Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasdroogcombinatie test

 

De beste wasdroogcombinatie uit de test en aanbiedingen van meer goed was droogdombinaties.

Sharp wasdroog combinatie

Een was droog combinatie is een wasmachine en wasdroger in één apparaat. Zo'n was droogcombinatie scheelt ruimte en dat scheelt geld, want een wasdroogcombinatie is veel goedkoper dan een losse wasmachine en drager samen kosten. Hier de beste wasdroogcombinatie uit de test en andere goede was droogcombinaties.

Best geteste en andere goede wasdroogcombinaties 

Bij de test hier onder vind je de beste was droogcombinatie in diverse klassen, zoals de beste wasdroogcombinatie voor diverse volumes, maar ook de beste wasmachine en droger in 1 als je een energiezuinige of snelle was droogcombinatie zoekt.

Ook hebben we een overzicht met alle was droog combinaties waaruit je makkelijk de voor jou persoonlijk beste was droogcombinatie kunt filteren.


De meeste goede wasmachine fabrikanten bieden zo'n wasmachine en droger in één aan. Onder andere LG, Samsung, AEG, Beko, Bosch, Miele, Sharp en Indesit hebben één of meer wasdroogcombinaties in hun assortiment.

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden, kenmerken, voordelen en nadelen van een wasdroogcombinatie. 


Wasdroogcombinatie AEG

AEG wasdroogcombinatie


Non stop programma

Interessant aan een was droog combinatie is het non-stop programma. De naam zegt het al. Na het wassen gaat de was droogcombinatie dan meteen over op het drogen van de was. 

Dat betekent dat de was vuil in de was droogcombinatie gaat en er aan het eind van het programma droog uit komt. Ideaal natuurlijk, maar er is wel een adder onder het gras in de vorm van verschillende vul gewichten voor wassen en drogen.

Vaak wordt er een wasdroog combinatie gebruikt om in één sessie te wassen en te drogen. Maar je kunt deze apparaten ook alleen voor wassen of alleen voor drogen gebruiken. Een goede wasdroogcombinatie heeft zowel een ruime keuze uit gecombineerde programma's als uit losse wasprogramma's en losse droogprogramma's.

Verschillende vul gewichten

Hou er namelijk wel rekening mee dat een wasdroogcombinatie een verschillend maximaal wasgewicht en maximaal drooggewicht kent. Dat betekent dat je bij een non stop was / droog programma het laagste gewicht moet aanhouden, en dat is het maximale drooggewicht. 

Bij een non stop programma moet je dat maximum drooggewicht dus ook voor het wassen aanhouden. Draai je wassen en drogen als aparte programma's, dan kun je tussendoor een deel van de was uit de wasdroogcombinatie halen. Vaak is dat ook om een andere reden nodig, namelijk omdat niet alle was in de droger mag.

Hoe goed wast en droogt een wasdroogcombinatie?

Kan een wasmachine en droger in 1 apparaat zich meten met een losse wasmachine en een losse wasdroger? Volgens een test van de Consumentenbond wast en droogt de gemiddelde was droogcombinatie iets minder maar is het verschil niet groot, en wassen en drogen de beste wasdroogcombinaties prima.


Wasdroogcombinatie Samsung

Samsung wasdroogcombinatie


Al in de jaren 1950 / 1960 kwamen de eerste gecombineerde wasmachine / wasdroger apparaten op de markt. General Electric en Whirlpool waren pioniers op dit gebied, maar hun toenmalige wasdroger combinaties waren nog niet de volwaardige wasmachines en wasdrogers als dat de huidige wasdroogcombinaties zijn. 
Vooral Samsung, Miele, LG en Bosch hebben veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de wasdroogcombinatie tot een volwaardige wasmachine / wasdroger combi.


Voordelen en nadelen wasdroogcombinatie

De helft minder ruimte nodig
Een wasmachine en droger in 1 machine bespaart je de helft van de ruimte. Dat is een groot voordeel van de was droogcombinatie. De meeste mensen die een wasdroogcombinatie kopen doen dit om ruimte te besparen. Een wasmachine en een wasdroger zijn behoorlijk grote apparaten die meestal niet naast elkaar in een kast of badkamer passen. Beide apparaten stapelen is ook vaak geen oplossing. Het is dan natuurlijk ideaal om beide wasapparaten te vervangen door door één wasapparaat van normale grootte.

Meer voordelen
Tevens bespaar je door voor een wasdroog combinatie te kiezen op de totale aanschafprijs en kun je een wat kleinere was in één cyclus wassen en drogen. Ook hoef je bij een was droog combinatie geen pluizenfilter te legen (pluisjes worden in de wasmachine stand weggespoeld) en hetzelfde geldt voor het vocht uit het wasgoed. Ook het condenswater wordt weggespoeld.

Nadelen wasdroogcombinatie
Een nadeel van een was droogcombinatie is de lange draaitijd. Dat hoeft geen probleem te zijn, de machine doet zijn werk zelfstandig, maar met spoed een wasje draaien zit er bij een wasdroogcombinatie niet in. Het wassen duurt langer dan bij een vergelijkbare wasmachine, en het drogen duurt helemaal lang. Uren als je een kastdroge was wil! Ook kun je niet gelijktijdig wassen en drogen zoals bij twee apparaten. Bij een was-droogcombinatie moet je nooit haast hebben.

Mede daarom is het energieverbruik en waterverbruik van een wasdroogcombinatie ook hoger dan dat van een wasmachine en wasdroger apart. Het is dus vooral de besparing aan ruimte die het interessant maakt om voor een wasmachine en droger in één te kiezen.

Toch liever een aparte wasmachine en droger? Hieronder de beste wasmachines en wasdrogers uit de test.


Tips wasdroogcombinatie Consumentenbond

In onderstaande video geeft de Consumentenbond tips voor het kiezen van je beste wasdroogcombinatie.Video: Tips wasdroogcombinatie Consumentenbond


De Consumentenbond informeert je in deze video over de voordelen en nadelen van een wasdroogcombinatie, en geeft tips over zaken waarop je moet letten bij het kiezen van je beste wasdroogcombinatie zoals het vulgewicht en het energieverbruik.

Foto bovenaan: Sharp wasdroog combinatie

Onderwerp:
Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en droger in 1 apparaat. Dat scheelt de aanschaf van een losse wasmachine en wasdroger en met zo'n wasmachine en droger in één kun je wasjes in één sessie laten wassen en drogen. De was is dan schoon en droog als je 's morgens opstaat of 's avonds uit je werk komt. Hierboven vind je de beste was droogcombinatie uit de test en andere goede wasdroogcombinaties. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van een was droog combinatie en hebben we een informatieve video van de Consumentenbond.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *