Warme muts: Beste mutsen voor dames, heren en kinderen

Een comfortabel warme muts voor bij koud weer? Een skimuts, ijsmuts wintermuts of andere warme muts? Hier de beste warme mutsen voor dames, heren en een kind.

Beste warme muts test

Je vindt hier de beste mutsen in alle soorten. Kijk hiervoor de beste muts als je gaat sporten (bijvoorbeeld wintersport, wandelen of handlopen), maar ook de beste muts voor als je met koud weer naar buiten gaat.

De beste warme mutsen

Hieronder vind je al deze beste warme mutsen. Al deze goede mutsen voor dames, heren en kinderen hebben een waardering van 5 sterren gekregen. 


Soorten mutsen

Hieronder kijken we naar de diverse soorten warme mutsen voor volwassenen en kinderen.

Beanie

Een echte beanie is een lange smalle muts die aan de achterkant niet helemaal op het hoofd aansluit. Dit geeft deze muts een nonchalante uitstraling. De beanie wordt als hoofdeksel vaak het hele jaar door gedragen. Niet alle als beanie aangeboden mutsen zijn echte beanies, Ook veel andere ijsmutsen en wintermutsen worden als beanie verkocht.

Muts dames

Muts dames

Skullcap muts

Een eenvoudige wintermuts die je over je schedel trekt wordt ook wel skullcap genoemd. Deze schedel muts valt over je hele hoofd heen en houdt je hoofd dus goed warm zonder overbodige stof of loze ruimte. Deze relatief nauwsluitende muts wordt ook wel skatermuts genoemd.

Schaatsmuts
De schaatsmuts sluit ook boven strak op de schedel aan (dat is goed tegen de luchtweerstand), maar aan de achterkant is de schaatsmuts meer afgesloten zodat deze ijsmuts je achterhoofd beter warm houdt bij de voorover geboden houding tijdens het schaatsen. De schaatsmuts wordt ook wel ijsmuts genoemd.

Wintermuts met pompon

Nog zo'n klassieker onder de warme mutsen voor de winter is de wintermuts met pompon. Dit is een bal of pluim op de muts. Deze pompon heeft geen nut, het is alleen voor het mooi.

Russische muts

Zoek je een muts met oorflappen of oorkleppen? Selecteer dan bij de beste mutsen de Russische muts. Officieel heet zo'n Russische muts met flappen een oesjanka, dat is Russisch voor oorflapmuts.

Bij een echte Russische muts kunnen de oorkleppen bij de kin met elkaar verbonden worden zodat deze wintermuts optimaal warm is. Deze wintermuts is de meest warme muts die je kunt kopen.

Een variant op de Russische muts is de berenmuts, die met veel bont is afgezet, Verwar deze muts niet met de bontmuts, want dat is een wintermuts van bont die iedere vorm kan hebben.

Piloten muts / aviator muts

De term pilotenmuts stamt nog uit de tijd van de open vliegtuigen (ruim een eeuw geleden). Een piloot had toen echt wel een warme muts nodig in zijn cockpit. Later werd de piloten muts vooral gedragen door automobilisten en moorrijders. 

De pilotenmuts bedekt een groot deel van het hoofd, en de rest van het gezicht wordt vaak door een bril en shawl bedekt. Tegenwoordig is de piloten muts (aviator hat) zeldzaam en komt sterk overeen met de bovenstaande Russische muts.

Bivakmuts

Een muts die op de ogen (en vaak ook de mond) na geheel afgesloten is. De bivakmuts wordt vaak onder een helm gedragen want als je alleen een bivakmuts draagt zie je er uit als een bankovervaller en dat ziet er nogal angstaanjagend uit.

Skimuts

De skimuts is een warme muts voor tijdens het skiƫn, snowboarden of beoefenen van een andere wintersport. een skimuts moet dus een sportieve muts zijn die je niet hindert tijdens het sporten. Vaak is het een beany of skullcap muts, maar het kan ook een warme muts met pompon zijn.


warme muts heren

Muts heren

Warme muts dames en warme muts heren

Je vindt hier boven de beste mutsen voor dames en de beste warme mutsen voor heren apart. Qua functionaliteit en eigenschappen is er weinig tot geen verschil tussen een warme muts dames en een warme muts heren. Het is meestal een kleur en design. Ook zijn de warme mutsen voor dames vaak wat modieuzer.

Warme muts kind

Warme mutsen voor kinderen zijn mutsen in kleinere maten. Bovendien hebben ze vaak een wat speelsere vorm, en soms zijn ze grappig om te dragen. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van beste warme mutsen voor een kind (meisje, jongen) voor de leukste en beste kinder mutsen voor meisjes of jongens.

Beste muts merken

Zoals je bij de bovenstaande aanbiedingen van de beste mutsen voor dames, heren en kinderen kunt zien zijn er enorm veel warme mutsen te koop. Veel bekende sportmerken en bekende mode merken bieden mooie en goede mutsen aan. Maar er zijn ook veel aanbieders van goedkope mutsen. 

Populaire wintermuts fabrikanten zijn Barts, The North Face, Tommy Hilfiger, Nike, Fjallraven, Lacoste, Herschel, Protest, Sinner, Carhartt, Moncler, Stone Island, Ganni en Ralph Lauren, maar ook door andere fabrikanten van warme mutsen.

Bij de bovenstaande overzichten met beste mutsen vind je al deze warme mutsen goedkoop.

Zie ook:

Foto bovenaan: Warme muts kind

Onderwerp:
De beste mutsen. Met aanbiedingen van heerlijk comfortabele en warme mutsen voor dames, heren en kinderen. Alle soorten wintermutsen, warme mutsen en andere mutsen. Met aanbiedingen om je beste muts goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Met een lekkere warme muts op het hoofd kan ik urenlang wandelen. Ook bij vrieskou. Mijn hond is er dus ook blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.