Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Slimme buitenverlichting

Slimme verlichting heb je ook voor buiten. Hier vind je de beste slimme buitenlampen en andere beste smart buitenverlichting.
Philips Hue buitenverlichting slim

Slimme buitenverlichting heb je in diverse vormen en met diverse functies. Als sfeerverlichting in de tuin en als functionele verlichting tegen inbraak en om je bij te lichten als je voor de deur staat.
De beste smart verlichting buiten

Hier onder vind je twee overzichten. Bij de beste slimme buitenverlichting vind je de best geteste smart buitenverlichting en bij de aanbiedingen vind je alle slimme buitenverlichting.


Bij de slimme buitenlamp aanbiedingen kun je zien hoe veel slimme buitenverlichting er inmiddels beschikbaar is. Je vindt er alle soorten slimme buitenlampen. Bijvoorbeeld een slimme buitenlamp om buiten aan de schutting of muur te hangen, maar ook slimme spots voor buiten of een smart lamp op sokkel.

Wat is slimme buitenverlichting?

Hoe slim een slimme buitenlamp is kan heel erg per lamp verschillen. Maar het belangrijkste kenmerk van een slimme tuinlamp is dat je de lamp via een app kunt bedienen. Ook als je niet thuis bent, want een echte slimme buitenlamp is via WiFi en je thuisnetwerk met internet verbonden, zodat je de slimme buitenverlichting vanaf iedere plek (zelfs je vakantieadresi het buitenland) kunt bedienen.

Belangrijk: Hou er wel rekening mee dat slimme tuinverlichting verbinding mket kunnen maken met je WiFi netwerk. Zo lang je geen extreem grote tuin hebt zal dat geen probleem zijn.

Het voordeel van het bedienen van de tuinverlichting met een app gaat verder dan alleen het inschakelen en uitschakelen van de buitenverlichting via de app. Via de app kun je meestal de slimme buitenverlichting helemaal programmeren. Je kan de slimme lampen op bepaalde tijden aan en uit laten gaan, en meerdere slimme buitenlampen zo op elkaar afstemmen.

Indien de slimme buitenlamp daarvoor geschikt is kun je via de app ook de helderheid en soms zelfs de kleur van het licht aanpassen. Zo kun je een heel lichtplan opstellen. Vooral als je het lichtspel van meerde slimme tuinlampen op elkaar afstemt kun je heel mooie effecten in je tuin oproepen.

Slimme terraslampen en slimme tuinlampen

Gebruik je slimme buitenverlichting als sfeerverlichting, dan is er verschil tussen slimme terrasverlichting en slimme tuinverlichting. Met slimme tuinlampen kun je bomen, struiken en planten mooi uitlichten. Slimme terrasverlichting is ook functioneel. Je wilt gezellig licht om 's avonds op het terras te borrelen, maar je wilt ook de verlichting gebruiken om bijvoorbeeld te kunnen lezen in het donker. Met de app kun je dan precies het soort licht oproepen dat je op dat moment nodig hebt.

Een goede serie slimme terrasverlichting zijn de Philips Hue White & Color lampen. Bij deze slimme buitenverlichting kun je kiezen uit 16 miljoen kleurtinten waaronder diverse voorgeprogrammeerde tinten die dan bijvoorbeeld het effect geven van een tropische zonsondergang.

Een heel ander soort Philips Hue terraslamp is de slimme Philips Hue White Ambiance lampenserie waarbij je helemaal geen keuze uit kleuren hebt, maar wel uit een hele reeks tinten wit. De slimme buitenverlichting uit de Philips Hue Ambiance serie is ook erg geschikt als tuinpad verlichting. Deze Hue buitenverlichting is er in vele vormen zoals spots, wandlampen en sokkellampen.

Niet alleen slimme lantaarns zijn handig als tuinpad verlichting. Denk ook eens aan slimme grondspots.
Philips Hue slimme lampen buiten


Slimme buitenverlichting koppelen aan andere smart apparatuur

De beste slimme buitenverlichting kun je ook een je smart home apparatuur koppelen. De smart buitenverlichting kan dan reageren op omstandigheden. Veel slimme buitenverlichting beschikt over een bewegingssensor en lichtsensor, daarvoor heb je geen slimme buitenlamp nodig, maar je kunt een goede slimme lamp vaak ook aan andere slimme elektronica koppelen zoals een slimme deurbel, een bewakingscamera, een slim slot, slimme gordijnen en veel meer smart home apparatuur.

Bedienen van de slimme buitenverlichting kan vaak met spraak. Spraakbediening wordt onder andere geboden door Amazon Alexa, Google Assistant en Siri Shortcuts. Smart Home platforms waarmee de meeste slimme buitenverlichting compatibel is zijn Samsung SmartThings, Homey, Hey Google, Philips Hue en Amazon Alexa.

Besparen op stroom met slimme buitenverlichting

Slimme buitenverlichting is duurder dan standaard buitenverlichting, maar op termijn kun je ook geld besparen. Je hebt meer grip op je verlichting en dat levert altijd een besparing op. Slimme buitenverlichting hoeft alleen te branden als het nodig is. Je schakelt de slimme tuinverlichting veel makkelijker uit, of laat dat automatisch doen.


Goede slimme buitenverlichting

Philips Hue noemden we hier boven al een paar keer. Philips Hue is de marktleider in slimme lampen en Phlips Hue buitenverlichting wordt vaak als beste slimme buitenverlichting getest. De belangrijkste concurrenten van de Philips Hue lampen voor buiten zijn de slimme buitenverlichting van Calex, Hombli en Innr.

Bij de slimme buitenverlichting aanbiedingen bovenaan vind je al deze goede smart buitenverlichting en de beste slimme buitenverlichting vind je bij de test bovenaan.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een slimme buitenlamp van Philips (Hue) en heb die gekoppeld aan de bewakingscamera en de Philips Hue verlichting in de hal binnen. Die 3 kunnen elkaar aanschakelen zodat je goede beveiliging hebt. Nu ben ik nog op zoek naar een te koppelen slim doorslot die de deur van slot haalt als ik aan kom lopen. Natuurlijk wel met een controle dat het ik of een gezinslid is :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.