Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste mandoline (keukensnijder, groentesnijder)

Kijk hier voor je beste mandoline (keukensnijder, groentensnijder). Dit zijn de beste mandolines (met aanbiedingen).

Mandoline Kitchen Royal

Mandoline Kitchen Royal

Met een mandoline kun je in de keuken goed plakken, blokjes en andere vormen snijden en schaven. Dat gaat met een goede mandoline snel en makkelijk.

Hieronder kijken we naar de beste mandolines en de mogelijkheden van een goede mandoline.

Wat is een mandoline?

Een mandoline is een eenvoudige maar heel handige keukenaccessoire waarmee je kunt snijden en schaven.

Keukenmandoline Stosh

Keukenmandoline Stosh


Een mandoline ziet er uit als een vlakke plaat waarop één of meerdere messen zijn aangebracht. Hierdoor kun je met een mandoline heel makkelijk voedsel schaven. Bijvoorbeeld aardappel of appel.

Een voordeel van schaven met een mandoline ten opzichte van snijden met een keukenmes is dat het schaven met een mandoline razendsnel gaat. Bovendien krijg je met een mandoline heel gelijke plakken. Bijvoorbeeld heel gelijkmatige schijven aardappelen om te bakken.

Verwar deze keukensnijder niet met het mandoline muziekinstrument. Dat is een snaarinstrument met dezelfde naam.

Bij sommige luxe mandolines kun je de schaafdikte instellen en soms heeft een mandoline meerdere messen van verschillende groottes zodat je kunt kiezen uit verschillende diktes.

Een nadeel van een mandoline is dat het scherp keukengereedschap is waarmee je moet oppassen. Uitschieten tijdens het schaven kan bloederig worden als je de huid van je hand schaaft. Veel van de beste mandolines zijn daarom voorzien van een hulpstuk om je hand te beschermen tijdens het schaven en snijden.

Snijhulp mandoline Kitchen Royal

Snijhulp mandoline (Kitchen Royal)


Moderne mandoline

De hier boven beschreven mandoline is de klassieke mandoline. Als je bij de bovenstaande mandoline aanbiedingen kijkt zie je daar echter ook veel mandolines met dezelfde functie maar een ander uiterlijk. Veel fabrikanten maken namelijk verbeterde mandolines met meer mogelijkheden. 

Waarvoor gebruik je een mandoline?

Een mandoline gebruik je voor snijden en schaven. Bij voorkeur voor (relatief) harde etenswaren zoals aardappel, groente en hard fruit. Omdat een mandoline meerdere toepassingen heeft kom je dit keukengereedschap ook onder andere namen zoals groentesnijder, aardappelsnijder, uiensnijder en spiraalsnijder.

Zowel bij de klassieke mandoline als moderne mandolines kom je de rasp functie vaak tegen. Je kunt dan ook voedsel raspen. Vaak werken ze met verwisselbare inzetstukken zodat je van je mandoline een bijvoorbeeld hakmachine kunt maken.

In het bovenstaande overzicht met beste mandolines kun je aangeven in welke vormen jouw beste mandoline moet kunnen snijden. Daarbij kun je de mogelijkheden plakjes, blokjes, spiralen en julienne aanvinken.  

Lekro mandoline / blokjessnijder (multifunctioneel)

Lekro mandoline / blokjessnijder (multifunctioneel)

Goede mandoline merken

Mandolines worden door vele fabrikanten gemaakt. Veel onbekende namen, maar ook door bekende merken voor kookbenodigdheden zoals DeBuyer, Börner, Benriner. KitchenRoyal, Lekro, Stosh en Dremdo.

Bij het bovenaan genoemde overzicht met beste mandolines kun je deze snijapparaten voor in de keuken goedkoop vinden.

Zie ook:

Onderwerp:
Een mandoline is een hand snijapparaat voor in de keuken. Je kunt er veel soorten voedsel mee snijden (bij voorkeur hard voedsel). De mandoline wordt daarom ook wel keukensnijder genoemd. Andere benamingen voor de mandoline zijn groentesnijder, patatsnijder, frietsnijder, uiensnijder en spiraalsnijder. Kijk hierboven voor alle beste mandolines en goedkope mandoline aanbiedingen van mandolines / keukensnijders in alle vormen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb mijn mandoline pas sinds kort en ik zou niet meer zonder kunnen. Al die jaren van mijn leven die ik verspeeld heb omdat ik geen mandoline had :-)))
    Ik had hem als uiensnijder aangeschaft, maar ik snij er nu alles mee, naast uien vooral kaas, en komkommer maar ook ander voedsel. Een ideale keukenhulp!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.