Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wafelijzer (elektrische wafelmaker)

Maak zelf heerlijke verse wafels met een goed wafelijzer. Dit zijn de beste wafelijzers om een lekkere wafel te maken.

Beste wafelijzer test


Hieronder vind je de beste wafelmakers. Elektrische wafelijzers waarmee je makkelijk zelf lekkere verse wafels kunt maken.

De beste wafelijzers

Hieronder vind je twee overzichten met aanbiedingen met wafelijzers. Het eerste wafelijzer overzicht bevat de wafelijzers met de hoogste waardering. In het tweede overzicht vind je aanbiedingen van alle wafelmakers (ruim 400!) met alle prijzen, specificaties en een review.


Bestron wafelijzer kleine hartvormige wafels

Bestron wafelijzer voor kleine hartvormige wafels


Verschillende soorten wafels om zelf te maken

Wat voor wafels wil je maken? Er zijn wafels in vele vormen en formaten, en niet iedere wafel kun je met iedere wafelmaker maken. Gelukkig kun je in het wafelijzer overzicht hier boven aangeven welk soort wafels je wil maken. Je ziet dan alleen de daarvoor geschikte wafelijzers.

Dit zijn een aantal populaire wafel soorten:

Brusselse wafel
De Brusselse wafel (Belgische wafel) is de meest bekende wafel. Een Brusselse wafel is een vrij grote rechthoekige wafel met een raster van vierkanten. De Brusselse wafel wordt warm gegeten, vaak met poedersuiker of slagroom.

Luikse wafel
De Luikse wafel en ruitvormige wafel, ovale of hartvormige wafel. In een Luikse wafel wordt suiker verwerkt waardoor deze zoeter is dan de Brusselse wafel. Daarom wordt de Luikse wafel meestal zonder extra suiker gegeten.


Princess wafelijzer voor 2 Brusselse wafels

Princess wafelijzer voor 2 Brusselse wafels


Kniepertie wafel
De kniepertie (ook wel kniepertje, knijpertje of ijzerkoek genoemd) is een Hollandse wafel die zowel plat als opgerold gegeten kan worden. Twee platte kniepertjes met stroop ertussen vormen de stroopwafel. Opgerolde knieperties worden ook wel nieuwjaarsrolletje genoemd omdat ze in sommige delen van Nederland traditioneel met nieuwjaar gegeten worden. Deze opgerolde wafels kunnen gevuld worden.

Oubliehoorn
De oubliehoorn (ijshoorn) is ook een wafel. De oubliehoorn wordt als een platte wafel (oubliewafel) gemaakt en als hij warm is opgerold. Met sommige wafelijzers kun je ook deze oublie wafels maken.


Grootte van de wafels en het wafelijzer

Het is dus belangrijk om er op te letten dat het wafelijzer dat je koopt wafels in de gewenste vorm en gewenste grootte kan maken.

Niet alleen de wafels kunnen verschillende groottes hebben, ook het wafelijzer waarmee je ze maakt. Het onderstaande Bestron wafelijzer is een mini wafelmaker waarmee je per keer één ronde wafel met een doorsnede van 10 cm maakt.


Bestron wafelijzer voor 1 ronde wafel (10 cm)

Bestron wafelijzer voor 1 ronde wafel (10 cm)


Contactgrill of wafelijzer?

Een elektrisch wafelijzer is een contactgrill met een vorm geschikt voor wafels. Je kunt er dus ook andere bereidingen mee doen (in de beschikbare vormen), bijvoorbeeld een omelet of een mini pizza.

Bij de bovenstaande wafelijzer aanbiedingen en het beste wafelijzer overzicht vind je dan ook contactgrills die veel meer zijn dan een wafelijzers. Het zijn dan vaak contactgrills waarvan je de platen kunt verwisselen en die met o.a. een wafel plaat geleverd worden. Je kunt deze contactgrills met verwisselbare platen dan gebruiken als grill, wafelijzer, tosti apparaat, panini grill, pofferjesplaat enz.


Tefal contactgrill met wafelijzer plaat

Tefal contactgrill met wafelijzer plaat


Tips kiezen beste wafelijzer

Tot slot nog een paar tips waar rekening meer te houden als je een wafelijzer koopt.

Vermogen elektrisch wafelijzer
Het vermogen van een elektrisch wafelijzer bepaalt hoe heet het ijzer wordt, en hoe snel de wafels klaar zijn. Het vermogen van wafelijzers loopt uiteen van 500 watt tot circa 1.100 watt. Bij een contactgrill met wafelplaat kan het vermogen hoger liggen.

Regelbare temperatuur
Heeft een wafelijzer een hoog vermogen, dan is een regelbare temperatuur wel zo plezierig.

Uitneembare en vaatwasser bestendige platen
Uitneembare platen die vaatwasser bestendig zijn, zijn ook erg praktisch bij een wafelmaker.

Goede wafelijzer merken
Bekende fabrikanten die goede wafelijzers maken zijn Domo, Princess, Tefal, Bestron, FriFri, Moulinex en Tristar. Een topmerk in tafelijzers, maar wel wat duurder, is Cloer. En ook de wafelijzers van Krups, en Fritel zijn niet goedkoop maar wel goed.

Bij de bovenstaande wafelijzer aanbiedingen en bij het beste wafelijzer overzicht vind je al deze goede wafelmakers tegen een lage prijs.

Zie ook:

Onderwerp:
Kijk hier voor je beste wafelijzer (beste elektrische wafelmaker). We hebben een overzicht met alle elektrische wafelijzers met de hoogste waardering en een lijst met alle wafelijzers met prijzen, specificaties en een review. Ook geven we tips om je beste wafelmaker te vinden en deze beste wafelijzer goedkoop te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik ben heel tevreden over mijn Princess elektrische wafelijzer. Dit is geen goedkoop wafelijzer maar hij doet het supergoed en maakt heerlijke wafels. Het is een compact apparaatje waarmee je per keer 2 Belgische wafels maakt. Dat doen mijn zoon en ik aan tafel en mijn zoontje vindt dat reuze gezellig. We doen het dan ook vaak.

    De wafels zijn mooi knapperig van buiten en zacht romig van binnen. Zo heb ik ze graag. Het wafels maken gaat snel dus je hoeft niet lang te wachten op een volgende wafel. Dat is erg handig als hij een vriendje te eten heeft. Door de anti aanbak laag zijn de roosters makkelijk schoon te maken al is het een klein nadeel dat ze niet uitneembaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een elektrisch wafelijzer gekocht voor mijn kinderen. Die vinden dat inderdaad een succes en we maken heel regelmatig wafels. Het is voor mij ook een succes, want ik gebruik het wafelijzer ook regelmatig als de kinderen niet thuis zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.