Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Downdraft afzuigkap (kookplaat afzuiging)

Wat is een goede downdraft afzuigkap? Hier kijken we naar goede kookplaat afzuiging via een downdraft afzuigkap.


Wat is downdraft afzuiging?

Een downdraft afzuigkap is een kookplaat afzuiging. Bij downdraft zit de afzuiging niet boven de kookplaat maar er direct naast of achter. Een downdraft afzuigkap is dus niet hetzelfde als een inductie kookplaat met afzuiging want de afzuiging zit hem in dit geval niet in de kookplaat zelf. Je kan deze kookplaat afzuiging zelfs aan een bestaande kookplaat toevoegen.

De downdraft afzuiging zit namelijk niet in maar achter of naast de kookplaat. Dat kan op twee manieren. De kookplaat is een vaste afzuigkap achter de kookplaat of (en dat is veel mooier) de afzuiging zit verborgen in het aanrecht achter of naast de kookplaat en komt pas omhoog als deze nodig is. Deze uitschuifbare afzuigkap is de meest luxe downdraft afzuigkap.

Ondermeer Bora, Siemens, AEG, Klarstein, Falmec, Wave, Smeg, Atag en Kitchenaid maken downdraft kookplaat afzuigsystemen. Hieronder hebben we drie van de beste van deze uitschuifbare downdraft afzuigkappen. Klarstein downdraft afzuigkap

Kijk voor een relatief goedkope kookplaat afzuiging naar de Klarstein Royal Flush downdraft afzuigkap. Dit is een inbouw afzuigkap voor in het aanrecht die zowel voor recirculatie als voor de luchtafvoer geschikt is. Deze downdraft afzuigkap voor kookplaat afzuiging is er in de maten 60 cm en 79 cm.

Downdraft kookplaat afzuiging Klarstein

Klarstein downdraft afzuiging systeem


De motor en afzuigslang van deze afzuigkap worden onzichtbaar onder het aanrecht of werkplaat weggewerkt. Daarbij kan de afzuiging aan alle kanten worden geplaatst. 

De downdraft kookplaat afzuiging kent vier standen en bij de ingebouwde verlichting kan met een schakelaar uit 8 standen van helderheid worden gekozen. Het filter kan uit de afzuigkap worden genomen en onder de kraan of in de vaatwasser worden schoongespoeld.AEG downdraft afzuigkap

Zoek je een bredere kookplaat afzuiging. Kijk dan eens naar de AEG downdraft werkblad afzuigkap. Deze downdraft afzuigkap voor kookplaat afzuiging is 88 cm breed en daarmee een stuk breder dan de breedste Klarstein kookplaat afzuigkap. Ook is de AEG afzuigkap krachtiger. Helaas is de AEG downdraft afzuigkap ook een stuk duurder.

Downdraft afzuiging kookplaat AEG

AEG downdraft afzuiging

Ook deze kookplaat afzuiging kent 4 standen en led-verlichting, en de lucht kan zowel circuleren als via een afvoer worden afgevoerd. Na gebruik schuift de kookplaat afzuiging weer terug in het aanrechtblad.Siemens downdraft kookplaat afzuiging

Een populaire downdraft afzuigkap is de iQ500 afzuigtafel van Siemens. Deze Siemens kookplaat afzuiging is met 91 cm een brede downdraft kookplaat afzuiging met ene hoge afzuig capaciteit. 

Downdraft afzuiging kookplaat Siemens

Siemens downdraft afzuigkap bij kookplaat

De  motor van deze kookplaat afzuiging is krachtig maar stil (59 dB). De Siemens iQ500 kent 3 standen en is te gebruiken via luchtcirculatie en via luchtafvoer.

Bij de bovenstaande links vind je aanbiedingen van deze goede downdraft kookplaat afzuig kappen die na gebruik in je aanrecht verdwijnen.

Zie ook:

Onderwerp:
Een downdraft afzuigkap is een kookplaat afzuiging. Deze afzuigkap zit in het aanrechtblad verborgen en komt alleen als de afzuigkap nodig is tevoorschijn. Hier vind je drie van de beste kookplaat afzuiging systemen. Het betreft downdraft afzuigkappen van Siemens, AEG en Klarstein. Ook o.a. Smeg, Wave en Bora maken kookplaat afzuiging.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb gekozen voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging. Voor een downdraft afzuigkap is ook wel wat te zeggen, die is onzichtbaar als je hem niet gebruikt (bij de ingebouwde afzuiging zie je het rooster zitten, dat is een nadeel). Maar als je aan het koken bent vind ik een in de kookplaat geïntegreerde afzuiging toch mooier.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.