Beste slimme radiatorknop (slimme radiatorkraan / radiator thermostaat knop)

De beste slimme radiatorknop uit de test en andere goede slimme radiatorkranen om de warmte per radiator te regelen.

Een slimme radiatorthermostaat (slimme radiatorkraan, slimme radiatorknop) is een alternatief voor de slimme thermostaat. Bij zo'n slimme radiatorknop regel je de warmte via een app per radiator (dus per kamer). 

Dit geeft je veel meer mogelijkheden. Hier de beste slimme radiatorknop uit de test en andere goede slimme radiatorkranen.

Beste slimme radiatorknop en andere slimme radiator thermostaten

Hieronder vind je een overzicht met alle goede thermostaatknoppen, hun mogelijkheden, specificaties en prijzen.

De beste slimme radiatorknop is de Tado slimme radiatorkraan. Hieronder vind je alle informatie. 


Zie ook:
De warmte per radiator regelen
Het verschil tussen een slimme radiatorknop en een slimme thermostaat is dus dat je met een slimme thermostaat de temperatuur in de hele woning regelt en met de beste slimme radiator knop kun je dat per radiator (kamer) doen. 

Je kan met thermostaatknoppen dus alleen de ruimtes verwarmen waar dat op dat moment nodig is. Zo bespaar je energie terwijl de kamer die je gebruikt op dat moment toch aangenaam warm is.

Met de app kun je (ook als je buitenhuis bent) de ruimte per radiator regelen zodat je als je thuis komt de verwarming in de juiste kamer hebt branden. Of dat nu de woonkamer, de slaapkamer of de werkkamer is. 

Ook is het standaard verwarmingsschema via de app te programmeren, en natuurlijk op ieder moment aan te passen. Een slimme radiator thermostaatknop is ook aan een domotica systeem te koppelen en zodoende in je smart home netwerk op te nemen.

Beste slimme radiatorthermostaat: Tado slimme radiatorkraan

De beste slimme radiatorknop uit de test is de Tado slimme radiatorkraan. Je koopt deze radiatorknop als een bridge plus het gewenste aantal radiatorknoppen. Deze slimme radiatorknoppen kun je later nog bijkopen om het systeem uit te breiden.

Tado slimme radiator thermostaat

Tado slimme radiator thermostaatMet de app en WiFi maak je contact met de Tado bridge, en deze maakt op zijn beurt contact met de slimme radiatorknoppen. In de app kun je iedere radiator op deze manier programmeren maar ook live aansturen, ook als je buitenshuis bent (via internet en je eigen WiFi netwerk of Ethernet netwerk).

De Tado slimme radiator thermostaat is een goede manier om te voorkomen dat de verwarming in delen van je huis onnodig brandt. Zo bespaar je met de slimme radiatorkraan veel geld om de hoge energiekosten en is het op de plaatsen in huis waar je bent toch lekker warm. Functies als geofencing en open raam detectie maken het energieverbruik nog lager, voor deze extra functies is wel een abonnement nodig.

De Tado slimme radiatorthermostaat met slimme radiatorknoppen werkt met de smart home systemen van Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT maar natuurlijk ook zelfstandig. 

Andere slimme radiatorknoppen

Tado is niet de enige fabrikant die goede radiator thermostaten maakt. Andere merken voor een slimme radiator thermostaat zijn Bosch, Netatmo, EVE, Somfy, Zigbee, Honeywell, Evanell, Tuya, Vify, Hama en 2Heat. De keuze uit slimme radiatorknop systemen is dus heel groot. 

Kijk bij de bovenstaande overzichten voor alle mogelijkheden, specificaties en laagste prijzen.

Zie ook:
Ze worden slimme radiatorknop, slimme radiatorkraan, slimme radiatorthermostaat en slimme thermostaatknop genoemd. Met een slimme radiatorknop kun je de temperatuur per radiator regelen, ook van afstand met een app op je mobiele telefoon. Een slimme thermostaatknop maakt van een gewone verwarmingsradiator een slimme radiator. Hier meer informatie over deze slimme radiator thermostaat, de beste slimme radiatorknop uit de test en aanbiedingen van meer van deze slimme radiatorkranen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik vind een radiator thermostaat ideaal. Zo kunnen de kinderen zelf de temperatuur op hun kamer regelen. Ik heb nu nog gewone radiator thermostaten maar ik ga deze vervangen door slimme radiatorthermostaten omdat de kids de temperatuur vaak naar beneden vergeten te zetten. Met een slimme thermostaatknop kan ik dat instellen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.