Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste wastafelkraan en aanbiedingen meer goede wastafelkranen

Zoek je een goede wastafelkraan? Hier vind je de beste wastafelkranen in alle soorten en stijlen. Plus aanbiedingen om je beste wastafelkraan goedkoop te kopen.

Één beste wastafelkraan valt er niet aan te wijzen. Daarvoor zijn er te veel verschillende types, formaten en stijlen wastafelkranen. Maar we hebben hier wel een overzicht met alle goede wastafelkranen (5 sterren waardering). Hierin vind je alle beste wastafelkranen in hun klasse.

De beste wastafelkranen

Kijk hier onder voor alle beste waterkranen. Mocht jouw persoonlijk beste wastafelkraan daar toch niet tussen zitten, dan hebben we nog een overzicht met alle wastafelkranen. Dat zijn er meer dan 3.000, dus daar moet je beste wastafelkraan tussen zitten!


Om uit het grote aanbod aan wastafelkranen jouw beste wastafelkraan te selecteren kun je in het overzicht je wensen en eisen aanvinken. Hieronder vind je tips voor bij het selecteren van je persoonlijk beste wastafelkraan.

Mengkraan wastafel Nevana

Mengkraan wastafel met één hendel Nevana


Mengkraan wastafel of thermostaatkraan wastafel

Bij een mengkraan bepaal je de warmte door handmatig warm water en koud water te mengen. Dat kan via twee knoppen of hendels (één voor warm water en één voor koud water) maar ook door een hendel van links naar rechts te bewegen.

Een thermostaatkraan beschikt over een ingebouwde thermostaat. Ook hier meng warm en koud water, maar het verschil tussen een mengkraan en een thermostaatkraan is dat de thermostaatwastafelkraan de temperatuur zelf constant houdt. Wordt er minder warm water aangevoerd (bijvoorbeeld omdat er elders in huis een warmwaterkraan wordt opengedraaid) dan wordt bij een mengkraan het water kouder maar de thermostaatkraan past razendsnel de toevoer van koud water zodanig aan dat het gemengde water zijn ingestelde temperatuur behoudt.

De meeste wastafelkranen zijn een mengkraan. Een mengkraan is gemiddeld genomen ook een goedkopere wastafelkraan dan een thermostaatkraan. Een thermostaatkraan werkt met een metalen systeem dat razendsnel uitzet of krimpt naar gelang de warmte. Dit brengt een hoge kostprijs bij zich mee dan een mengwastafelkraan.

In bovenstaande wastafelkraan overzichten kun je aangeven of je een mengkraan of een thermostaatkraan voor de wastafel zoekt.

Tip: Zoek je een kleine wastafelkraan voor bijvoorbeeld het fonteintje op het toilet? Kijk dan bij de beste fonteinkraan test.

Wastafelkraan met één of twee handvatten (knoppen of hendels)

De klassieke wastafelkraan heeft twee draaiknoppen, één voor warm wateren één voor koud water. Je mengt zelf het water op de juiste temperatuur en op de juiste waterkracht door aan beide knoppen te draaien.

Klassieke wastafelkraan Schutte

Klassieke wastafelkraan Schütte


Een moderne wastafelkraan, of dat nu een mengkraan of een thermostaatkraan is, beschikt meestal over één hendel om zowel de warmte als de waterkracht te regelen. Doe je de hendel omhoog dan neemt de waterkracht toe, door de hengel naar links en rechts te bewegen regel je de warmte.

Je stopt de waterstraal door de hendel naar beneden te bewegen. De temperatuurinstelling van de wastafelkraan kan blijven staan tot de volgende keer dat je de thermostaatkraan gebruikt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een kraan met één bediening voor warm en koud water ten opzichte van een wastafelkraan met twee handvatten (draaiknoppen of hendels) waarbij je koud en warm water iedere keer opnieuw moet mengen.

Toch zijn er nog steeds volop van deze klassieke wastafelkranen te koop. Bij de bovenstaande overzichten  kun je de bediening zelf kiezen.

Inbouw wastafelkraan of opbouw wastafelkraan

De meeste wastafelkranen zijn een opbouw wastafelkraan. De kraan wordt in zijn geheel op de wastafel geplaatst. Maar je hebt ook inbouw wastafelkranen. Deze kranen worden op wastafel geplaatst (zoals een gewone wastafelkraan) maar kunnen ook achter de wastafel in de muur ingebouwd worden. De knoppen (mengkraan) of hendel (mengkraan) worden bij een inbouw wastafelkraan in de muur ingebouwd.

Wastafelkraan inbouw Excellent Wellness

Wastafelkraan inbouw Excellent WellnessDeze kranen zijn vaak luxer (dus minder goedkoop) maar bovenal lastig te plaatsen. Een inbouw wastafelkraan wordt meestal gekocht bij een nieuwe badkamer of toilet of als vervanging voor een bestaande inbouw wastafelkraan. 

In de overzichten met wastafelkranen hier boven kun je aangeven of je een inbouw wastafelkraan of een opbouw wastafelkraan zoekt.

Handsfree wastafelkraan met sensor

Een wastafel kraan heeft één hengel / draaiknop of twee hengels / draaiknoppen, maar relatief nieuw zijn de handsfree wastafelkranen. Deze kranen beschikken over een infrarood sensor die er voor zorgt dat de handsfree wastafelkraan water geeft als je je hand er voor houdt. 

Een handsfree wastafelkraan met sensor geeft alleen koud water. Zonder knop of hendel kun je de temperatuur namelijk niet regelen. Je komt deze wastafel kranen met sensor daarop vooral op het toilet en niet in de badkamer tegen.

Selecteer bij "handvat" handsfree als je een handsfree wastafelkraan met sensor zoekt. 

Handsfree wastafelkraan Grohe

Handsfree wastafelkraan Grohe


Messing kraan, RVS kraan of chrome kraan

Waterkranen komen in drie materialen voor. RVS, messing en chroom. 

RVS wastafelkraan
RVS is een materiaal dat heel goed bestand is tegen roest. Een RVS wastafelkraan heeft een zijdeglans uitstraling. Vingerafdrukken en vuil zijn niet snel zichtbaar op een RVS kraan. Maar het belangrijkste is wel dat RVS duurzaam is zodat een RVS wastafelkraan heel lang meegaat. 

RVS houdt warmte goed vast en is glad en daarmee hygiënisch materiaal. Het heeft geen poriën die vuil vast houden en is makkelijk schoon te maken. Een nadeel van een RVS kraan is dat RVS gevoelig is voor kalkaanslag.

Messing wastafelkraan
De meeste wastafelkranen zijn echter niet van RVS maar van messing. Dat heeft alles te maken met de prijs, messing is goedkoper dan RVS. 

Messing is echter ook minder sterk, waardoor het sneller krast en sneller slijt. Ook bevat messing lood. Het is maar weinig, maar dat kan wel in het (drink)water terecht komen. 

Maar een messing kraan is dus minder goed dan een RVS kraan.

RVS look wastafelkraan
Laat je niet neppen. Een RVS look wastafelkraan is een messing kraan die er uit ziet als een RVS kraan. Messing is hoogglans, RVS is zijdeglans. Door een laagje over de messing aan te brengen ziet de messing kraan er uit als een RVS wastafelkraan.

Chroom wastafelkraan
Een chromen wastafelkraan is ook een messing wastafelkraan met een laagje. Wat voor messing (en RVS look) geldt, dat geldt ook voor een wastafelkraan van chroom. Dit materiaal is minder sterk dan RVS. Van al deze materialen is RVS het beste materiaal voor een waterkraan.

Natuurlijk kun je bij de bovenstaande overzichten bij het kiezen van je beste wastafelkraan het gewenste materiaal opgeven.


Schutte wastafelkraan met waste (trekwaste)

Schutte wastafelkraan met waste (trekwaste)


Wastafelkraan met waste

Een waste is een bediening op de kraan waarmee je de afvoer van de wasbak kunt afsluiten en openen. De waste bevindt zich bij een wastafelkraan vaak achterop de kraan. Het zo kunnen afsluiten van de afvoer via de wastafelkraan is natuurlijk handig, maar installatie van een kraan met waste in logischerwijs lastiger.

Je hebt twee soorten kranen met waste. De wastafelkraan met trekwaste, waarbij je aan een pinnetje trekt of duwt en een wastafelkraan met klikwaste (ook wel wastafelkraan met duwwaste genoemd) waarbij je op de kraan drukt om de afvoer te bedienen.

Wil je een wastafelkraan met waste? Bij het wastafelkraan overzicht kun je trekwaste of klikwaste als eis opgeven bij het selecteren van je beste wastafelkraan.

Kijk bovenaan wat de beste wastafelkranen zijn of selecteer de voor jou beste wastafelkraan uit het overzicht met meer dan 3.000 wastafelkranen.

Zie ook:


Onderwerp:
Zoals je hier kunt zien zijn er heel veel verschillende wastafelkranen in vele stijlen en soorten, Maar welk van al deze wastafelkranen is een goede wastafelkraan? In het overzicht vind je alle goede wastafelkranen bij elkaar. Met alle prijzen en specificaties van iedere beste wastafelkraan.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ook als wastafelkraan is een thermostaatkraan heel erg handig. Ik heb een wastafel met twee thermostaatkranen. Mijn vrouw en ik hebben een andere favoriete temperatuur en we hebben beide een eigen wasafelkraan :-)
    Die van mij staat standaard op een lauwe stand terwijl mevrouw Zwart een akelig warme temperatuur hanteert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mijn oude ouderwetse wastafelkraan vervangen door een mooie moderne wastafelkraan. Je wastafel krijgt dan meteen een heel andere uitstraling. Een stuk goedkoper dan een nieuwe badkamer en die nieuwe kraan werkt ook heel wat plezieriger.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.