Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kindermatras (baby, peuter, kleuter, kind)

 

Een overzicht met de beste kindermatrassen en informatie voor het kopen van een veilig en goed matras voor een kind.

test beste kindermatras baby peuter kleuter kind

Een goed matras is heel belangrijk. Dat geldt voor een volwassenen maar ook voor een kind. De groeiende botten en groeiende wervelkolom van een kind vraagt om een goed matras dat een stevige ondersteuning geeft. Maar natuurlijk moet het kindermatras ook comfortabel zijn.

Maar hou er wel rekening mee dat een te zacht kindermatras absoluut niet goed is voor het lichaam van kinderen. Een te zacht kindermatras kan leiden tot een slechte slaaphouding, en die slechte houding zorgt op zijn beurt weer voor klachten zoals rugpijn.

Hieronder vind je een overzicht met alle kindermatrassen die stevig of gemiddeld stevig zijn, die een zeer goede ventilatie hebben en die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Tevens hebben we een overzicht met alle kindermatrassen waaruit je eventueel je persoonlijk beste kindermatras kunt selecteren.


Wanneer is een matras een goed kindermatras?

Stevig en goede ventilatie

De stevigheid van het kindermatras noemden we al. En ook een zeer goede ventilatie hebben we bij de beste kindermatrassen als eis gesteld. Een goed matras van een kind moet namelijk goed ademen. Een goed ademend matras zorgt voor een goede luchtcirculatie waarbij warmte en vocht (transpiratie) uit het matras wordt weggevoerd. Een traagschuim kindermatras, een latex kindermatras en een pocketvering kindermatras zijn matrassen die over het algemeen een goede ventilatie bieden.

Een veilig kindermatras

Ook niet onbelangrijk is de veiligheid van het kindermatras. Een goed kindermatras is brandvertragend en vrij van schadelijke chemicaliƫn. Aan het bekende CE logo kun je zien of een kindermatras aan de Europese eisen van veiligheid, gezondheid en milieu voldoet.

Daarnaast zijn er nog enkele certificaten en logo's die aangeven dat een kindermatras over extra veiligheid beschijt. De Europese Oko-TEX certificering garandeert bijvoorbeeld dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen, ook niet aan de babyhuid. De eisen die aan het Oko-TEX certificaat gesteld worden zijn op dit punt strenger dan dat van het standaard CE certificaat. 

En zo zijn er nog meer certificeringen waarvan de logo's aangeven dat er extra hoge eisen zijn geste; Bijvoorbeeld het Certipur logo (voor koudschuim en traagschuim matrassen, het Gygcen logo (volledig vrij van geiftige stoffen), het Body Wholesome Textile logo (medisch getest huidvriendelijk textiel) en het LGA logo (veilige schuimvulling van extra hoge kwaliteit).

Kies op zijn minst voor een kindermatras met CE logo als je een matras voor een kind koopt.

Een kindermatras in de juiste maat

Natuurlijk moet de maat van het matras ook aansluiten bij de maten van het kinderbed, ledikantje of de wieg. Dit is niet alleen mooi en comfortabel, maar het draagt ook bij aan de veiligheid. Vooral bij een baby of peuter is het belangrijk dat het kindje niet tussen ledikant en matras bekneld kan raken.

De maat van een gemiddeld kinderbed en kindermatras is natuurlijk sterk afhankelijk van de grootte van het kind. Een babymatras voor een wieg is vaak een 60 x 120 matras. Voor een peutermatras is een 70 x 140 kindermatras een veel voorkomende afmeting. En het 90 x 200 kindermatras is een populaire maat voor een matras voor een wat groter kind. Maar het is dus in eerste plaats het bed wat bepaalt hoe groot het matras moet zijn. 

Duurzaam

Voor de duurzaamheid (levensduur) van het kindermatras kan deze voorzien worden van een matras hoes. Zo'n matrasbeschermer is ook hygiƫnischer omdat je het kindermatras dan goed kunt schoonmaken. Voor de duurzaamheid van een kindermatras is het verder een groot voordeel als aan twee kanten beslapen wordt. Er zijn goede kindermatrassen die over een harde en minder harde zijde beschikken. De wat zachtere kant is dan voor baby's.

Kijk bovenaan voor de beste kindermatrassen en aanbiedingen van nog meer matrassen voor kinderen. Je vindt daar ook alle informatie over ieder kindermatras.

Zie ook:

Onderwerp:
Overzicht van de beste kindermatrassen. Het beste matras voor een baby, peuter, kleuter of ouder kind. Met tips waar op te letten als je het beste kindermatras zoekt.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *