Energiekostenmeter: Beste energiemeter om de energiekosten per apparaat te meten

Een energiekostenmeter (energiemeter) is een makkelijke manier om je energieverbruik te meten. Hier de beste energie verbruiksmeters.

Beste energiemeter energiekosten meten (energiekostenmeter)

Een energiemeter is een makkelijk apparaat om heel eenvoudig het stroomverbruik van een apparaat te meten. Je steekt de energiekostenmeter in het stopcontact en de stekker een elektrisch apparaat in de energiemeter en je ziet wat het elektrische apparaat gebruikt. 

Het display van de verbruiksmeter toont de gebruikte hoeveelheid volt, ampère, wattage en KWH en als je de stroomprijs van je energie aanbieder invoert zie je precies wat het gebruik kost. Een echte energekosten meter dus!

De beste energiekostenmeters

Hieronder vind je aanbiedingen van de beste energiekostenmeters. Al deze energiemeters hebben een 5 sterren waardering gekregen. 

Meet het stroomverbruik van al je elektrische apparaten

Het meten van energiekosten door deze energiemeter is dus nauwkeuriger dan die van de slimme meter van het energiebedrijf. Deze geeft namelijk alleen inzage in het totale stroomverbruik op een bepaald moment, maar je kunt niet zien wel apparaat voor welk verbruik verantwoordelijk is. Ook houdt een slimme meter geen rekening mee met stroom die van buitenaf (bijvoorbeeld van je eigen zonnepanelen) afkomstig is.

Met een energiekostenmeter kan dat wel. Ben je bang dat je elektrische kachel je met te veel stroomkosten opzadelt? Wil je weten wat het kijken naar de televisie aan stroom kost? Wat een ventilator of airco in het gebruik kost? Van ieder apparaat (met een stekker) kun je met een energiekostenmeter de exacte energiekosten in kaart brengen. 

Energiekostenmeter Yond

Energiekostenmeter stopcontact Yond


En je verplaatst de energiemeter makkelijk van het ene apparaat naar het andere. Zo kun je van ieder apparaat het stroomverbruik meten. De föhn, de koelkast, het gourmetstel, de jaccuzzi, de diepvrieskist, een lamp, een vijverpomp, de kerstverlichting, de computer, elektrisch gereedschap, alles kun je nauwkeurig meten. Zowel in stroomverbruik als in de kosten die dat gebruik met zich meebrengen. 

Ook het sluipverbruik van elk apparaat kun je met een energiemeter meten.

Je kunt het actuele gebruik zien, maar ook het verbruik over een periode. Met maximum gebruik en minimum gebruik gedurende die periode. En je kunt tot op de cent nauwkeurig zien wat de energiekosten van iedere apparaat gedurende die periode zijn.

Aan één energiemeter heb je genoeg om alle grootverbruikers aan stroom in in huis op te sporen en om eventueel in te grijpen. Zo heb je de prijs van een energiekostenmeter (circa 25 euro) heel snel terugverdiend.


Kijk bij de beste energiemeters bovenaan voor aanbiedingen van al deze beste energiekosten meters.

Zie ook:


Foto bovenaan: Energiekostenmeter Twenty4Seven


Onderwerp:
Een energiemeter voor het stopcontact is een eenvoudige makkelijk te gebruiken energiekosten meter die het verbruik van een elektrisch apparaat tot op de cent kan aangeven. Je kan de energiekostenmeter op ieder apparaat met een stekker gebruiken. Zo spoor je apparaten in huis op die veel stroom gebruiken en die informatie kun je gebruiken om energie te besparen. Hier vind je de beste energiemeters met aanbiedingen van al deze goede energiekostenmeters die je goedkoop kunt kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een energiekosten meter is een heel handig apparaat om je huis mee rond te gaan om al het energieverbruik te meten. Sommige apparaten gebruiken best veel sluipstroom en met dit apparaat weet je of het verstandig is om ze uit te zetten of van het stroom te halen. Ook kun je met de energie zien of je een lamp beter uit kunt laten en of je misschien een stroomvreter van een apparaat beter helemaal kunt vervangen. Ik vind dat heel nuttig!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.