Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste middelen mieren bestrijden (mierenlokdoos, mierenpoeder, mierenspray)

 

De beste middelen om mieren te bestrijden, zoals mierenpoeder, een mierenlokdoos en anti mieren spray.

beste mierenpoeder mierenlokdoos test

Vieze mieren op je aanrecht en bij je eten. Verzakkende stoeptegels. Kale plekken in het gazon. Mieren zijn lastige beestjes die je niet in huis en in je tuin wilt hebben. Gelukkig zijn mieren goed en makkelijk te bestrijden.

Beste mierenlokdoos en beste mierenpoeder

Dat kan via mierenpoeder (los mierengif), mierenspray of een mierenlokdoos. Hier vind je informatie over zowel de mierenlokdoos als het mierenpoeder en hebben we de beste mierenlokdozen en het beste mierenpoeder.


Hieronder meer informatie over deze anti-mier middelen.

Mierenpoeder

De naam zegt het al, poeder om mieren te bestrijden. Poeder klinkt vriendelijk, maar het gaat hierbij wel om gif. Het zijn meestal chemische stoffen, zoals insecticiden,die voor mieren dodelijk zijn.Hoewel dit gif voor mensen minder schadelijk is, moet je er wel voorzichtig mee zijn en niet in de buurt van bijvoorbeeld je voedsel gebruiken.

Mierenpoeder is extra effectief omdat het de mieren niet meteen doodt. Een mier die door de mierenpoeder loopt neemt het gif mee naar het mierennest. Daar verspreidt het gig zich waardoor het hele mierennest uitgeroeid wordt, ook al is maar een klein deel van de mieren met het mierenpoeder in contact geweest.


Ecostyle mieren poeder

Ecostyle mieren poeder

Is mierenpoeder slecht voor mensen?

Mierenpoeder is dus heel slecht (dodelijk) voor mieren, maar is het ook slecht voor mensen, huisdieren en andere dieren zoals tuinvogels? Hoewel het voor grotere dieren en mensen niet heel gevaarlijk is moet je met het mierengif wel uitkijken. Het is immers gif. Met name blootstelling aan grote hoeveelheden van het mierenpoeder kan ongezond zijn. Het kan dan huidirritatie of benauwdheid veroorzaken. 

Volg daarom goed de aanwijzingen op de verpakking van het betreffende mierenpoeder of mierenlokdoos. Draag handschoenen bij het gebruik van mierenpoeder en zorg er voor dat het poeder niet in contact met je huid komt.

Hoe gebruik je mierenpoeder?

Om mieren te bestrijden met mierenpoeder strooi je het mierenpoeder het best op strategische plaatsen zoals de route die mieren volgen. Vaak zijn dit randen van een muur, de plek voor een deur of direct bij een mierennest of mierenhoop.

Mierenlokdoos 

Een veiligere manier om mierenpoeder te gebruiken is via een mierenlokdoos. Ook de mierenlokdoos is met gif gevuld maar door het doosje komt de stof minder snel met je lichaam in aanraking. Ook de mierenlokdoos moet op een strategische plek geplaatst worden zoals de looproute van de mieren.

HG mierenlokdoos

HG mierenlokdoos


Een verschil tussen een mierenlokdoos en mierenpoeder is dat (zoals de naam al aangeeft) de mierenlokdoos de mieren naar het gif toe lokt. Hiervoor is de mierenlokdoos niet alleen met gif gevuld maar ook met een zoete vloeistof die de mieren naar de mierenlokdoos lokt.

De mierenlokdoos is dus erg effectief om mieren te bestrijden. Bovendien is het makkelijk te plaatsen, veiliger voor kinderen en huidieren en een goede mierenlokdoos werkt wel enkele weken. 

Als middel tegen mieren in huis kun je het best een mierenlokdoosje gebruiken.

Mierenspray

Een derde middel om mieren te bestrijden is de mierenspray. Je kunt de mierenspray met mierenpoeder vergelijken, maar in dit geval heeft het gif geen poedervorm maar is het vloeibaar en verpakt in een spuitbus. 

De mierenspray heeft als voordeel dat het makkelijker verspreid kan worden dan mierenpoeder. Vooral op lastig te bereiken plekken, zoals in kieren en spleten kan het gif via een mierenspray makkelijk worden aangebracht.

Ook de beste mierenspray vind je bij het bovenstaande overzicht met beste middelen tegen mieren en bij de aanbiedingen van deze anti-mier middelen.

HG HGX mieren spray

HG HGX mieren spray

Mierengel

Dar geldt ook voor de mierengel, al is dit middel om mieren te bestrijden minder gangbaar dan het mierenpoeder, de mierenlokdoos en de anti mier spray. De mierengel wordt vaak geleverd in een soort injectiespuit. Hiermee kun je het gif heel gericht en nauwkeurig aanbrengen. Veel nauwkeuriger dan met een spuitbus.

Mieren in huis

Bijna alle mierenlokdozen, mierenspray, mierengel en mierenpoeder is zowel voor het bestrijden van mieren binnen in huis en buiten huis geschikt. Voor het bestrijden van mieren in huis is een mierenlokdoos wel aan te bevelen boven het losse gif van mierenpoeder.

Beste mierenbestrijding merken

Er zijn middelen tegen mieren van veel verschillende merken. Een aantal van deze fabrikanten staan bekend om hun goede en effectieve middelen tegen mieren.

HG

HG is een grote aanbieder van mierenbestrijding middelen zoals HGX mierenpoeder, HGX spray en de HGX mierenlokdoos. HG is een specialist in schoonmaakmiddelen en middelen voor hygiëne huis. Mierenbestrijding valt daar ook onder.

Ecostyle

Ecostyle is een specialist in milieuvriendelijke (ecologische) producten voor in de tuin. Dit neemt niet weg dat hun anti mier middelen wel (het noodzakelijke) gif bevatten. Ecostyle biedt een ruime keuze uit middelen tegen mieren zoals mieren zoals lokdoosjes, vloeibare mierenspray in spuitbus, 

Home Gard mierengel

Homegard mieren gel

BSI

BSI (Bio Services International) is een producent van bestrijdingsmiddelen en hygiënische producten voor buiten. Het BSI mierenpoeder is voor hen een belangrijk product.


Pokon

Pokon is vooral bekend om hun meststoffen maar je hebt ook Pokon mierenpoeder, Pokon mierenkorrels en een Pokon mierenlokdoos.

Bayer

Bayer maakt mierenpoeder maar ook vloeibaar mierengif in fles dat je op een mierennest giet.

Andere fabrikanten die middelen maken om mieren te bestrijden zijn onder andere Luxan, Eoxasect, Edialux en KB.


Kijk voor alle beste mieren middelen bij de bovenstaande beste middelen voor mieren bestrijden.


Zie ook:

Foto bovenaan: Ronny Overhate

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *