Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste helm speed pedelec (en beste koop)

De beste speed pedelec helm, de beste koop en meer goede helmen voor de speed pedelec.

Beste speed pedelec helm test GiroOp een speed pedelec haal je hoge snelheden. Daardoor biedt niet iedere fietshelm voldoende veiligheid. Op een speed pedelec is een geschikte fietshelm zelfs verplicht. Kijk hier voor de beste helmen voor de speed pedelec (fast e-bike).

We kijken naar de beste speed pedelec helm en de beste koop. Deze tweede speed pedelec fietshelm is bijna net zo goed maar goedkoper.  

Ook kijken we naar andere goede speed pedelec helmen en hebben we aanbiedingen om deze beste helmen voor de speed pedelec goedkoop te kopen.

Beste speed pedelec helm: Giro Bexley Mips

De beste speed pedelec helm is de Giro Bexley fietshelm met Mips. Deze fast ebike fietshelm voldoet aan alle eisen voor het gebruik op een speed pedelec of snorfiets (het NTA 8776-keurmerk) en is bijzonder veilig. Natuurlijk kun je deze beste speed pedelec helm ook op een normale e-bike gebruiken, je hebt dan een bijzonder veilige en goede fietshelm!

Mips speed pedelec helm

De Giro speed pedelec helm is voorzien van de MIPS technologie. Mips betekent Multi-directional Impact Protection System. Mips beschermt je hoofd beter bij een val waarbij je zijdelings op je hoofd beland. Bij een fietshelm zonder Mips gaat de helm dan schuiven, Mips voorkomt dit. Een binnenste laag draait mee en absorbeert zo de klap en verdeeld de druk van deze klap. Dit vermindert de kans op hersenletsel bij een val.

Giro speed pedelec helm beste test

Speed pedelec helm met verlichting

Verlichting aan de achterzijde van de speed pedelec helm zorgt voor extra veiligheid bij het fietsen in het donker. Je bent dan (naast de normale fietsverlichting) extra zichtbaar voor het overige verkeer wat altijd goed is. Deze geïntegreerde verlichting gaat niet ten koste van het design, want als de verlichting uitstaat is deze niet zichtbaar.

Comfortabele gebruiksvriendelijke  speed pedelec helm

Deze beste speed pedelec helm is niet alleen een veilige helm maar ook een comfortabele speed pedelec helm. Ook dat is natuurlijk een vereiste om voor de titel van beste speed pedelec helm in aanmerking te komen. De harde buitenschaal is van binnen voorzien van schokabsorberend EPS (zacht piepschuim). 

De riempjes werken via een magneetsluiting wat erg gebruiksvriendelijk is en niet ten koste gaat van de veiligheid. Je kan deze sluiting met één hand bedienen en zodoende met één hand je speed pedelec fietshelm openen en sluiten.

Tien ventilatiegaten voorkomen dat de speed pedelec helm warm aanvoelt en dat je gaat transpireren Als je wil kan je vier van deze ventilatiegaten sluiten.

Een uitschuifbaar vizier kan je gezicht en ogen tegen stof en vliegjes beschermen. En natuurlijk beschermt het vizier je ook tegen fel zonlicht. 

Van binnen is de speed pedelec helm voorzien van antimicrobiële padding en de oorbeschermers zijn afneembaar.

Het aanpassen van de pasvorm van de Giro Bexley Mips speed pedelec helm gaat ook met 1 hand, in dit geval via een draaiknop. Dit aanpassen kan zodoende ook tijdens het rijden. 

Beste koop: Abus Pedelec 2.0 Ace

Ook de Abus Pedelec Ace is een heel goede en veilige speed pedelec helm met het NTA 8776-keurmerk. Het is een prima fast e-bike helm, maar niet de beste speed pedelec helm omdat bij deze goedkopere speed pedelec helm Mips ontbreekt.

Abus speed pedelec helm beste koop testOp andere punten scoort deze fietshelm voor de speed pedelec wel goed. Het is een comforabele speed pedelec helm met een via een draaiknop verstelbaar halfring systeem waarmee je de helm perfect aan je hoofdomtrek kunt aanpassen.

