Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste sous vide apparaat / sous vide stick

Sous vide koken is een gezonde manier van eten bereiden. Hier de beste sous vide sticks en andere sous vide apparaten uit de test.

Sous vide stick test BlueMill

Sous vide stick BlueMill

Beste sous vide apparaten

Hieronder vind je de beste sous vide sticks en andere beste sous vide cooker. Al deze beste sous vide apparaten hebben de hoogste waardering gekregen. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle sous vide sticks en sous vide apparaten. Daar kun je het sous vide apparaat van je keuze goedkoop kopen.


Sous vide stick in pan (Chefix)

Sous vide stick in pan (Chefix)

Wat is sous vide?

Sous vide is een manier van koken. Bij sous vide koken wordt vacuüm verpakt voedsel in een waterbad gegaard. Het water is daarbij slechts 50 tot 85 graden warm. Het voedsel wordt dus niet gekookt, alleen gegaard.

Sous vide is het Frans voor onder vacuüm.

Door onder vacuüm te koken blijft de smaak en de geur behouden en ook de vitamines blijven aanwezig. Door de verpakking kunnen vocht en aroma niet ontsnappen.

Voor dit sous vide koken is een goed sous vide apparaat nodig die het water heel precies op een gelijke temperatuur houdt. Dan kan namelijk een optimale garing worden bepaald.


Espressions sous vide apparaat

Espressions sous vide apparaat


Sous vide koken kan met een multicooker of slowcooker mits deze over een sous vide functie beschikt, Maar het kan ook met een specifiek sous vide apparaat, meestal in de vorm van een sous vide stick.


Wat is een sous vide stick?

De sous vide stick heeft de vorm van een stick / koker. In de sous vide stick gaat dan ook geen voedsel, je eten gaat gewoon in de pan. De sous vide stick wordt aan een gewone pan bevestigd. Het sous vide apparaat zorgt vervolgens voor een perfecte en constante temperatuur in de pan voor sous vide koken.

Je vult de pan met een ruime hoeveelheid water en met het vacuüm verpakte voedsel. De sous vide stick wordt aan de pan bevestigd en je stelt op dit sous vide apparaat de tijd en temperatuur in. Vervolgens zorgt de sous vide stick er voor dat het voedsel in de pan naar jouw wensen wordt gegaard.

Veel goede sous vide sticks beschikken over WiFi en aan app, zodat je van elders het garings proces in de gaten kunt houden en eventueel kunt bijstellen.KitchenBrothers sous vide stick met vacuüm pomp en vacuüm zakken

Sous vide zakken

Bij een goed sous vide apparaat worden vacuüm zakken in verschillende maten meegeleverd. Zo kun je voor het sous vide koken je etenswaren in de meest geschikte vacuüm zak doen. Deze zakken kunnen hermetisch worden gesloten zodat het water uit de pan niet bij je eten kan komen. 

Beste sous vide apparaten

Bij de bovenstaande beste sous vide apparaten vind je de beste sous vide sticks en andere beste sous vide apparaten. Goede sous vide stick apparaten worden onder andere gemaakt door Wartmann, Espressions, BlueMill, KitchenBrothers, Princess, Chefix, Anova en Proficook. 

Goede sous vide cookers waarbij geen pan nodig is (omdat het water en voedsel in het apparaat gaan) worden onder andere gemaakt door WMF, Espressions, Russel Hobbs, Proficook en Severin. Deze sous vide cookers zijn echter minder populair dan de compacte sous vide stick.

Bij de bovenstaande overzichten met aanbiedingen van alle en van de sous vide apparaten vind je al deze beste sous vide stick apparaten en andere sous vide kokers goedkoop.

Zie ook:
Zoek je het beste sous vide apparaat? De beste sous vide stick of de beste sous vide cooker? Hier vind je de beste sous vide apparaten, met aanbieding om je beste sous vide stick of ander sous vide apparaat goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Het keukenprinsesje3 februari 2024 om 15:48

    De beste sous vide stick is zonder twijfel de Wartmann sous vide stick. Dit is niet je beste koop als je een goedkope sous vide stock zoekt maar als je geld wilt betalen voor iets echt goed is dan is dit de beste sous vide stick. Hij is waterdicht en maakt gebruik van watercirculatie en beschikt over een heel preciese temperatuurregeling. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk om goed te kunnen koken. De Wartmann sous vide stick is makkelijk en nauwkeurig in te stellen en een kleurenring geeft aan hoe het met het kookproces gesteld is. Een leuke extra is het e-book met recepten waar je echt iets aan hebt. Een klein nadeel vind ik het geluid dat het sous vide apparaat maakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.