Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wasdroogcombinatie

De beste wasdroogcombinatie uit de test en aanbiedingen van meer goed was droogdombinaties.

Sharp wasdroog combinatie

Een was droog combinatie is een wasmachine en wasdroger in één apparaat. Zo'n was droogcombinatie scheelt ruimte en dat scheelt geld, want een wasdroogcombinatie is veel goedkoper dan een losse wasmachine en drager samen kosten. Hier de beste wasdroogcombinatie uit de test en andere goede was droogcombinaties.Beste wasdroogcombinaties uit de test

Bij de test hier onder vind je de beste was droogcombinatie in diverse klassen, zoals de beste wasdroogcombinatie voor diverse volumes, maar ook de beste wasmachine en droger in 1 als je een energiezuinige of snelle was droog combinatie zoekt.
Andere goede wasdroogcombinaties 

Ook hebben we een overzicht met alle was droog combinaties waaruit je makkelijk de voor jou persoonlijk beste was droogcombinatie kunt filteren


De meeste goede wasmachine fabrikanten bieden zo'n wasmachine en droger in één aan. Onder andere LG, Samsung, AEG, Beko, Bosch, Miele, Sharp en Indesit hebben één of meer wasdroog combinaties in hun assortiment.

wasmachine keuzehulp

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden, kenmerken, voordelen en nadelen van een wasdroogcombinatie. Non stop wasdroogcombinatie

Interessant aan een was droog combinatie is het non-stop programma. De naam zegt het al. Na het wassen gaat de was droogcombinatie dan meteen over op het drogen van de was. 

Dat betekent dat de was vuil in de was droogcombinatie gaat en er aan het eind van het programma droog uit komt. Ideaal natuurlijk, maar er is wel een adder onder het gras in de vorm van verschillende vul gewichten voor wassen en drogen.

Vaak wordt er een wasdroog combinatie gebruikt om in één sessie te wassen en te drogen. Maar je kunt deze apparaten ook alleen voor wassen of alleen voor drogen gebruiken. Een goede wasdroogcombinatie heeft zowel een ruime keuze uit gecombineerde programma's als uit losse wasprogramma's en losse droogprogramma's.Verschillende vulgewichten

Hou er namelijk wel rekening mee dat een was droog combinatie een verschillend maximaal wasgewicht en maximaal drooggewicht kent. Dat betekent dat je bij een non stop was / droog programma het laagste gewicht moet aanhouden, en dat is het maximale drooggewicht. 

Bij een non stop programma moet je dat maximum drooggewicht dus ook voor het wassen aanhouden. Draai je wassen en drogen als aparte programma's, dan kun je tussendoor een deel van de was uit de wasdroogcombinatie halen. Vaak is dat ook om een andere reden nodig, namelijk omdat niet alle was in de droger mag.Hoe goed wast en droogt een wasdroogcombinatie?

Kan een wasmachine en droger in 1 apparaat zich meten met een losse wasmachine en een losse wasdroger? Volgens een test van de Consumentenbond wast en droogt de gemiddelde was droogcombinatie iets minder maar is het verschil niet groot, en wassen en drogen de beste wasdroogcombinaties prima.


Wasdroogcombinatie Samsung

Samsung wasdroogcombinatie


Al in de jaren 1950 / 1960 kwamen de eerste gecombineerde wasmachine / wasdroger apparaten op de markt. General Electric en Whirlpool waren pioniers op dit gebied, maar hun toenmalige wasdroger combinaties waren nog niet de volwaardige wasmachines en wasdrogers als dat de huidige wasdroogcombinaties zijn.
 
Vooral Samsung, Miele, LG en Bosch hebben veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de wasdroogcombinatie tot een volwaardige wasmachine / wasdroger combi.
Voordelen en nadelen wasdroogcombinatie

De helft minder ruimte nodig
Een wasmachine en droger in 1 machine bespaart je de helft van de ruimte. Dat is een groot voordeel van de was droogcombinatie. De meeste mensen die een wasdroogcombinatie kopen doen dit om ruimte te besparen. Een wasmachine en een wasdroger zijn behoorlijk grote apparaten die meestal niet naast elkaar in een kast of badkamer passen. Beide apparaten stapelen is ook vaak geen oplossing. Het is dan natuurlijk ideaal om beide wasapparaten te vervangen door door één wasapparaat van normale grootte.

Meer voordelen
Tevens bespaar je door voor een wasdroog combinatie te kiezen op de totale aanschafprijs en kun je een wat kleinere was in één cyclus wassen en drogen. Ook hoef je bij een was droog combinatie geen pluizenfilter te legen (pluisjes worden in de wasmachine stand weggespoeld) en hetzelfde geldt voor het vocht uit het wasgoed. Ook het condenswater wordt weggespoeld.

Nadelen wasdroogcombinatie
Een nadeel van een was droogcombinatie is de lange draaitijd. Dat hoeft geen probleem te zijn, de machine doet zijn werk zelfstandig, maar met spoed een wasje draaien zit er bij een wasdroogcombinatie niet in. Het wassen duurt langer dan bij een vergelijkbare wasmachine, en het drogen duurt helemaal lang. Uren als je een kastdroge was wil! Ook kun je niet gelijktijdig wassen en drogen zoals bij twee apparaten. Bij een was-droogcombinatie moet je nooit haast hebben.

Mede daarom is het energieverbruik en waterverbruik van een wasdroogcombinatie ook hoger dan dat van een wasmachine en wasdroger apart. Het is dus vooral de besparing aan ruimte die het interessant maakt om voor een wasmachine en droger in één te kiezen.

Toch liever een aparte wasmachine en droger? Hieronder de beste wasmachines en wasdrogers uit de test.Wasdroogcombinatie AEG

AEG wasdroogcombinatie
Beste wasdroogcombinatie merken

Hierboven noemden we al wat goede wasdroog combinatie merken. Hier nog een kort overzicht van de beste wasdroogcombinatie merken die je bij de bovenstaande tests en aanbiedingen vindt.

Samsung wasdroogcombinatie

Samsung is leidinggevend in wasdroog combinaties. Niet alleen behoren deze tot de beste wasdroogcombinatie apparaten, Samsung biedt ook een enorme keuze uit machines om zowel te wassen als te drogen. Met Samsung Autodose, Addwash, Quickdrive en EcoBubble wasdroogcombinaties in diverse volumes (vulgewichten van 7 kilo tot 11 kilo), diverse energieklassen (van E tot A+++), diverse toerentallen (1400 tpm en 1600 tpm) en met veel verschillende wasprogramma's. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle prijzen en mogelijkheden van deze Samsung wasdroog combinaties.   

LG wasdroogcombinatie

LG is bij deze wasmachines met droogfunctie een grote concurrentie van Samsung. De grootste LG wasdroogcombinatie biedt ruimte voor 10 kilo wasgoed en 6 kilo drooggoed, maar de meeste LG was droog combinaties bieden ruimte aan 9 kilo wasgoed. Dit zijn heel goede wasmachines / wasdrogers als je weinig ruimte hebt, omdat je een compleet apparaat bespaart met zo'n wasdroogcombinatie.

AEG wasdroogcombinatie

Ook bij AEG kun je terecht voor een goed was droog combi. Heel veel was droog combinaties zelfs, want bij AEG vind je meer dan 10 van deze apparaten om je was niet alleen te wassen maar ook te drogen. Van een relatief goedkope wasdroogcombinatie uit de AEG OneGo 6000 Serie, de populaire AEG ProSteam 7000 wasdroogcombinatie en de AEG Powercare 8000 wasdroogcombinatie tot hun meest luxe (en beste) wasdroogcombinatie de AEG AbsoluteCare uit de 9000 serie. Voor ieder huishouden (groot of klein), en voor ieder prijsniveau (goedkoop of gewoon het beste) biedt AEG een goede wasdroog combinatie.

Bosch wasdroogcombinatie

Ook Bosch behoort tot de beste was droog combinatie fabrikanten met een ruime keuze uit wasdroogcombinaties in de series 4, 6 en 8. Een goedkope wasdroogcombinatie vind je bij Bosch niet, maar het zijn wel heel goede wasdroogcombinaties.

Miele wasdroogcombinatie

Gezien de hoge kwaliteit van Miele wasmachines zal je het niet verbazen dat ook Miele tot de beste wasdroogcombinatie merken behoort. Is een Bosch droog combinatie niet goedkoop? Een Miele wasdroogcombinatie met (advies)prijzen vanaf zo'n 1800 euro gewoon duur noemen. Maar de kwaliteit (en daarmee de levensduur) zijn formidabel.

Andere beste wasdroogcombinaties

Ook Siemens, Whirlpool, Hoover behoren tot de beste wasdroogcombinatie makers. En als je het wat goedkoper zoekt, kijk dan bij de goede goedkope wasdroogcombinaties van Beko, Indesit, Haier, Zanussi, Candy en Sharp.
Tips wasdroogcombinatie Consumentenbond

In onderstaande video geeft de Consumentenbond tips voor het kiezen van je beste wasdroogcombinatie.
Video: Tips wasdroogcombinatie Consumentenbond


De Consumentenbond informeert je in deze video over de voordelen en nadelen van een wasdroogcombinatie, en geeft tips over zaken waarop je moet letten bij het kiezen van je beste wasdroogcombinatie zoals het vulgewicht en het energieverbruik.

Foto bovenaan: Sharp wasdroog combinatie

Onderwerp:
Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en droger in 1 apparaat. Dat scheelt de aanschaf van een losse wasmachine en wasdroger en met zo'n wasmachine en droger in één kun je wasjes in één sessie laten wassen en drogen. De was is dan schoon en droog als je 's morgens opstaat of 's avonds uit je werk komt. Hierboven vind je de beste was droogcombinatie uit de test en andere goede wasdroogcombinaties. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van een was droog combinatie en hebben we een informatieve video van de Consumentenbond.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een wasdroogcombinatie is voor mij geweldig. Geen gedoe met overhevelen van de gewassen was naar de droger. Ik heb een AEG wasdroogcombinatie die zowel goed wast als goed droogt. Het kost niet weinig, maar je hebt dan wel een wasser en droger in één, en het gemak is groot.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.