Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste dubbele friteuse (dubbele frituurpan)

 

Hier vind je de beste dubbele friteuse uit de test en nog een andere goede dubbele ftituurpan als alternatief.


beste dubbele friteuse tefal


Een dubbele friteuse is een frituurpan met twee mandjes, maar ook met twee aparte bakken en 2 verwarmingselementen en thermostaten. Eigenlijk bestaat een dubbele frituurpan dus uit twee friteuses in één behuizing. Hier de beste dubbele frituurpan uit de test.

Doordat de dubbele friteuse in feite uit twee frituurpannen bestaat kun je in beide bakken op een verschillende temperatuur frituren. Zo kun je verschillende soorten snacks gelijktijdig op verschillende temperaturen frituren. 

Een dubbele frituurpan tevens ideaal om friet en snacks van elkaar te scheiden. Zo hou je de friet schoon van de paneerresten van de kroketten en bitterballen. Dit is de belangrijkste reden waarom veel mensen voor een dubbele friteuse kiezen.

En dat alles voor een prijs die veel lager is dan de prijs van twee losse friteuses, want een dubbele friteuse is niet heel veel duurder dan een goede enkele friteuse.

Overzicht goede dubbele friteuses

Omdat een dubbele frituurpan zo handig is worden ze vaak gekocht en hebben dus veel bekende friteuse fabrikanten één of meer dubbele frituurpannen in hun assortiment.

Kijk bij de aanbiedingen dubbele friteuses voor alle goede dubbele frituurpannen. Onder andere Fritel, Tefal, Inventum, Bartcher, Buffalo, Domo, Tomado, Tristar en FriFri maken deze friteuses met een dubbele bak en twee mandjes. Kijk daar voor alle specificaties en prijzen.

Beste dubbele friteuse: Tefal Double Pro

De beste dubbele friteuse uit de test is de Tefal Double Pro die je bij bovenstaande aanbiedingen kunt vinden.


Tefal frituurpan dubbel

Tefal Double Pro frituurpan dubbel


Deze dubbele frituurpan van Tefal beschikt over twee lekker ruime frituurbakken, met mandjes goed voor een kilo aan friet of snacks. Zo kun je grote hoeveelheden los van elkaar frituren. 

Kruimels van gepaneerde snacks als kroketten komen niet in contact met de friet zodat de olie van de friet bak mooi schoon blijft. 

Ook is de dubbele bak van een dubbele frituurpan ideaal voor glutenvrij frituren in één van de bakken. De snacks komen onder het bereiden niet met elkaar in contact zodat je in de andere bak wel snacks met gluten kunt frituren.

Beide friteuses zijn apart van elkaar te bedienen, met elk een eigen verhitting en thermostaat. Een koudezone zorgt er voor dat kruimels niet verbranden en dat de olie langer schoon blijft waardoor je deze langer kunt gebruiken. Binnenpannen, manden en deksel kunnen allemaal in de vaatwasser.

Ventilatieroosters in het deksel zorgen ervoor dat de friet niet slap wordt en in dat deksel bevindt zich ook een venster zodat de pan dicht kan blijven (en de olie op temperatuur) onder het bakken.

Een klein nadeel van deze beste dubbele friteuse is het ontbreken van de timer waardoor je de tijd zelf in de gaten moet houden of een los kookwekkertje moet gebruiken.

Kijk voor de laagste actuele prijs van deze beste dubbele frituurpan in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen dubbele friteuses.

Goed alternatief: De Fritel Duo serie

Ook de dubbele friteuses van Fritel komen goed uit de frituurpan test. Fritel heeft een hele reeks dubbele frituurpannen in zijn assortiment. Met prijzen die uiteenlopen van minder dan 100 euro tot circa 250 euro. 

De duurste modellen uit deze serie zijn zelfs geschikt voor (bescheiden) professioneel gebruik. 

De duurdere modellen van de Fritel dubbele frietpan / dubbele frietketel onderscheiden zich door een grotere inhoud en kortere bereidingstijd. Dat maakt deze dubbele friteuses beter geschikt voor gebruik op grotere schaal.


Fritel friteuse dubbel
Fritel friteuse dubbel


Ook de Fritel Duo friteuses zijn allemaal te vinden in het bovenstaande overzicht met dubbele friteuses.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Tefal dubbele frietpan

Onderwerp:
Bij een test van frituurpannen is de Tefal Double Pro getest als beste dubbele friteuse. Bij deze beste dubbele frituurpan / beste dubbele frietpan / dubbele frietketel kun je friet en snacks los van elkaar gelijktijdig frituren zodat de olie voor de friet schoon blijft. Hierboven vind je nog meer goede dubbele friteuses.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *