Beste gaming muis

De beste gaming muis in diverse categorieën uit de test en aanbiedingen van meer goede game muizen.

Logitech muis gaming

Logitech gamingmuis

Technisch gezien is de gaming muis de beste muis. Voor het op topniveau spelen van games is de beste hardware nodig, en dat geldt ook voor de computermuis.

De beste gaming muis moet heel nauwkeurig zijn, de beste gamingmuis moet heel snel op je bewegingen reageren en de beste game muis moet deze input heel snel naar de computer sturen. Iedere milliseconde vertraging gaan ten koste van je winkansen bij het gamen.

En dan hebben we het nog niet eens over de ergonomie die bij een gaming muis, waarmee urenlang aaneengesloten gespeeld wordt ook heel goed moet zijn om lichamelijke krachten te voorkomen.

Kortom, een goede gaming muis is een extreem goede en snelle muis. Maar wat is de beste gaming muis?

De beste game muis

Kijk hier onder voor de beste gaming muis uit de meest recente game muis test en voor een overzicht met alle gaming muizen.


Hoe groot het aanbod aan gaming muizen wel niet is kun je zien in het tweede overzicht. Daarin vind je meer dan 1.000 verschillende game muizen (de één wat beter dan de ander).


Goedkope gaming muis

Uit bovenstaand overzicht kun je zelf je beste gaming muis selecteren. Maar je zal merken, hoe hoger de eisen die je bij het kiezen van je beste game muis aanvinkt, hoe duurder de gaming muis vaak wordt.

De meest goedkope gaming muizen kosten niet veel meer dan een tientje, maar dit zijn eigenlijk standaard muizen in een wat hipper jasje. Fabrikanten als Esperanza, Trust, Sharkoon en Gembird maken hele leuke en heel goedkope gaming muizen. Zo'n goedkope gaming muis is een goede muis om mee te gamen, maar je beslist er geen games in je voordeel mee. Daarvoor heb je een betere en snellere muis nodig.


Logitech muis gaming

Logitech gamemuis

Beste gaming muizen

De beste gaming muizen worden gemaakt door fabrikanten van game hardware zoals Razer, Steelseries, Corsair, Roccat, MSI en Logitech G (de game divisie van muis expert Logitech). Ook PC fabrikanten als Asus en muis experts als Evoluent maken goede game muizen.

Waarin verschilt een (dure) echt goede gaming muis van een "gewone" computermuis zoals deze op kantoor gebruikt. Los van het hippe design (kleur en lichtjes) van de gamemuis zijn er meer (belangrijke) verschillen:

  • Veel programmeerbare knoppen om standaard handelingen automatisch uit te voeren.
  • Een eigen opslag van data zodat de muis veel sneller kan reageren.
  • Een snelle optische sensor.
  • Een hoge DPI voor een hoge nauwkeurigheid.
  • Aan te passen gewichtsverdeling.

Draadloze gaming muis

Ook een gamer wil vaak draadloos kunnen muizen. Ongeveer de helft van de gaming muizen die er te koop staan zijn tegenwoordig draadloze gaming muizen. Vroeger was een draadloze muis minder geschikt voor gaming, maar een goede moderne draadloze gaming muis (van een topmerk) heeft een dusdanig lage responsetijd dat deze ook voor het gamen geschikt is. 

Bovendien kun je de beste draadloze gaming muizen draadloos opladen.

Kijk bovenaan wat momenteel de beste gaming muizen zijn. Ook voor de beste draadloze gaming muis kun je daar terecht.

Zie ook:

Onderwerp:
Informatie over de game muis, de beste gamingmuis uit de test in diverse klassen en gaming muis aanbiedingen met keuzehulp om je beste gaming muis goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Logitech G Hero is een heel fijne en goede gaming muis. Het is wel een game muis met een draadje, maar daar heb ik geen problemen mee. Deze muis ligt lekker in de hand en via gewichtjes kun je de gamemuis naar eigen wens instellen. Knoppen zijn op ene makkelijke manier te programmeren. Ook kun je de weerstand van het scrollen aanpassen. Voor zijn prijs is dit een heel goede gaming muis.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.