Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Goede lintzaag machines uit de test (met aanbiedingen)

Een lintzaag machine is een zaagmachine met een lintvormig flexibel zaagblad. Hier de beste lintzaag machines van dit moment.

Beste lintzaagmachine Scheppach


Ook hebben we aanbiedingen van lintzaagmachines voor het zagen van hout en metaal.

De beste lintzagen en andere goede lintzaag machines

Hieronder vind je twee overzichten met lintzagen. Het eerste overzicht bevat de lintzaag machines met de hoogste waardering. Bij de aanbiedingen vind je alle lintzagen en een keuzehulp om je beste lintzaag machine te vinden.

Een lintzaag wordt ook wel bandzaag genoemd.


Metabo lintzaag machine

Metabo lintzaag machine (tafelmodel)


Waarvoor gebruik je een lintzaag machine?

De lintzaag is geschikt voor het maken van lange zaagsnedes. Dit maakt de lintzaag een heel goede zaagmachine als je heel dikke of heel lange materialen wilt zagen. Het dunne zaagblad maakt het ook goed mogelijk om (flauwe) bochten te maken tijdens het zagen.

Hou er rekening mee dat niet iedere lintzaag geschikt is voor metaal. De lintzaag machine moet voor metaal voldoende vermogen hebben en speciale koeling om oververhitting te voorkomen.
Een lintzaag machine wordt vooral gebruikt voor het zagen van bochten en vormen. Rechte stukken zagen kan ook, maar de cirkelzaag of kettingzaag zijn daar beter voor geschikt.

Hoe ziet een lintzaagmachine er uit?

De lintzaag machine heeft de vorm van een zaagtafel. Hij is te herkennen aan de lintvormige zaag die gespannen is om twee of drie wielen. Het onderste wiel wordt aangedreven door de elektrische motor. Daardoor wordt het te zagen materiaal tegen de zaagtafel aangeduwd.

De zaag is echt een lint. Een flexibel lint met tanden. Dit zaaglint is soms enkele meters lang. Hoe smaller het zaaglint is, hoe krapper de bocht die je er mee kunt zagen. 

Een lintzaag machine is dus een zaagtafel. Dat kan een grote lintzaagtafel zijn, die je op de grond plaatst, maar ook een kleine lintzaagmachine die je op een tafel of werkblad zet om te zagen (een tafelmodel lintzaag machine).

Zorg er wel voor dat de lintzaagmachine altijd op een vlakke ondergrond staat.

HBM lintzaagmachine
HBM lintzaagmachine (staand, geopend)

Kiezen van je beste lintzaag machine

Als je een bij de bovenstaande aanbiedingen van lintzaagmachines een lintzaag machine kiest, let dan op het volgende:

 • Wil je metaal kunnen zagen. Kies dan voor een lintzaag machine die metaal kan zagen (dat is niet altijd).
 • Het vermogen van een lintzaag machine geeft aan hoe krachtig een de lint zaagmachine is. Boven de 50 Watt heb je te maken met een krachtige lintzaag machine.
 • De dikte van het hout dat je wilt zagen kan verschillen. 15 cm kan iedere goede lintzaagmachine wel handelen, maar voor dikker moet je even opletten. Een professionele lintzaag machine kan tot ongeveer 30 cm gaan.
 • De snelheid van de lintzaag machine wordt in meters per minuut uitgedrukt. Dit is het aantal meters dat het zaaglint in een minuut aflegt. Bij de beste lintzagen kun je de snelheid instellen.
 • Het is handig als je de lintzaagmachine kan kantelen, je kunt dan in hoeken en verstek zagen.

Goede lintzaag machine

Kijk hier boven voor je beste lintzaag machine. Goede lintzaag machines worden onder andere gemaakt door Metabo, Scheppach, Milwaukee, Makita, HBM, DeWalt, Holzmann en het op professioneel gebruik gerichte Huvema.

Voor een goede goedkope lintzaag machine kun je terecht bij Powerplus, Einhell en Güde.

In de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze lintzaag / bandzaag machines.

Zie ook:

Kijk hier onder voor de beste zaagmachines uit de test in andere soorten.
Foto bovenaan: Scheppach lintzaag machine


Onderwerp:
Met een lintzaag machine kun je ook dikker hout en metaal zagen. Vooral voor flauwe bochten zagen is een lintzaagmachine heel geschikt. Kijk voor de beste lintzagen, meer goede lintzaag machines en informatie over de lintzaag machine.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik kan een lintzaag machine van Schappach aanbevelen. Een Scheppach lintzaag machine is een professionele zaagmachine, maar wel goed te betalen voor gebruik thuis. Natuurlijk moet je geen lintzaag aanschaffen als je er maar heel af en toe een klusje mee doet, maar als je zoals ik lintzaag hele regelmatig gebruikt is een Schappach lintzaagmachine een goede koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gekozen voor een Einhell elektrische lintzaag. Deze behoort tot de goedkopere lintzaag machines (relatief dan, want het zijn dure dingen), maar ik ben er best tevreden mee. Ik gebruik hem voor mijn hobby (modelbouw) en heb er veel plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.