maar ook camping zaklampen, mini-zaklampen, zaklantaarns en andere goede zaklampen. Uit het overzicht met circa 700 zaklampen en zaklampjes kun je eenvoudig de voor jou beste zaklamp of zaklantaarn selecteren. Verder geven we hier nog wat tips voor bij het vinden van deze voor jou beste zaklamp.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Op de camping, bij het 's avonds uitlaten van de hond, bij het klussen en in het geval van autopech. Ik heb altijd een klein zaklampje in mijn jaszak zitten. En het is verbazend hoe vaak je hem dan gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.