Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste dubbele frituurpan (dubbele friteuse)

Hier vind je de beste dubbele friteuse uit de test en nog een andere goede dubbele ftituurpan als alternatief.


beste dubbele friteuse tefal


Ook hebben we andere goede dubbele frituurpannen en de beste merken die deze dubbele friteuse maken.

Wat is een dubbele frituurpan?

Een dubbele friteuse is een frituurpan met twee mandjes, maar ook met twee aparte bakken en 2 verwarmingselementen en thermostaten. Eigenlijk bestaat een dubbele frituurpan dus uit twee friteuses in één behuizing. Hier kijken we naar de beste dubbele frituurpan uit de test.

Doordat de dubbele friteuse in feite uit twee frituurpannen bestaat kun je in beide bakken op een verschillende temperatuur frituren. Zo kun je verschillende soorten snacks gelijktijdig op verschillende temperaturen frituren. 

Een dubbele frituurpan tevens ideaal om friet en snacks van elkaar te scheiden. Zo hou je de friet schoon van de paneerresten van de kroketten en bitterballen. Dit is de belangrijkste reden waarom veel mensen voor een dubbele friteuse kiezen.

En dat alles voor een prijs die veel lager is dan de prijs van twee losse friteuses, want een dubbele friteuse is niet heel veel duurder dan een goede enkele friteuse.
Aanbiedingen goede dubbele friteuses

Omdat een dubbele frituurpan zo handig is worden ze vaak gekocht en hebben dus veel bekende friteuse fabrikanten één of meer dubbele frituurpannen in hun assortiment.

Kijk bij de aanbiedingen dubbele friteuses voor alle goede dubbele frituurpannen. Onder andere Tefal, Inventum, Bartcher,  Domo, Tomado, Fritel, Tristar en FriFri maken deze friteuses met een dubbele bak en twee mandjes. Kijk daar voor alle specificaties en prijzen.

Hieronder vind je een beschrijving van de beste dubbele frituurpan uit de test (van Tefal) en van andere goede dubbele friteuses.
Beste dubbele frituurpan: Tefal Double Pro

De beste dubbele friteuse uit de test is de Tefal Double Pro die je bij bovenstaande aanbiedingen kunt vinden.


Tefal frituurpan dubbel

Tefal Double Pro frituurpan dubbel


Deze dubbele frituurpan van Tefal beschikt over twee lekker ruime frituurbakken, met mandjes goed voor een kilo aan friet of snacks. Zo kun je grote hoeveelheden los van elkaar frituren. 

Kruimels van gepaneerde snacks als kroketten komen niet in contact met de friet zodat de olie van de friet bak mooi schoon blijft. 

Ook is de dubbele bak van een dubbele frituurpan ideaal voor glutenvrij frituren in één van de bakken. De snacks komen onder het bereiden niet met elkaar in contact zodat je in de andere bak wel snacks met gluten kunt frituren.

Beide friteuses zijn apart van elkaar te bedienen, met elk een eigen verhitting en thermostaat. Een koudezone zorgt er voor dat kruimels niet verbranden en dat de olie langer schoon blijft waardoor je deze langer kunt gebruiken. Binnenpannen, manden en deksel kunnen allemaal in de vaatwasser.

Ventilatieroosters in het deksel zorgen ervoor dat de friet niet slap wordt en in dat deksel bevindt zich ook een venster zodat de pan dicht kan blijven (en de olie op temperatuur) onder het bakken.

Een klein nadeel van deze beste dubbele friteuse is het ontbreken van de timer waardoor je de tijd zelf in de gaten moet houden of een los kookwekkertje moet gebruiken.

Kijk voor de laagste actuele prijs van deze beste dubbele frituurpan in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen dubbele friteuses.
Goed alternatief: De Fritel Duo frituurpan

Ook de dubbele friteuses van Fritel komen goed uit de frituurpan test. Fritel heeft een hele reeks dubbele frituurpannen in zijn assortiment. Met prijzen die uiteenlopen van minder dan 100 euro tot circa 250 euro. 

De duurste modellen uit deze serie zijn zelfs geschikt voor (bescheiden) professioneel gebruik. 