Verder is de Abus Pedelelec 2.0 Ace voorzien van een driehoek vormig led licht aan de achterzijde die je een 180 graden zichtbaarheid geeft. De fietshelm is voorzien van een visier tegen stof en wind en aan de achterzijde van de speed pedelec helm is een regenhoes geïntegreerd.

Ook deze beste koop beschikt over een magnetische Fodlock sluiting en de padding is uitneembaar om te wassen.

Voor de ventilatie zorgen vier luchtingangen en negen luchtuitgangen. Waarbij dat relevant is zijn de ventilatiegaten voorzien van insectengaas. 

Verder zijn er oorbeschermers die ook als oorwarmer dienst kunnen doen, en is deze speed pedelec helm ook goed geschikt voor dames en heren met een paardenstaart.

Meer goede speed pedelec helmen

De bovenstaande fietshelmen van Giro en Abus zijn respectievelijk de beste speed pedelec helm en de beste koop, maar er zijn meer goede fietshelmen met goedkeuring voor gebruik op een speed pedelec (het verplichte NTA 8776-keurmerk).

Andere goede speed pedelec helmen zijn de Lazer Anverz, de AGU Urban Pedelec en de BB Indra. En als je je eisen minder hoog stelt (wat bij een product als een speed pedelec helm niet verstandig is) zijn er goedkope speed pedelec helmen van Fallx, Polisport en Edge.En je hebt de Pro-tect helmen die ee speed pedelec keurmerk hebben maar meer een jethelm voor een scooter, bromfiets of motor zijn.

Hier onder vind je ze allemaal:


Heb je ervaringen met een speed pedelec helm die je met ons wilt delen. Een goede ervaring of een slechte ervaring? Of heb je andere tips voor het kiezen van een goede helm voor de snelle e-bike? Bij de reacties onder kun je al je ervaringen, opmerkingen, vragen en tips posten.


Zie ook:
Foto bovenaan: Giro speed pedelec helm

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik gebruik de Abus speed pedelec helm op een gewone e-bike, maar wat op een speed pedelec goed is, is zeker ook goed op een gewone elektrische fiets. Ik ga namelijk voor maximale veiligheid. Na een eerdere val is mijn hoofd extra kwetsbaar, dus ik heem geen risico.

  Ik heb goede ervaringen met de Abus speed pedelec helm. Het is ondanks zijn formaat een lichte fietshelm met een goede pasvorm. Met mijn bril heb ik geen problemen bij het dragen van de speed pedelec helm. Leuke en ook handige extra's zijn het lampje, het regenkapje die ervoor zorgt dat je ondanks de goede ventilatie toch droog blijft en de oorflappen die het geruis van de wind verminderen. Een nadeel heeft deze speed pedelec helm niet, of het zou de prijs moeten zijn, maar deze fietshelm is dat geld meer dan waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat de Lazer Aniverz fietshelm door de consumentenbond als beste fietshelm voor de speed pedelec is getest heb ik deze speed pedelec helm verleden jaar aangeschaft. Ik heb wel even getwijfeld want met een prijs van bijna 200 euro behoort dit tot de meest dure speed pedelec helmen. Maar omdat iedere speed pedelec fietshelm duur is heb ik besloten niet op een paar tientjes te beknibbelen en de beste speed pedelec fietshelm te kopen.

  Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar de helm past goed, zit comfortabel en irriteert niet. Ook niet als ik extra lange ritten maak. Natuurlijk zou ik liever zonder fietshelm rijden, maar op de speed pedelec is een helm nu eenmaal verplicht. Gezien de snelheden die ik rij is dat overigens begrijpelijk.

  De Lazer Anverz speedpedelec helm is een MIPS helm. Deze helm heeft een meebewegende voering tussen de schaal en de voering. Dat geeft extra bescherming tegen schokken uit diverse richtingen. Dit MIPS systeem maakt een fietshelm wel duurder, maar als je op de speed e-bike dan toch een helm moet dragen kan het maar beter een echt goede speedpedelec helm zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.