Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mini frituurpan: Zuinig met frituurolie en stroom

Heb je maar weinig te frituren? Dan is een mini frituurpan voor jou een goede frituurpan. Met een mini frituurpan gebruik je maar weinig frituurolie, en gezien de best wel hoge prijs van frituurolie kan je dat veel geld schelen.

Bestron kleine frituurpan

Bestron mini frituurpan


De mini frituurpan is een kleine frituurpan. Met een mini frituurpan frituur je geen friet voor het hele gezin, maar voorhet frituren van een éénpersoons portie friet, een bordje bitterballen of twee kroketten voor de lunch is een mini frituurpan een heel goede friteuse. Zoals gezegd, je gebruikt met een mini friteuse maar weinig olie en het gebruik van frituurolie maakt het zelf frituren normaal gesproken best duur.

Wat is een mini frituurpan?

Mini friteuses heb je in verschillende maten. De ene fabrikant hanteert andere volumes voor de benaming mini frituurpan dan de ander fabrikant. Vaak wordt er over een mini frituupan gesproken als de friteuse een inhoud van maximaal anderhalve liter heeft. Maar er zijn nog kleinere mini frituupannen.

Welke fabrikanten maken een mini frituurpan?

Kleine frituurpannen die de benaming mini frituurpan verdienen worden onder andere gemaakt door Princess, Beston en Tristar. Dit zijn niet de duurste merken, dus behalve dat een mini frituurpan goedkoop in het gebruik is, is een kleine frituurpan vaak ook goedkoop in aanschaf. Een goede mini frituurpan koop al voor ongeveer drie tientjes.

Kijk hier onder voor goede mini friteuses:


Voordelen mini frituurpan

  • Weinig frituurolie nodig.
  • Lagere energiekosten.
  • Een kleine frituurpan is goedkoop.
  • Een kleine frituurpan neemt weinig ruimte in.

Nadelen mini frituurpan

  • Je kan er nooit veel in één keer mee frituren.


Frituurpan met kleine dubbele bakken

Vaak is een mini frituurpan een klein frituurpannetje, een snatdaard olie friteuse maar dan klein. Maar sommige fabrikanten brengen ook speciale mini friteuses op de markt. Bijvoorbeeld een frirtuuepan met 2 kleine bakken. Zo'n kleine dubbele frituurpan is erg handig omdat ze een aparte temperatuurregeling hebben. Je kan dus één bak gebruiken als je weinig frituren (zoals bij een mini frituurpan), maar je kunt ook beide bakken inzetten als je een grotere hoeveelheid wilt frituren. Je hebt dan twee keer zoveel ruimte.

Ik adviseer daarom een frituurpan met dubbele bak in plaats van een mini frituurpan als je ook wel eens wat meer wilt frituren. Gebruik je bij friteuse met dubbele bak maar één nbak, dan blijft de tweede bak immers ook schoon en je gebruikt maar energie voor het verhitten van één bak.

Frituurpan als fonduepan

Heel creatief is de oplossing om de mini frituurpan ook als fondue pan in te zetten. Deze voor een fondue geschikte kleine frituurpannen worden gemaakt door een hele reeks fabrikanten waaronder Princess, Bomann, Clatronic en Steba. Het zijn kleine "tafel friteuses" die geleverd worden met fondue vorkjes zodat je er zowel mee kunt frituren als fonduen.

Kijk bij de bovenstaande mini frituurpan links voor alle prijzen en mogelijkheden van al deze kleine frituurpannen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Herbert Kleine5 juni 2024 om 14:01

    Best handig zo'n klein frituurpannetje voor als je 's avonds trek in bitterballen of een andere snack krijgt. Een mini friteuse is snel warm, dus je hebt snel je snacks. Voor 2 personen friet bij het avondeten is hij ook prima geschikt. Verversen van frituurolie is ook veel goedkoper omdat er maar weinig in hoeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.