Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fonteinkraan (en andere toiletkranen)

De beste fonteinkranen en de beste fonteinkraan merken. Met aanbiedingen van alle goede toiletkranen.

Grohe fonteinkraan

Grohe fonteinkraan

Een fonteinkraan (toiletkraan) is een kleine wastafelkraan. Deze kraan kom je vooral tegen bij het fonteintje op het toilet, vandaar de benamingen toiletkraan, fonteinkraan en wc kraan. Een fonteinkraan is een enkele kraan die vaak alleen koud water geeft.

Er zijn veel fonteinkranen want fonteinkranen worden veel verkocht. Dat is niet vreemd want in bijna ieder toilet is een fonteinkraantje te vinden. 

Beste fonteinkranen

Hieronder kijken we naar de beste fonteinkranen, de beste fonteinkraan merken en naar meer goede toiletkranen.

We begonnen met een overzicht met alle beste fonteinkranen (5 sterren) en meer goede fonteinkraantjes.


Zoek je een kraan voor een grotere wastafel? Bijvoorbeeld voor in de badkamer? Kijk dan bij onderstaande beste wastafelkraan test.

Bij de fonteinkraan aanbiedingen kom je veel verschillende fonteinkranen tegen. Er zijn dan ook veel verschillen tussen deze waterkranen. In tegenstelling tot andere wastafelkranen is de fonteinkraan / toiletkraan meestal een compacte lage kraan (lager dan 15 cm). 

Ook is zo'n toiletkraan in de meeste gevallen een opbouwkraan. Er zijn ook inbouw toiletkranen die in de muur verwerkt worden, maar voor zo'n fonteinkraan wordt meestal alleen gekozen als er een nieuwe toiletruimte of andere kamer wordt ontworpen of als er een grote verbouwing plaatsvindt.


Hotbath toiletkraan

Hotbath fonteinkraan roze

Zelf sluitende fonteinkraan

Uniek bij de fonteinkraan is de zelf sluitende kraan. Dit is een waterkraan die na een bepaalde tijd stopt met water geven. Deze automatisch stoppende fonteinkranen kom je veel in de horeca tegen. Ze kunnen veel water besparen omdat ze niet onnodig aan blijven staan, bijvoorbeeld omdat de gebruiker wegloopt zonder de kraan dicht te draaien.

Fonteinkraan met sensor

Ook de fonteinkraan met sensor is bekend uit de horeca en openbare toiletten. Deze toiletkranen hoef je niet aan te raken omdat ze automatisch gaan lopen als ze een gebruiker detecteren.

Koudwaterkraan

Een toiletkraan is vaak een koudwaterkraan. Een fonteinkraan wordt immers vrijwel alleen gebruikt om kort de handen te wassen. Daar is geen warm water voor nodig. Op een toilet is dan ook meestal geen warm water aansluiting. Dit maakt een fonteinkraan tot een eenvoudige waterkraan. Mengen en aparte knoppen voor warm en koud water zijn niet nodig. Bij sommige fonteinkranen kun je niet eens de kracht van de waterstraal regelen.

Beste fonteinkraan merken

En dan de beste fonteinkraan merken. Er zijn veel fabrikanten van fonteinkraantjes, maar een aantal fonteinkraan fabrikanten stijgen boven de rest uit. 

Dit zijn de beste fonteinkraan fabrikanten. Selecteer bij de bovenstaande aanbiedingen hun merknaam om de aanbiedingen van hun fonteinkranen te zien.

Grohe toiletkraan infrarood (handsfree)
Grohe fonteinkraan infrarood (handsfree)

Grohe fonteinkraan

Grohe is de nummer 1 in fonteinkranen. Grohe is een Duitse sanitair specialist die alle soorten kranen en douches maakt. In hun aanbod bevinden zich een groot aantal Grohe fonteinkranen. Populair is onder andere de Grohe fonteinkraan die je open en dicht draait door aan de kop van het kraantje te draaien. Deze Grohe fonteinkraan heeft een strak design zonder knoppen. Je ziet deze Grohe toiletkraan op de foto helemaal bovenaan deze pagina.

Maar je hebt ook Grohe fonteinkranen met knoppen, met hendels en met waste. Je hebt inbouw Grohe fonteinkranen, opbouwkranen en je hebt infrarood Grohe fonteinkranen die je met handbewegingen kun bedienen zonder de kraan aan te raken,

Voor ieder design en voor ieder gewenste toiletkraan is er wel een Grohe fonteinkraan te vinden.

Hansgrohe fonteinkraan

Ook Hansgrohe behoort tot de beste fonteinkraan merken.De fabrikant Hansgrohe heeft dezelfde roots als Grohe maar het zijn verschillende bedrijven.

Hansgrohe fonteinkranen zijn over het algemeen kleine fonteinkraantjes met een strak design. De kwaliteit van een Hansgrohe fonteinkraan is heel goed maar een goedkope fonteinkraan is een Hansgrohe toiletkraan helaas niet.


Hansgrohe fonteinkraan/ toiletkraan

Hansgrohe fonteinkraan / toiletkraan

Hotbath fonteinkraan

Evenmin goedkope fonteinkranen zijn de Hotbath fonteinkranen. Hotbath is een Nederlandse specialistin design kranen en sanitair. De Hotbath toiletkranen zijn dan ook luxe design fonteinkranen.

Pflieger fonteinkraan

Ook Pflieger is een sanitair fabrikant uit Nederland. En ook Pflieger behoort tot de beste fonteinkraan merken. Pflieger biedt evenals Grohe en Hansgrohe een ruime keuze uit fonteinkranen. Pflieger maakt heel moderne maar ook heel klassieke fonteinkranen voor bij het fonteintje op het toilet.

Hansa fonteinkraan

Veel goede fonteinkranen komen uit Duitsland. Ook het Duitse Hansa is namelijk één van de beste fonteinkraan aanbieders. Het aanbod aan verschillende WC kranen is niet zo uitgebreid als bij bovenstaande fabrikanten maar ook een Hansa fonteinkraan is een aanrader als je een hoogwaardige fonteinkraan zoekt.

Meer goede fonteinkraan merken

En zo zijn er meer fabrikanten die goede toiletkranen maken. Bijvoorbeeld Dornbracht, Clou, Damixa en Axor. Bij de bovenstaande beste fonteinkranen en fonteinkraan aanbiedingen vind je ze allemaal, met alle prijzen, specificaties en reviews.

Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Tip voor als je voor het toilet een fonteinset koopt (een fonteinkraan en het fontein zelf). Koop het fontein niet te klein om ruimte te besparen. Ik heb deze te klein gekocht zodat je als je via de fonteinkraan je handen wast de toiletruimte een watertoilet wordt. Dat is zo vervelend dat wij na het toiletbezoek in de keuken onze handen gaan wassen. Miskoop dus. Koop je fontein niet te klein (rijmt).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gekozen voor een mooie zwarte fonteinkraan van Baderiq op het toilet. Het is een mooie goedkope fonteinkraan die alleen koud water aankan, maar dat voor op het toilet geen probleem. De kraan voelt ondanks dat het een goedkope kraan is degelijk en verzorgd aan en ik had hem heel snel gemonteerd, terwijl ik toch geen handige harry ben.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.