Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste infrarood thermometer voor contactloos de temperatuur meten

De beste infrarood thermometers en andere goede koortsthermometers waarmee je contactloos je temperatuur kunt meten.

Medisana infrarood thermometer contactloos

Medisana infrarood thermometer contactloos meten

Een infrarood thermometer is een contactloze thermometer. Een lichaamsthermometer die je alleen voor je voorhoofd hoeft te houden om zo contactloos je lichaamstemperatuur te meten.

Contactloos de temperatuur meten is niet alleen plezieriger, het is ook hygiƫnischer en een stuk makkelijker te gebruiken als je van een (onwillig) kind de lichaamstemperatuur wilt meten.

Beste infrarood thermometers

Hieronder vind je de beste infrarood thermometers. 

Medisana contactloze infrarood thermometer

Medisana contactloze infrarood thermometer


Verschil voorhoofd thermometer en infrarood thermometer

Een infrarood thermometer wordt ook wel voorhoofd thermometer genoemd omdat je bij een contactloze thermometer meestal via het voorhoofd meet, maar pas op, niet iedere voorhoofdthermometer is een contactloze thermometer. Vaak moet je de thermometer wel contact laten maken met de huid van het voorhoofd. Ook dat is makkelijk om te doen, maar minder hygiƫnisch dan een contactloze infrarood thermometer.

Contactloos de lichaamstemperatuur meten

Contactloos meten heeft dus veel voordelen. De infrarood thermometers zijn dan ook heel populair en sterk in opkomst. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je zien hoeveel van deze contactloze lichaamsthermometers er al verkrijgbaar zijn.

Braun contactloze infrarood thermometer

Braun contactloze infrarood thermometer


Bekende thermometer fabrikanten als Medisana, Braun en Omron maken ze, maar ook minder bekende merken als Curify, Bintoi, Salvaro en Librie. Vanaf 25 a 30 euro heb je al een goede betrouwbare infrarood thermometer voor contactloos meten van Medisana of Braun.

Slimme infrarood thermometer met app

Bluetooth en apps hebben ook bij de koortsthermometers hun opwachting gemaakt. Zo maken fabrikanten als Whitings (foto) en Microlife contactloze infrarood thermometers die via bluetooth in contact staan met een app op je telefoon. Zo kun je alle metingen in schema's en grafieken bijhouden. Ook van meerdere personen.

Withings infrarood thermometer met app
Withings infrarood thermometer met app


Kijk bovenaan bij de beste infrarood thermometers en andere contactloze thermometers, of kijk hier beneden voor andere soorten koortsthermometers uit de test en aanbiedingen bij de beste winkels waar je een goede koortsthermometer goedkoop kunt kopen.


Onderwerp:
De beste infrarood thermometer en andere infrarood thermometers. Contactloze thermometers voor het contactloos meten van de lichaamstemperatuur.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik gebruik de Braun Thermoscan 7 omdat ik weet dat zorgprofessionals deze ook gebruiken. Dan moet het wel goed zijn lijkt me. Heel fijn aan deze infrarood thermometer is dat je voor het meten de leeftijdscategorie kan invoeren. Voor een baby is de temperatuur meting namelijk anders dan voor een ouder kind of een volwassene. Zo krijg je een meer nauwkeurige meting en dat is een must bij een goede infrarood thermometer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Contactloos de temperatuur meten is bij een klein kind echt een must want anders is het veel gedoe en moet je maar afvragen of de meting klopt. Ik gebruik daarom een infrarood thermometer en dat bevalt mij prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. EHBO vrijwilliger31 mei 2024 om 11:57

  Mensen met een donkere huid moeten er rekening mee houden dat een infrarood thermometer bij hen minder goed werkt. De reden weet ik niet, maar bij een onderzoek in Amerikaanse ziekenhuizen bleek dat er bij donkere mensen niet altijd werd aangegeven dat ze koorts hadden terwijl dat wel het geval was.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.