Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste cafetiere (french press)

Dit zijn de beste cafetiere. Met een cafetiere (french press) zet je handmatig, zonder stroom, een heerlijke pot verse koffie.

Leopold Vienna cafetiere / french press


Je kunt de cafetiere zien als de meest basic koffiezetter. Zonder stroom kun je koffie zetten. Alleen de koffie door een filterzakje gieten is eenvoudiger.

Met een cafetiere (french press) zet je echter lekkerdere koffie. En dat is heel belangrijk!

Overzicht beste cafetieres

Je vindt hier onder de cafetieres met de hoogste waardering (5 sterren) gesorteerd op populariteit.

Wat is een cafetiere?

Een cafetiere is dus een heel eenvoudige koffiemaker. Het is een soort koffiekan met een hendel aan de bovenkant. Als je koffie wil zetten doe je gemalen koffie in de kan en giet daar kokend water op. Je laat de koffie even trekken (zoals je met thee doet), daarna even roeren is goed voor de smaak en dan druk je de hendel langzaam naar beneden. 

Qualita cafetiere / french press

Qualita cafetiere / french pressDe hendel werkt als een pers (vandaar de benaming french press). Je duwt deze naar de bodem. De koffieprut komt op de bodem, de koffie filtert naar boven en kan worden ingeschonken.

Zo kun je koffie zetten zonder stroom. Al heb je nog wel heet water nodig.

Dat hete water is niet altijd nodig. De cafetiere kan ook worden gebruikt om de koffie koud te bereiden. Er zijn zelfs cafetieres die speciaal voor ijskoffie verkocht worden. Al kan je met elke cafetiere net zo goed warme als koude koffie maken.

Cafetieres worden veel gebruikt op plaatsen waar geen stroom beschikbaar is. Bijvoorbeeld bij kamperen of bij een picknick. Maar ook gewoon thuis, want veel koffie liefhebbers zijn dol op koffie uit de french press.

Bodum cafetiere ijskoffie french press

Bodum cafetiere ijskoffie

Lekkere koffie uit de cafetiere

Koffie uit een french press wordt ook wel slow coffee genoemd. Koffie zetten met een machine of door opgieten moet altijd snel. Maar voor de smaak van koffie is het een voordeel als de gemalen koffie enige tijd in contact is met het water. Bij deze langzame koffie wordt de smaak en geur dan beter overgebracht.

Koffie uit de french press is minder bitter en zuur dan koffie die op de gebruikelijke manier wordt gezet. Gebruik wel grove maling of half grove maling voor het beste koffie resultaat.

Cafetiere als thermoskan

Een ander voordeel van sommige cafetieres is dat je deze french press meteen als thermoskan kan gebruiken, Dat is niet altijd mogelijk. Daarvoor moet de cafetiere goed afgesloten kunnen worden en natuurlijk moet de kan isolerend zijn. Let op! Lang niet alle cafetieres beschikken over een isoleerkan.

Als je de cafetiere als thermoskan gebruikt, of er koffie voor een gezelschap wil kunnen zetten is de grootte van de koffiemaker natuurlijk ook van belang. Er zijn cafetieres van 350 ml maar ook van anderhalve liter.

VDN cafetiere / french press

VDN dubbelwandige cafetiere

Beste cafetiere merken

Bovenaan kun je zien wat momenteel de beste van deze koffiemakers zijn. Veel fabrikanten maken ze, maar er zijn een paar merken springen er bovenuit. Vooral op design weten deze merken zich te onderscheiden. 

Goede cafetiere merken zijn Bodum, Leopold Vienna, Bialetti, Alessi, VDN en Hario. Bij de bovenstaande aanbiedingen van beste cafetieres vind je ze allemaal.

Zie ook:
Foto bovenaan: Leopold Vienna cafetiere / french press

Onderwerp:
Met een cafetiere (french press) zet je heerlijk verse koffie met de hand. Stroom is niet nodig. Hier de beste cafetieres en tips om een goede cafetiere goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Wij hadden een goedkope french press voor het kamperen gekocht. Dat beviel zo goed dat we later ook een french press voor thuis gekocht hebben. In dat geval geen goedkoop ding, maar een mooie design cafetiere van Bodum. De koffie uit een dure french press is niet beter dan die uit een goedkope cafetiere, maar het ook wil ook wat. En van mooie design apparaten word ik altijd blij.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.