Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste koffie

Kijk hier voor de beste koffie en de beste winkels om deze koffie te kopen.

beste koffie test


Beste koffiewinkel online

Ben je op zoek naar de beste koffie? Neem dan absoluut eens een kijkje op de Koffievoordeel webwinkel. Niet voor niets is deze online koffiewinkel winnaar van de Webwinkel Award 2023 - 2024 bij de online speciaalzaken voor eten en drinken.

Op Koffievoordeel kun je terecht voor de beste koffie. Deze online koffie speciaalzaak verkoopt alleen premium koffie. In de vorm van koffiebonen, maar ook als gemalen koffie en in cups (Nespresso compatibel, Dolce Gusto compatibel en Senseo compatibel.

Hieronder kijken we naar alle beste koffie die je bij deze beste koffiewinkel kunt kopen. Maar eerst nog wat andere testen op koffie gebied.Beste koffie merken

Bij Koffievoordeel koop je relatief goedkoop koffie van de beste merken. Hieronder een overzicht van deze beste koffie merken.

Illy koffie

De Italiaanse koffiebrander Illy behoort zonder meer tot de beste koffie merken. Illy is een oud Italiaans koffiemerk dat al in 1933 is opgericht (door Francesco Illy in Triëst). Illy staat bekend om zijn espresso- en koffiebonen van topkwaliteit. Illy koffie is verkrijgbaat in diverse melanges waaronder de bekende Illy Blend die bestaat uit een mix van Arabica koffiebonen. Illy is een koffiebrander die constant werkt aan verbetering van koffie en het ontwikkelen van koffieblends.Lavazza koffie

Lavazza is een ander bekend Italiaans koffiemerk dat koffie van hoge kwaliteit produceert. Lavazza is een nog ouder merk dan Illy want de historie van Lavazza gaat terug tot 1895, toen Luigi Lavazza in een koffiewinkel in Turijn koffiebonen roosterde. Tegenwoordig is is Lavazza één van de grootste en beste koffie fabrikanten en biedt Lavazza koffie in de vorm van gebrande koffiebonen, gemalen koffie, koffiepads en koffiecapsules. Lavazza koffie staat bekend om zijn hoge kwaliteit.

Douwe Egberts koffie

Maar natuurlijk wordt er in Nederland ook koffie van de beste kwaliteit gebrand. Douwe Egberts (DE) doet dat al eeuwen lang. In 1753 brandde Douwe Egberts in zijn winkeltje in Joure (Friesland) al koffie. Tegenwoordig is Douwe Egberts één van de grootste koffie fabrikanten en brengen ze samen met Philips de Senseo koffie op de markt. Ze gebruiken hoogwaardige Arabica bonen en Robusta koffiebonen voor hun DE koffie.

Segafredo koffie

Terug naar Italië, de thuisbasis van veel van de beste koffie merken. Segafredo staat bekend om zijn goede koffie en espresso, maar ook om zijn koffiemachines en hun eigen koffiebars (de Segafredo Zanetti Espresso Cafés).Beste koffiebonen

De onderstaande koffiebonen zijn het meest gebruikt. Vaak worden ze gemengd om tot een ideale koffiesmaak te komen.

Arabica koffiebonen (Coffea arabica)

De meest populaire bonen zijn de Arabica koffiebonen. Arabica koffie bonen hebben een milde smaak en zijn daarbij goed geschikt voor een breed publiek. Supermarkt koffie is daarom samengesteld uit Arabica koffie.

Robusta koffiebonen (Coffea canephora)

De tweede koffieboon soort die veel gebruikt en verkocht wordt is Robusta. Koffie van Robusta koffiebonen is sterker en meer bitter van smaak. Dit is de beste koffie voor liefhebbers van meer robuuste koffie. Robusta koffie bevat wel meer cafeïne dan Arabica koffie.

Liberica koffiebonen (Coffea liberica)

Naast de veel gebruikte Arabica en Robusta koffiebonen zijn er nog ander (veel minder gebruikte) koffiebonen zoals de Liberica koffieboon. Liberica koffie heeft een unieke pittige smaak.

Excelsa koffiebonen (Coffea excelsa)

Excelsa koffie wordt vooral in combinatie met andere soorten koffiebonen in blends gebruikt. Excelsa bonen voegen een wat meer fruitige smaak aan de koffie toe.

Maragogipe koffiebonen

Maragogipe koffie is een variant op Arabica koffie. Dee koffiebonen zijn groter en hebben een zachte smaak.


Zie ook:

Een reactie posten

0 Reacties