De duurdere modellen van de Fritel dubbele frietpan / dubbele frietketel onderscheiden zich door een grotere inhoud en kortere bereidingstijd. Dat maakt deze dubbele friteuses beter geschikt voor gebruik op grotere schaal.


Fritel friteuse dubbel
Fritel friteuse dubbel


Ook de Fritel Duo friteuses zijn allemaal te vinden in het bovenstaande overzicht met dubbele friteuses.Beste dubbele friteuse merken

De meeste fabrikanten die friteuses maken hebben ook een dubbele frituurpan in hun aanbod. Vaak gata het daarbij om 1 model, maar bij alle merken bij elkaar heb je toch ene heel ruime kueze uit dubbele frituurpannen. Dit zijn de beste dubbele frituurpan merken:

Tefal dubbele frituurpan

De beste dubbele frituurpan uit de test is van Tefal. Tefal richt zich echter vooral op airfryers en biedt in dat segment de Tafal Easy Fry & Grill dual aan, een airfryer met 2 bakken. Deze is wel een stuk duurder dan de best geteste Tefal Double Pro dubbele frituurpan.

Fritel dubbele frituurpan

Het Belgische frituurpan merk Fritel biedt heel veel meer keuze uit dubbele frituurpannen. Hun Fritel Friteuse Profi is in meerdere versies als dubbele frituurpan te koop. Dit is geen goedkope dubbele frituurpan maar wel een heel goede dubbele friteuse die zijn naam Profi verdient.

Tomado dubbele friteuse

Ook Tomado biedt meerdere dubbele friteuses aan. Het betreft een 3600 Watt dubbele Tomado friteuse met twee 3 liter bakken, een 5 liter dubbele friteuse met een grote en een kleine frituurbak en een luxe Tomado dubbele frituurpan van 8 liter. De prijs / kwaliteit verhouding van deze Tomado dubbele frituurpannen is bijzonder goed.

Inventum dubbele frituurpan

Inventum heeft één dubbele frituurpan voor met olie frituren. Deze dubbele koude zone friteuse is vrij compact, maar biedt daarom niet hele veel ruimte. De Inventum dubbele frituurpan beschikt over twee pannen van 2,5 liter.

Princess dubbele friteuse

Princess behoort tot de beste dubbele friteuse merken. Ze bieden een relatief goedkope dubbele frituurpan met een vermogen van 2 keer 1800 watt. 

Daarnaast heeft Princess ook een frituurpan met 2 manden maar slechts één verwarmings-element. Hiermee kun je wel 2 soorten snacks los van elkaar frituren, maar dan wel op dezlefde temperatuur. Je hekent deze frituurpan aan het enkele bedieningpaneel. Een dubbele friteuse met 2 aparte verwarmingselementen en thermostaten heeft ook twee bedieningspanelen.  

FriFri dubbele kuip friteuse

De Belgische frituupan specialist FriFri biedt de FriFri Dubbele Kuip Friteuse. Deze 3200 Watt FriFri dubbele frituurpan is te koop in twee versies ( 2 x 3,5 liter en 2 x 4,5 liter).

Meer dubbele friteuses

En zo zijn er nog andere fabrikanten die een dubbele frituurpan maken, vaak budget merken die een goedkope dubbele frituurpan aanbieden zoals Aigostar, Silvercrest, TurboTronic, en Tristar. Maar er zijn ook duurdere dubbele friteuses zoals de professonele dubbele frituurpannen van Casselin, Royal Caterin, CaterChef, Hendi, Bartscher en Combisteel.

Bij de dubbele frituurpan aanbiedingen bovenaan vind je al deze dubbele friteuses.


Zie ook: 


Foto bovenaan: Tefal dubbele frietpan

Onderwerp:
Bij een test van frituurpannen is de Tefal Double Pro getest als beste dubbele friteuse. Bij deze beste dubbele frituurpan / beste dubbele frietpan / dubbele frietketel kun je friet en snacks los van elkaar gelijktijdig frituren zodat de olie voor de friet schoon blijft. Hierboven vind je nog meer goede dubbele friteuses.

Een reactie posten

0 Reacties