Beste kruiken: Warmwaterkruik, elektrische kruik, warmwaterzak e.a.

De beste kruik voor in je bed. Met de beste kruiken in alle soorten. Van een klassieke kruik tot een elektrische kruik.

Fashy kruik met Peru kruikhoes

Fashy kruik met gehaakte Peru kruikhoes

's avonds een heerlijk warm bed in. Daar zorgt een goede kruik voor. Deze voorloper van het elektrisch deken wordt nog steeds veel gebruikt om het bed van een volwassene, kind of baby te verwarmen.

Hieronder kijken we naar de beste kruiken van dit moment. Kijk hier voor de beste warmwaterkruiken van rubber, aardewerk en kunststof, maar ook voor je beste elektrische kruik, beste warmwaterzak of beste metalen kruik met hoes.


De beste kruiken en andere goede warmwaterkruiken

Al deze beste kruiken vind je hier onder. We hebben een overzicht met aanbiedingen van alle beste kruiken (met de maximale waardering van 5 sterren). Zit daar je beste kruik niet bij? Dan hebben we nog een lijst met aanbiedingen van alle kruiken waaruit je makkelijk je persoonlijk beste kruik kunt selecteren.


Bij bovenstaande kruik overzichten vind je alle soorten waterkruiken. Hieronder kijken we naar de verschillen tussen deze kruiken en geven we tips voor bij het kiezen van je beste kruik.

Grote kruik met zachte hoes Miri

Grote kruik met zachte hoes Miri

Klassieke bedkruik

De kruik voor in bed wordt ook wel bedkruik genoemd, omdat er ook kruiken zijn als verpakking voor vloeistoffen zoals de oude wijnkruik.

Maar hier hebben we het dus over de bedkruik. De bedkruik wordt al sinds de 16e eeuw (late middeleeuwen) gebruikt.Vroeger was deze kruik gemaakt van metaal, glas, steen of hout.

Metalen kruiken komen nog steeds voor, maar ze worden wel steeds zeldzamer. Metaal geleidt de warmte erg goed, maar daardoor wordt de bedkruik wel erg heet. Om te voorkomen dat je je in bed aan de kruik verbrandt wordt er daarom hoes van bijvoorbeeld wol, katoen of andere dikke stof om aangebracht.

Rubberen kruik en kunststof kruik

De meeste moderne kruiken zijn daarom tegenwoordig van rubber gemaakt, of anders meestal van kunststof. Deze kruiken zijn zachter en veiliger dan de metalen waterkruik. Vaak betreft dit ook een kruik met hoes, waarbij de hoes van de kruik ook een decoratieve functie heeft.

Bij de bovenstaande overzichten met aanbiedingen van kruiken kun je aangeven van welk materiaal jouw beste kruik gemaakt moet zijn. Je kunt daarbij ook meerdere materialen aangeven als je twijfelt of geen voorkeur hebt.


Kruik (rubber) met hoes Meisterhome

Rubber kruik met hoes Meisterhome

Warmwaterzak

Een moderne (zachte) kruik heeft lang niet altijd meer de vorm van een fles. Vaak is een warmwaterkruik van rubber of zacht kunststof flexibel en dus meer een zak dan een fles. Er wordt dan ook vaak over een warmwaterzak gesproken.

Elektrische kruik

Ook de kruik is dus met zijn tijd meegegaan. Dat kun je ook zien aan de elektrische kruik. De elektrische kruik is wat anders dan een elektrisch deken want de elektrische kruik is een echter waterkruik. Deze kruik is dus gewoon gevuld met water.

Maar door de elektrische verwarming hoef je de kruik niet voor gebruik te vullen met warm water. Het is voldoende om de elektrische kruik aan te zetten. Maar het grootste voordeel van een elektrische kruik is dat deze het water (en daarmee de waterkruik) op een vaste temperatuur kan houden. Het water hoeft niet al te warm te zijn want het koelt niet gaandeweg af.


Elektrische kruik met hoes Adler

Elektrische kruik met hoes Adler

Veilig een kruik gebruiken

Een kruik met kokend water is een gevaar in je bed. Vul de kruik daarom niet met kokend water maar met warm water. Een warmwaterkruik gevuld met water met een temperatuur van 60 graden voldoet prima en bij deze temperatuur loop je geen brandwonden op.

Ook het verstandig de kruik maar voor 2/3e te vullen (ook dat maakt voor de werking weinig uit) en natuurlijk controleer je altijd of de kruik goed dicht zit.

Het is natuurlijk het meest veilig om de warmwaterkruik je bed te laten voorverwarmen en de kruik te verwijderen als je zelf het bed in kruipt. Je houdt dan het bed zelf wel op temperatuur, daar heb je meestal geen kruik voor nodig.

Kersenpitten kruik

Als je geen water gebruikt is het helemaal veilig. Dat geldt voorde kersenpitten kruik. Dit is een zak met kersenpitten die je in de magnetron verwarmt. Deze warme kruik wordt daarom ook wel magnetron kruik genoemd. De kersenpitten houden lang de warmte vast. De kersenpitten kruik wordt meestal gebruikt om op een pijnlijke plek te leggen (bijvoorbeeld de buik bij menstruatie prijs). De kruik verwarmt dan plaatselijk.

De kersenpit kruik wordt ook wel hittepit kruik genoemd.

Kijk voor alle beste bedkruiken bij de bovenstaande overzichten met beste kruiken en aanbiedingen van kruiken.

Zie ook:Onderwerp:
De beste kruiken en aanbiedingen van meer goede kruiken. Met de beste bedkruik, kersenpitkruik, elektrische kruik, warmwaterkruik en meer beste kruiken. Kijk hier voor de beste kruik voor een warm bed of de beste kruik om lichamelijke klachten zoals menstruatie pijn te verlichten,

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Het is het meest belangrijk dat je de kruik niet met heet maar met warm water vult. Dit om brandplekken door lekken te voorkomen. Iedere goede kruik geeft ook bij warm water voldoende warmte af om je bed goed op te warmen. Ik gebruik zelf een flexibele kunststof kruik (kruikzak). Die kunststof kruik is lekker warm tegen mijn voeten maar heeft als nadeel dat hij niet zacht aanvoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn elektrische kruik is heerlijk. Ik zet de elektrische waterkruik voor ik ga slapen even aan en als ik in bed kruip zet ik hem in de laagste stand. Dan blijft de kruik de hele nacht heerlijk warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is het koud in bed? Dan kan ik iedereen een warmwaterkruik aanraden. Ik heb een zachte kunststof kruik die als ik die voor het slapen met lauwwarm water vul de hele nacht lekker warm blijft. Hij ligt bij mijn voeten en als mijn voeten maar warm blijven heb ik het verder ook niet koud meer zodra mijn bed een beetje warm geworden is. Een kruik vind ik veel beter en plezieriger dan een elektrisch deken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.